Månedens anmelder

2016-10-19-johanne

 

I løpet av de første fire ukene av Bokslukerprisen 2016-2017 kom det inn mer enn 3 000 kommentarer/anmeldelser. For kort tid siden valgte vi Johanne fra Ila skole i Trondheim som månedens anmelder.

Lenger ned på denne siden kan du lese de tre veldig fine anmeldelsene som Johanne har skrevet, og vi har også valgt et par andre fine anmeldelser (og sendt bokpremie til de som har skrevet dem): Alva fra Lambertseter har skrevet en god anmeldelse av utdraget fra Luridiumstyven og Borghild fra Tu skule har skrevet hva hun mener om utdraget fra Kepler 62.

Men her er først hva Johanne svarte da vi fikk stille henne noen spørsmål etter at hun ble kåret til månedens anmelder:

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Det føles veldig bra, fordi jeg elsker å lese bøker.

Hva synes du om å være med på å bestemme hvilke bok som vinner Bokslukerprisen?
– Jeg synes det er spennende.

Hva slags bøker liker du å lese? Og hvorfor?
– Jeg liker å lese fantasybøker, fordi jeg liker fantasi.

Har du noen boktips?
– Ja, Kattekrigerne, fordi bøkene er veldig spennende, og at de er i en serie, så man får oppleve spenningen lengre.

Hva liker du å gjøre på fritida? Har du noen hobbyer?
– På fritiden spiller jeg fotball og er med venner.

Vi gratulerer – og ønsker god lesing!

Johannes anmeldelse av utdraget fra Kepler 62

Skrevet av Johanne fra Ila skole

Kepler 62
Det handler om ei jente som heter Marie som er ensom, men tøff. En dag kommer det ut et dataspill som heter Kepler 62. Det sies at den som klarer å rundet spillet først, mottar en premie. Marie sin far er styrtrik, så hun kan betale noen nerder som kan runde spillet for seg. I premie mottar hun et kart som fører til det hemmeligste stedet på jordkloden: Area 51: en base ute i Nevadaørkenen. To piloter som heter Jeff og Jim, flyr henne dit, og hun blir overlatt til ei dame som heter Olivia Colin.
Boken er i sjangeren Sci-fi (science fiction) som betyr vitenskaps fantasi, og er skrevet i nåtid og førsteperson.
Jeg synes utdraget var bra, fordi det skaper masse bilder i hodet ditt, og de kule bildene hjelper deg også med det. Jeg synes det var spennende, og ble inspirert til å lese mer. Jeg fikk frysninger da de sa at kartet ledet til Area 51.
Jeg synes teksten var lett å leve seg inn i fordi det var spennende når hun fikk kartet, og fløy til Area 51. Jeg synes det var veldig kule bilder, som skapte spenning, som der den ene illustrasjonen så veldig øde ut, mens den andre viste Olivia som kom ut av bilen. Teksten starter ikke så brått, men griper tak i deg med en gang. Den slutter litt uventet, så du blir mer nysgjerrig på hvordan det går med Marie.
Det beste med teksten må vere da Marie fløy til Area 51. Jeg synes det var en litt dårlig slutt fordi den sluttet med at Marie kunne spurt om etternavnet til Jeff og Jim, og jeg synes ikke det egner seg til en slutt. Jeg anbefaler denne boken til de som liker spenning. jeg synes så absolutt denne boken fortjener å bli superfinalist

 

Anmeldelse av utdraget fra Dobbeldaten

Skrevet av Johanne fra Ila skole

Dobbeldaten
Teksten handler om to gutter som heter Bendik og Tobias. Det flytter inn to søte jenter inn i nabohuset, de blir forelsket. Guttene spionerer på jentene.
Boken går under sjangeren humor. Den er morsom, og litt pinlig på en gang, fordi guttene er litt dumme, og dårlige til å lyve, og det handler om kjærlighet. Den får deg til å le, og rødme. Den er skrevet i fortid. Når man leser utdraget vil du bare vite mer om hvordan det går med Bendik, Tobias og jentene.
Det er lett å leve seg inn i boken fordi den skaper masse bilder i hodet, og de bygger opp teksten på en bra måte, så den er morsom å lese.
Boken starter litt brått på, men du lever deg inn i den etter to linjer. Jeg synes Bendik og Tobias er litt teite som ikke tør å gå å hilse på jentene, og jeg synes at de er morsomme, men litt dramatiske. Boken har noen litt vanskelige ord, f.eks: Creepy, umoralsk, pervo, beibs, osv. Teksten sluttet like brått som den startet. Teksten var vanskelig å legge fra seg, jeg vil vite hva som skjer videre.
Det beste med teksen synes jeg er når de skyper med Marek fordi det er gøy når Marek tuller med Tobias. Det irriterer meg litt at guttene ikke bare kan bli kjemt med jentene istedenfor å spionere på dem med kikkert. Teksten hadde litt rare ord i seg, men ellers var den veldig bra.

 

Anmeldelse av utdraget fra Happy Ending, liksom?

Skrevet av Johanne fra Ila skole

Utdraget handler om ei jente som heter Oda. Hun har nettopp begynt i åttende, og har bursdag på første skoledag. Når de sitter i aulaen, er det noen som roper at Oda har bursdag. Rektor vinker Oda opp på scenen. Oda snubler i trappen. det samme gjør hun ned fra scenen også. Så snubler hun i noe og detter rett i fanget på en gutt!
Boken går under sjangeren dagbok, og er skrevet i nåtid, og førsteperson.
Jeg synes utdraget er bra fordi du kjenner deg igjen i historien. I vertfall de som er over tretten. Det er lett og leve seg inn i det fordi de bruker ikke så voksent språk. de skriver som vi snakker og tenker til vanlig.
Teksten startet brått, men man skjønner mer etter hvert. Den griper tak i deg nesten med en gang, og drar deg inn i ungdomsverdenen. den handler i tillegg om forelskelse.
Oda er veldig tøff og selvstendig, men blir litt usikker når hun står på scenen foran alle elevene. teksten slutter ikke så brått, og det er fine illustrasjoner. Jeg får veldig lyst til å lese mer.
Det beste med teksten er når hun datt rett i fanget på en gutt, og jeg lurer på hvem det var. Jeg synes at hun tenkte litt for mye, og at det skulle vert litt mere handling og ikke så mye fantasering, men ellers var den veldig spennende. Jeg anbefaler denne til de som liker drama.

 

Anmeldelse av utdraget fra Luridiumstyven

Skrevet av Alva fra Lambertseter skole

Tittel: Luridiumstyven
Forfatter: Bobbie Peers
Sjanger: Spenning
Boken handler om en gutt som heter William, han bor sammen med moren og faren sin. Bestefaren til William forsvant for noen år siden men ingen vet hva som har skjedd med han eller hvor han er. William får ikke sove så han går til skrivebordet sitt men på vei dit så tråkket han på noe det var en bille.
Jeg synes boken var veldig spennende, fordi det var lett og leve seg inn i og forfatteren klarte å gjøre boken veldig spennende. Det var også spennende når William gjemte seg inni lastebilen og når noen sprengte taket på den. Det var også spennende når skyggen kom og jeg tror at det var billen som var en liten spion for den skapningen. Jeg synes dette utdraget ble bygget gradvis opp med mer og mer detaljer, men jeg klarte å leve meg inn i handlingen veldig fort. Det som overasket meg i handlingen var at det plutselig kom noe som kom inn på rommet hans og fulgte etter han. Jeg ble litt irritert på William når han ikke gikk til en av naboene og sa ifra. Fordi hvis jeg hadde vært William så ville jeg ha sagt ifra til naboene så kunne de kanskje ordne opp i det.
Jeg har lyst til å lese hele boken, fordi jeg synes det sluttet ganske brått og veldig spennende. Jeg synes utdraget var veldig vanskelig å legge fra seg, og jeg tenkte ikke at dette utdraget skulle være så spennende. Denne teksten var ganske lett og lese for meg men det var mye tekst.
Det jeg mener om utdraget er at det var et fantastisk utdrag fordi jeg elsker krim og spennende bøker. Jeg anbefaler boken får 9 år og oppover, fordi deg hadde veldig mye spenning i seg og det var litt krim i den. Jeg synes at dette utdraget har vert det beste hittil, og denne boken fortjener å bli superfinalist i bokslukerprisen.

 

Anmeldelse av utdraget fra Kepler 62.

Skrevet av Borghild fra Tu skule

Hovedpersonen er Marie, ho er ei tøff jente. Marie har ein styrtrik pappa og kan derfor betala dei beste nerdene for å runda dataspelet. Sjangeren er sci – fi.
Eg likte godt at det var ei jente som var hovudpersonen når sjangeren var sci – fi fordi det er mest gutar som er hovudpersonane i slike bøker. Eg synest at utdraget var spennande fordi det bygger seg opp ei mystisk stemning om kva som skjer vidare. Eg likte skildringa av Jim og Jeff då det sto at det såg ut som om dei hadde fått tak i eit leikegevær som viste seg å vera ein ordentleg revolver.
Eg synst det var dumt at starten var så rett på. Eg likar betre at handlinga byggjer seg opp litt etter litt. Eg synst at det var tøft at dei skreiv om Area 51 fordi det finst på ekte.
Slutten var litt brå, men fungerte bra.
Eg synst at boka fortjener terningkast 4. Eg lærte mange nye ord og boka var veldig spennande. Anbefaler denne boka for dei som likar fantasi og action.