Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hjertet er en knyttneve

Ingrid Ovedie Volden Aschehoug 2018 6 anmeldelser

Oliver og Aline går i samme klasse, men snakker aldri sammen. En dag får pappaen til Oliver hjerteinfarkt og havner på kardiologisk avdeling. Der dukker Aline opp. For hun har bestemt seg for å skrive prosjektoppgave om hjertet. Oliver og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

«Hjertet er en knyttneve» er en kjærlighetsroman som er skrevet av Ingrid Ovedie Volden, boken handler om at Oliver og Aline er to helt vanlige skoleelever som ikke snakker så mye med hverandre, men en dag møtes de helt tilfeldig på kardiologisk avdeling på sykehuset hvor de blir forelsket. Oliver har to kompiser og en far og en mor som akkurat har blitt skilt, faren til Oliver er helt knust men det han ikke vet er at hele
livet hans kommer til å bli snudd på hodet, Aline derimot har en far som er Musikkprodusent og en mor som er døv.
Jeg synes boken var godt skrevet og veldig spennende men det som var litt rart var at man hoppet rett fra person til person og med mange forskjellige deler. Boken likte jeg godt og jeg synes den var litt vanskelig å legge fra seg. Boken passer for elever 12 år og opp mener jeg. Boken var litt klein men på en morsom måte.
Jeg mener at boken har en god del drama i seg. I boken liker jeg godt Aline og Oliver men jeg liker ikke Mehdi fordi han oppfører seg dårlig.
Jeg synes boken fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen.


H

H

Skrevet 16. april 2018 av H på Røyslimoen

Handling: Boka handler om en jente som heter Aline og en gutt som heter Olivier. De to har aldri snakka sammen selv om de går i samme klasse. De har fått et prosjekt der de skal velge et organ og skrive om det. Aline velger hjerte og Olivier øyne. En dag møter de hverandre på sykehuset og der blir de forelsket.
Hva jeg synes om boka:
• Jeg synes handlingen i boka var bra, men jeg synes det var dumt og forvirrende at de bytta hele tiden hvem som forteller om hva.
• Jeg anbefaler boka fra 12 år og oppover.
• Jeg synes boka fortjener en plass i Bokslukerprisen.
• Etter vært når jeg hadde lest et par kapitler klarte jeg ikke og legge den far meg boka så jeg brukte ikke så lang tid på og lese den.
• Jeg synes det var passe mye med tekst.
• Jeg synes det var veldig bar at boka var delt opp i fire deler.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Sjanger: Kjærlighet.
Denne boka handler om Oliver og Aline som går i samme klasse, men som aldri snakker sammen. En dag møtes de på kardiologisk avdeling på sykehuset og blir forelska.
Boka kan være litt forvirrende noen ganger, fordi de er på et sted og så på neste side så er de på et annet sted. Den er litt klein innimellom. Jeg liker veldig godt denne boka fordi jeg synes det er litt gøy å lese om sånne ting, men den er nok ikke like bra for de som ikke liker kjærlighet. Den er godt skrevet og man kommer fort inn i handlingen. Den er lett å leve seg inn i, og det er gøy å tenke seg till hva som skjer videre. Boka passer for folk som er fra 11 år og oppover.
Jeg håper denne får en plass i bokslukerprisen 2018. Terningkast 5


jenter 5

jenter 5

Skrevet 7. april 2018 av jenter 5 på Spangereid skole

Hjertet er en knyttneve

Oliver og Aline går i samme, klasse men snakker aldri sammen.

Aline og klassen har ett prosjekt der de skal velge hver sitt Organ, og Aline valgte hjerte: beskrivelse av organ: Et hjertet (Latin:cor)er et hult muskulært organ som pumper blod gjennom kroppen med gjentatte rytmiske sammentrekninger. Menneskehjertet er omtrent så stort som en knyttneve.
Det vi ikke likte
Det var litt kjedelig fordi de ikke hadde så mye og fortelle, og vi synes det handlet for mye om hovedrollene. Foreldrene var klinkokos og kalte Bonsai-treet for Boonie. Den var litt ekkel i begynnelsen, det eneste gøye var sykehuset.
Det vi likte
De hadde et prosjekt og det var litt gøy.
DIV:
FORFATTER:Ingrid Ovedie Volden.
TERNINGKAST:2
PASSER FOR:5-7klasse


Emma

Emma

Skrevet 3. april 2018 av Emma på ila skole trondheim

Bokmelding – del en leseopplevelse
Tittel:__Hjertet er en knyttneve.
___________________________________
Forfatter:___Ingrid Ovedie Volden.__________________________________
Illustratør:__Den er ikke illustrert.__________________________________
Forlag og utgivelsesår: Den er sponset av Aschehoug.
___________________________
Boka handler om:
En jente og en gutt. Jenta heter Aline og gutten heter Oliver. Aline og Oliver skal lage et prosjekt om hjertet, men så kommer faren til Oliver på hjerte avdelinen, og da får de lære mere. Men det kommer også litt forelskelse mellom Aline og Oliver. Og har ikke det noe med hjertet?

Dette synes jeg om boka:
Det er ikke helt min type bok, men den var bra skrevet.

Jeg vil anbefale/ikke anbefale boka fordi:
Jeg kan anbefale den fordi man lærer litt av den, jeg vil ikke anbefale den fordi den var kjedelig ikke noe spenndende ting som kom.

Jeg syntes den burde være med i Bokslukerprisen, fordi jeg vil høre hva andre syntes om den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen