Møt månedens anmeldere

Her kan du lese mer om de tre sjetteklassingene som ble månedens anmeldere i uke 35-38:
Jonas, Silje og Mathilde

 

Jonas fra Drag skole skrev en flott anmeldelse av utdraget fra Ukjent fare. Han har lest den første boken i Robofobia-serien og gleder seg nå til å lese resten av Ukjent fare.

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Det føles ganske fint med en overraskelse.

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken bok som vinner Bokslukerprisen?
– Det er bra at vi unge kan få være med å bestemme siden bøkene er ment for oss.

Hva slags bøker liker du å lese? Og hvorfor?
– Jeg liker spenningsbøker best, fordi det ikke er så lett å legge boken fra seg når man har begynt å lese.

Har du noen boktips?
Dødens skole av Jan Tore Noreng, og så gleder jeg meg til å lese bok nr. 2 i serien

Hva liker du å gjøre på fritida? Har du noen hobbyer?
– Jeg spiller mye fotball og liker å spille TV-spill som f.eks. FIFA

 

Silje fra Brånås skole ble månedens anmelder da hun skrev om utdraget fra Lars er LOL.

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Det er veldig gøy fordi jeg ble valgt på noe jeg synes er gøy å drive med.

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken bok som vinner Bokslukerprisen?
– Det er fint å vite hva andre synes om bøkene, og veldig morsomt å være med å bestemme selv.

Hva slags bøker liker du å lese? Og hvorfor?
– Jeg er veldig glad i sjangeren; fantasy, for da føler jeg at alt er mulig, selv om det ikke går an i virkeligheten.

Har du noen boktips?
– Jeg er veldig glad i Harry Potter av J.K Rowling, for den er så bra skrevet og alt henger sammen i historien.

Hva liker du å gjøre på fritida? Har du noen hobbyer?
– På fritiden spiller jeg i korps, driver med golf og så leser jeg mye og skriver mine egne bøker.

 

 

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Jeg syntes det var gøy og bli månedens anmelder. Det var veldig kjekt å oppleve dette, og å tenke på at jeg var en av de som vant av omtrent, 7000 folk.

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken bok som vinner Bokslukerprisen?
– Jeg syntes det er gøy å være med å bestemme hvilke bøker som vinner Bokslukerprisen, og at den boken jeg likte best har kanskje en sjanse til å vinne.

Hva slags bøker liker du å lese? Og hvorfor?
– Jeg liker «dagbok-bøker», fordi jeg syntes det er fint å lese de, og det er disse bøkene jeg klarer mest å leve meg inn i. Disse bøkene kan også være komiske, triste og spennende, det er det som gjør det gøy.

Har du noen boktips?
– Jeg anbefaler å lese «Girl online» av Zoe Sugg. Jeg likte denne boken veldig godt og derfor anbefaler jeg den for andre, men selvfølgelig ikke bare derfor. Denne boken er en type dagbok. De er engelske, men den første er oversatt til norsk. Til nå er det bare tre bøker i serien. Disse bøkene er ikke altfor vanskelige, men samtidig ikke for lette. Jeg kan også anbefale «Lars er lol» fordi den er ganske lærerik, men samtidig gøy. Jeg likte denne boken og anbefaler også den videre. Selve utdraget i Bokslukerprisen gjorde meg «hyper» på å lese den.

Hva liker du å gjøre på fritida? Har du noen hobbyer?
– På fritiden liker jeg å spille på PC, svømme, klatre, gå på tur og å lese. Jeg liker å gå på tur mest alene, fordi da roer jeg meg ned dersom jeg er lei meg eller noe. Og det er gøy å gå tur å nyte verden, og luften! Svømme og klatre liker jeg fordi begge er gode sporter og det er supert. Jeg liker å lese, men det er ikke ofte jeg gjør det. Jeg leser mest når endelig har funnet en kjempegod bok. Og jeg elsker å spille på PC’en, f.eks. Roblox, Mindcraft og Stars Stable.

 

Hvis du vil lese anmeldelsene som førte til at Jonas, Silje og Mathilde ble månedens anmeldere, kan du klikke her.

Hvis du selv har lyst til å skrive en anmeldelse, kan du lese våre tips her.

Du finner flere kommentarer/anmeldelser av bøkene som er med på årets Bokslukerpris ved å klikke deg inn under utdragene via forsiden.

uprisen.no finner du anmeldelser av alle norske ungdomsbøker, skrevet av elever i ungdomsskolen.