Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vindeltorn

Tone Almhjell Gyldendal 2014 2 anmeldelser

Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid, det er hun sikker på. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket «Vindeltorn» dukker opp, finner Vis hele forlagsteksten

Lisabeth

Lisabeth

Skrevet 23. april 2015 av Lisabeth på Skålevik skole

Boken vindeltorn er skrevet av Tone Almhjell, og handler om Lin Rosen


Sigve Stegarud

Sigve Stegarud

Skrevet 20. november 2014 av Sigve Stegarud på Atrå barne og ungdomsskole

Vindeltorn
Dette er et utdrag av Tone Almhjell. Boka heter Vindeltorn. Tone Almhjell har hovedfag i engelsk litteratur fra Universitetet i Oslo, og jobbet som journalist før hun bestemte seg for å skrive bøker på heltid. Hun bor i Oslo sammen med mannen sin, to barn og to rampete katter. Vindeltorn er hennes første roman. Hovedpersonen i utdraget heter Lin. Lin er en jente som oppdager mye rart. Hennes fulle navn Lindelin Rosenquist.

For det første handlet utdraget om Vindeltorn.
Det var Lin som kalte seg en Vindeltorn. Det betyr at hun var en trolljeger. Vi kan se en rose i bokstaven T på tittelen på boka.

For det andre er sjangeren fantasy. Det kom en pakke på døra som var til Lin. Lin tok pakka å åpnet den. Der fant hun to nøkler. På den ene sto det kjelleren, og på den andre sto det Vindeltorn. Hun gikk ned i kjelleren. Der var det mange esker og en liten rosebusk. Men så begynte rosebusken og røre på seg. Det var rim på rosebusken, og den tok tak i Lin. Hun ble helt forskrekka. Det var alltid rim på rosebuskene uansett om det var sommer eller regn så hadde de rim på seg. Det var hodeskaller på trappegelenderet. Hun møtte på en liten sprekk som lignet på et nøkkelhull, og da tenkte Lin at hun hadde en annen nøkkel også. Og da tok Lin den andre nøkkelen i nøkkelhullet og vred på nøkkelen. Hun kom til en annen verden og der så hun et rart fantasivesen.

For det tredje var det magi i utdraget. Lin fikk nøkler. Rosebusken, hodeskallene, og nøkkelhullet.

Jeg syns at dette utdraget var helt passe, fordi jeg ikke liker fantasybøker. Skala fra en til ti så blir det en toer. Jeg tror denne boka passer for barn som liker Harry Potter.

Til toppen