Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Orbulatoragenten

Bobbie Peers Aschehoug 2018 11 anmeldelser

Eventyret om verdens beste kodeknekker fortsetter. Først slutter Big Ben å slå. Så dukker den mystiske Orbulatoragenten opp. Hvorfor vil han ha tak i William? Og hva er egentlig en orbulator? Mørke hemmeligheter og tilsynelatende umulige koder sender William ut Vis hele forlagsteksten

Eventyret om verdens beste kodeknekker fortsetter.
Først slutter Big Ben å slå. Så dukker den mystiske Orbulatoragenten opp.
Hvorfor vil han ha tak i William?
Og hva er egentlig en orbulator?
Mørke hemmeligheter og tilsynelatende umulige koder sender William ut på nok et farlig eventyr.

Tips til å skrive anmeldelse

Wesley

Wesley

Skrevet 16. april 2018 av Wesley på Sagvåg skule

Boka handlar om ein gut som er den beste i verda til å opne koder, og det handlar om ein pyramidekode. Det handlar om William, Iscia, Goffman og Benjamin. Eg synest at boka er veldig spennande og teksten er bra fordi det er masse spenning og krim. Goffman blei hypnotisert av ein hanske som Cornelia hadde. Cornelia var ein slem person fordi ho hadde en farleg hanske.
Forfattaren heiter Bobbie Peers. Eg synes at boka skal bli med i Bokslukarprisen 2018.


T

T

Skrevet 16. april 2018 av T på Røyslimoen

Boka handler om:
William er verdens beste kodeknekker. Han snakker med bestefar på en minnepenn hver dag. Snart skal han tilbake til instituttet der de beste kodeknekkerne i verden er.
På vei til bussen får han en pakke av en postmann han ikke ser fjeset på. Han får beskjed om å passe godt på pakken og åpne den når han var alene. Da de kommer hjem den samme dagen ser de at døra er åpen. Men William låste, det husker han. Da de kom inn var det noen som hadde vært å rotet det til. William løp opp på rommet og begynner å lete etter minnepennen med bestefar på. Men den er som sunket i jorden. Da bestemmer foreldrene at de må dra. Men de vet ikke hvor, de må bare bort.
Hva jeg mener og hvorfor:
Jeg synes boka var veldig bra. Den var litt kjedelig i starten, men etter noen sider var dem både spennende og morsom. Jeg synes det var en perfekt oppfølger til Luridiumstyven og Kryptasportalen. Når den først begynte på det spennende ble det bare mer og mer spennende. Det var vanskelig å legge den fra seg.
Starten:
Boka startet rett på det spennende. Først fikk man en liten oppsummering om hva som hadde skjedd i de andre bøkene. Så var det noe morsomt og så rett på det spennende.
Jeg likte starten veldig godt fordi jeg liker bøker som starter rett på det spennende uten for mye forklaring.
Slutten:
Jeg likte slutten veldig. Det var en uventet og overraskende slutt, men jeg likte den godt. Siden boka sluttet sånn lurer jeg på hvordan neste bok blir. Boka passer for de på sjettetrinn.
T
Jeg synes virkelig at andre bør lese denne boken! Jeg gleder meg til neste bok kommer.
Orbulatoragenten fortjener en plass i bokslukerprisen.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Boka handler om en gutt som heter William som er verdens beste kodeknekker. Da han var på vei til skolen kom det en merkelig postmann mot han. Postmannen gir William en merkelig gave som William ikke vet hva er. Alt fører til en orbulatoragent. Men hva er en orbulator?
Boka er en fantasy-bok som har bra med spenning. Jeg synes denne boka er litt for seg selv og ligner ikke på noe annet. Boka er lett å leve seg inn i fordi Bobbie Peers er veldig god til å forklare alt. Boka griper tak i deg med en gang men samtidig starter den med beskrivelse. Jeg synes at boka var bra fordi det var spenning hele tiden. Jeg synes egentlig alt i boka var bra.
Jeg anbefaler denne boka, og den bør være med i bokslukerprisen 2018.


O

O

Skrevet 16. april 2018 av O på Røyslimoen

Boka handler om William som er en av få i verden som har luridium i kroppen.
I denne boka må William og Iscia dra ut for og finne antiluridium.
Boka er i sjangeren Fantasy.
Den minner meg om Kryptalportalen og Luridiumstyven.
Opplevelse og vurdering
Den var lett og leve seg inn i fordi den var gripende og handligen var veldig bra.
Boka griper tak i meg med en gang og den blir bare bedre og bedre utover i boka.
Jeg liker veldig godt William, han er en kul og smart person som jeg liker veldig godt.
Jeg misliker veldig Herr Humburger han skylder William for noe som han egentlig ikke har gjort noe galt. Jeg får lyst til og lese mer av boken den slutter uventet og jeg gleder meg til neste bok.
Ja den var vanskelig og legge fra seg fordi den var så bra. Den var lett og lese fordi teksten var skrevet på en bra måte.
Avslutning
Bokens styrke var at den var gripende og veldig spennene.
Teksten har ingen svakheter den er bare veldig bra.
Andre bør helt klart lese den.
Den fortjener helt klart en plass som superfinalist.


S

S

Skrevet 16. april 2018 av S på Røyslimoen

Boka handler om en gutt som heter William Wenton.
Han får en pakke i posten som er veldig mystisk. Han drar på skolen og der skjer det merkelige ting. Når han kommer hjem fra skolen har det skjedd noe med huset. Moren faren og William drar av gårde og blir fanget av en drone. I løpet av boka møter William Ica, Benjamin, Godfaman og til slutt møter han en skummel man som heter Orbulatoragenten. Og William må nok en gang ut på nye skumle eventyr.
Sjanger: Jeg tror det er en blanding av krim, fantasy og spenning.
Den minner meg ikke om noen annen bok, men Bobbie Peers har jo skrivet flere bøker om William Wenton så den minner jo om de andre bøkene.
Jeg synes boken var veldig bra fordi den var spennende hele tiden og den var ikke kjedelig i starten den begynte nesten bare rett på.
Den var lett å leve seg inn i å jeg kjedet meg ikke ett sekund. Den var enkel å leve seg inn i fordi det starta rett på og det var ikke så mange vanskelige ord.
Det beste med teksten var at den var spennende hele tiden og det var ikke mange vanskelige ord. Det var egentlig ikke noe dårlig med boka. Jeg anbefaler virkelig denne boka for andre.
Orbulatoragenten synes jeg at burde bli med i Bokslukerprisen 2018

Vis flere anmeldelser

Til toppen