Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Anton og andre flokkdyr

Gudrun Skretting Aschehoug 2018

Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton
ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
time går det galt.

«Jeg håper iallfall ikke vi får Knerten!»

To gutter av den skumle typen slentrer forbi meg. Ganske rart hvordan kule folk til og med klarer å si «Knerten» på en kul måte. Men det hjelper vel å ha stilig hettegenser og lang lugg.

«Det er vel ingen lærer som HETER Knerten?» spør kameraten.

«Selvfølgelig ikke!» Gutten i hettegenseren gliser.
«Men han er DRIT liten, og kjempesur. Ga storebroren min en toer i musikk.»

Den andre ler på herregud-for-en-dust-måten.

«Glem lærerne», sier han, «vi blir uansett en kul klasse.»

«Det kommer vel an på hvem vi kommer sammen med.» Hettegenseren kjører en hånd gjennom luggen. «Fra de andre skolene, mener jeg.»

«Jo da. Men VI er iallfall kule.»

De ler, begge to. En sånn latter som liksom betyr at man tuller, men likevel har rett. Og etterpå, like før de er utenfor hørevidde, hører jeg hettegenseren si: «Jeg orker iallfall ikke å gå i klasse med flere
NERDER.»

Akkurat da tenker jeg: Det er en fordel at jeg står ved siden av Ole. For selv om jeg ønsker meg en slags sverm, er jeg altså ikke alene i verden. Jeg har for eksempel Ole, og én ting er sikkert: Sammenlignet med ham virker de fleste normale.

Jeg tuller ikke. Vi har kjent hverandre siden førsteklasse, og han har vært like rar hele tiden.  Akkurat nå løfter han blikket fra en bok om sopp, og sier: «Visste dere at hvit fluesopp har knollformet
basis med poseformet slire?»

I skolegården. Den første dagen i åttende klasse.

Det er mange som synes at Ole er ganske annerledes.

Men jeg står ved siden av Ine også. Det er en enda større fordel.

På en HELT annen måte.

Ikke for det, Ine har aldri brydd seg med å passe inn, hun heller. Men det er fordi hun ikke trenger det. Ine er nemlig en sånn som hører hjemme overalt, helt naturlig.

Hun eier liksom skolegården allerede, og lurer aldri på hvor hun skal ha hendene.

«Poseformet slire?» sier hun til Ole. Så knyter hun håret i en hestehale, og blunker til meg mens hun smiler.

Ine.

Med hendene mine har jeg bare lyst til å gjøre én ting: Holde henne i hånda.

Faktisk er det ikke så rart som det høres ut. Eller, egentlig er det akkurat det det er. For akkurat så rar er verden: Ine og jeg er kjærester.

Det er helt sant. Siden begynnelsen av sommerferien. Og det er det mest usannsynlige jeg har opplevd i hele mitt liv. For hva er sannsynligheten for at en ganske liten gutt med ganske store ører
har KJÆRESTE? Og for at kjæresten i tillegg er kul og pen?

Ikke vet jeg. Men sånn er det altså. I tillegg har vi kjent hverandre siden barnehagen.

Til min fordel kan jeg jo si at jeg har vokst litt i sommer. Ikke sånn som de skumle guttene i skolegården, og milevis fra bart og stemmeskifte. Men likevel. I sommer trengte jeg plutselig større sko.

På pluss-siden regnes kanskje også at pappa synes jeg er en fin fyr (men det sier vel de fleste fedre), og at elektrikeren som heter Anne, og har satt tannbørsten sin på badet vårt fordi hun liker pappa, sier
at jeg er kul.

Antakelig syntes nok mamma at jeg var en fin fyr også, helt til hun rotet seg inn under 15-bussen. Da var jeg bare en baby. Men jeg håper hun fortsatt ville ha likt meg.

Så man kan kanskje si at jeg er ålreit. Men likevel: En kjæreste! Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje med meg.

«Den hvite fluesoppen …»

Ole snakker veldig ofte om ting som ikke passer.

Jeg kremter fort. «Kanskje vi burde … snakke om noe annet?» hvisker jeg.

«Hva da?»

«Noe … ungdommelig liksom?» Dette er tross alt ungdomsskolen. Ikke Norsk Soppforum.

«Hva med kjuker?» sier Ole.

Jeg har ombestemt meg. Å stå sammen med Ole gjør meg IKKE mindre nerdete.

Ine bare smiler. «Og hva er kjuker for noe?» Hun senker ikke stemmen engang, så det er ingen hjelp å få. Her i skolegården er det faktisk ingen hjelp i at hun er kjæresten min, heller. For Ine og
jeg har bestemt oss for at det skal være hemmelig. En stund, iallfall. Akkurat nå angrer jeg litt på det.

Aller mest fordi det snart skal ringe inn. Til den første timen med den nye klassen. For det er DA det kommer, det som er verst med denne dagen, verst med ungdomsskolen og nesten verst i hele livet mitt akkurat nå: Den norske stat eller kommune har bestemt at ungdomsskolen er et sted hvor folk skal blandes. Ristes sammen med andre skoler helt på måfå. Ristes vekk fra dem man trenger.

Jo da, jeg skal fortsatt gå i klasse med Ole. Ham kjenner jeg. Og vel, jeg liker ham egentlig også, selv om han er ganske merkelig. Men jeg er nok litt usikker på om jeg trenger ham.

Ine, derimot. Min egen kjæreste. Henne skal jeg ristes løs fra.

Og det er én ting jeg vet bedre enn noe annet: Jeg trenger Ine. Hun er nesten som halvparten av meg.

Ole trekker pusten. «Kjuker er en vedboende sopp …»

Men så ringer det inn. Gjennom marg og bein, nesten. Inn til min første time på ungdomsskolen, til tre år i svermen eller tre år utenfor. Helt sant: Jeg føler meg som en knøttliten halvdel der jeg vinker
et forsiktig farvel til Ine. Eller, når jeg tenker etter: Kanskje noe enda mindre. Kanskje en termitt.

ALMINNELIGE ANTON

«Jeg heter Per», sier læreren vår. Det hadde han egentlig ikke trengt. Ikke for min del iallfall. For jeg har allerede skjønt hvem han er. Her, i mitt første klasserom på ungdomsskolen, mellom nye sekker og nervøs latter, sitter jeg og har skjønt det. At dette er læreren de kule guttene snakket om der ute i skolegården. Han kan hete Per aldri så mye, men jeg er helt sikker: Dette er Knerten. Mannen er bare litt høyere enn meg.

Nå burde vel ikke dette komme som noen overraskelse. Jeg har jo aldri vært normalt utrustet med flaks og sånt. Mine ulykker kommer for eksempel ALDRI alene.

Det neste som skjer er derfor selvfølgelig dette: Jeg snur meg litt og får øye på en hettegenser i sidesynet, på skrått bak meg. En veldig kul hettegenser som jeg har sett før. Ute i skolegården.

Kort oppsummert betyr alt dette tre ting:

Jeg har akkurat fått en lærer som er DRIT sur og gir folk en toer i musikk.

Jeg har akkurat kommet i klasse med to kule gutter som ikke orker flere nerder.

Jeg er usikker på om det kan bli verre.

Så mens Knerten snakker om regler og innesko og timeplaner, stirrer jeg mørkt ned i pulten. Min første dag på ungdomsskolen, og jeg føler meg like ukul som en sopp. Eller kanskje kjuke.

«Og nå tenkte jeg at vi skulle leke en lek.»

Fint. Det var bare dette som manglet. Men Knerten smiler: «Det er en fin måte å lære hverandres navn og bli kjent på. Alle skal finne hvert sitt adjektiv, et ord dere synes beskriver dere selv. Skjønner?»

Det er egentlig ingen som svarer. Men det kan se ut som om folk tenker mer enn de pleier på adjektiver.

«Bare én ting: Adjektivet må begynne på samme bokstav som deres eget navn. OK?»

Nervøs mumling. Knerten ser ut over klassen og peker på en jente jeg ikke kjenner, bakerst i venstre hjørne. Hun dukker umiddelbart ned i
halsen på sin egen genser, og blir der en stund. Omtrent som skilpadder gjør når de er stressa. Men til slutt sier hun likevel «Søte Sara» og kniser. Det gjør de andre jentene også.

«BRA!» sier Knerten. «Og nå kommer det vanskelige: Nestemann må huske å si ’Søte Sara’ før han sier sitt eget navn. Vær så god.» Han peker igjen.

Noen sier «Nils», og ikke noe mer. Det er gutten ved siden av Søte Sara. Han ser ikke ut som han liker å snakke.

«Du glemte adjektivet», hvisker noen til ham.

«Æh», sier han som heter Nils, og blir ganske rosa i fjeset.

«Kommer du på et ord som kan beskrive deg?» Knerten er hjelpsom. «Noe du for eksempel liker å gjøre?»

«Eh … lese, kanskje …», sier Nils.

Det burde han nok ikke sagt. Med minst to kule gutter i klassen.

Men så lyser han opp. Og først sier han «Søte Sara», akkurat som han skal. «Og …»

Det er bare fortsettelsen som ikke er like heldig. For etterpå sier han ganske svakt, men dessverre aldeles tydelig: «Nysgjerrige Nils.»

Jo da. Det høres ut som om absolutt hele klassen vet at det finnes en barne-tv-ape som heter akkurat det. Og Knerten er nok ikke så sur som de skal ha det til. Han prøver faktisk å undertrykke en latter.

«Flott», kremter han, og så fortsetter leken.

Det er nå jeg begynner å bli nervøs. For jeg skjønner hvilken vei dette går. Bokstavelig talt. Jeg sitter på helt motsatt side av Søte Sara, forrest til høyre, og ligger an til bli sistemann ut. Det betyr at jeg må huske 28 navn før jeg kommer til mitt eget. Og 28 adjektiver.

Jeg har aldri vært god på store tall. Eller hukommelse.

Når jeg tenker etter, er det bare én ting jeg IKKE er bekymret over akkurat nå: mitt eget adjektiv. For adjektiver på A er ikke de verste, og jeg har allerede valgt ut mitt.
«Alminnelige Anton», skal jeg si.

 

Leken fortsetter. Jeg har nok aldri fulgt så godt med i timen i hele mitt liv. Og merkelig nok har jeg fortsatt kontroll. På Søte Sara, Nysgjerrige Nils, Fotballsparkende Fatima og Supre Sindre. Jeg ser
dem for meg, hoppende rundt i fotballshorts og supermanndrakt. Og jo lenger vi holder på, jo mer optimistisk blir jeg. Snart er vi oppe i femten navn, og jeg henger fortsatt med. Etter tjue, også.

Så da gutten ved siden av trekker pusten, går det opp for meg: Dette kan jeg faktisk klare. Endelig litt flaks.

Men kanskje ikke for sidemannen min. Han gikk i parallellklassen på barneskolen, har verdens tjukkeste briller og heter dessverre Øyvind.

Et adjektiv på Ø! Det er som å få deling med desimaler på matteprøven. Men heldigvis har han hatt tid til å tenke, og etter å ha ramset opp 27 navn og adjektiver, legger han raskt til: «Ømfintlige
Øyvind.»

Knerten ser på ham. Så hoster han litt og sier: «Bra jobba, Øyvind. En vrien en, det der.»

Ømfintlige Øyvind, tenker jeg. Høres ut som en såpe for allergikere.

Men uansett, jeg har ikke tid til å tenke på såper nå. Jeg svelger og venter på at Knerten skal peke. Det er jo min tur.

I stedet sier noen: «Du da?»

Og det er Knerten som svarer: «Jeg?»

Klassen henger seg på: «Ja, du må jo også ha et adjektiv!»

«Så klart», nikker Knerten medgjørlig. «Skal vi se … Jo, siden jeg ble litt overrasket akkurat nå – jeg kaller meg Perplekse Per!»

Virkelig? Og hvordan skal jeg liksom huske det? Jeg har jo aldri HØRT ordet før.

Perpleks, perpleks, perpleks … Jeg gjentar ordet inni meg så mange ganger jeg klarer. Og kjenner at jeg blir stressa, noe skikkelig. Så nikker Knerten til meg, klar for den store finalen.

Perpleks, perpleks … Jeg starter: «Søte Sara, Nysgjerrige Nils …» Det
går ganske bra. Litt skjelven i stemmen, men ikke håpløst. Jeg har fortsatt et håp om å gli inn uten å bli lagt så veldig merke til.

«Nusselige Nina, Stilige Syver, Ordentlige Ole, Kule Karl …» Ok, Anton, hold på konsentrasjonen. Har ikke hatt én eneste feil til nå. Atten navn. Atten adjektiver. Bare én eneste rad med pulter igjen.

«Vakre Victoria …»

Perpleks, perpleks.

«Ømfintlige Øyvind og …» Jeg senker skuldrene. Jeg er i mål. Jeg glir umerkelig inn i svermen. Og jeg smiler ganske bredt … «Perverse Per.»

Noen ganger må man liksom høre ekkoet av sin egen stemme før man vet hva man har sagt. Som om ordene må ta en runde i rommet først.

Men den nye klassen min trenger absolutt ingen runde. Folk knekker sammen i en latter som liksom kommer ut av nesa. Med en gang. Mens jeg må tenke. Hva var det jeg sa?

PERVERSE Per?!

Nei. Det kan ikke være mulig. Ikke på første skoledag. Jeg skulle jo bli alminnelig!

Men de fniser fortsatt på raden bak meg. Vrir seg på stolene og hvisker til hverandre.

Det ER mulig. Og det er krise. En ekte en.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

263 anmeldelser av “Anton og andre flokkdyr

 1. Kjempemorsom oppfølger bok om Anton og hans viderverdigheter på ungdomsskolen !

  Anton klarer å bli en av de «kule» gutta, selv om absolutt ikke vil være kul. Han kaller læreren for Perverse Per og blir øyeblikkelig lagt merke til…..

  Boka er morsom, lettlest, og med korte kapitler, og passer bra for høytlesing !

 2. Eg syns boka er veldig bra. Ho bra skrevet og den forklarer korleis det er å prøve å være ein av dei kule.

 3. Jeg gleder meg til jeg får lest resten av boken. Jeg lurer veldig på hvordan det går videre på ungdom skolen og med Ine. Det høres veldig spennende ut. Jeg liker å lese slike bøker. Jeg bare leser videre og videre. Jeg skal stemme veldig bra på denne.

  • Denne boken er helt grei jeg likte den ikke helt jeg syntes det var litt for mye på en person

 4. Jeg syntes boka var litt bra fordi jeg liker ikke bøker som handler om skole.
  Boka var også litt kjedelig.
  Jeg liker bøker som er morsomme og spendene .Det er andmeldesen min Underskrift fra Sander

 5. den var morsom men den var litt kjedelig i starten. det hadde vert litt bedre hvis den

  hadde vert mer spendene.

 6. Veldig bra bok, den var morsom og kul. Den er høyt anbefalt. Om jeg finner boka så tror jeg at jeg kommer til og lese den, gruer meg litt til 8 klasse da… :p Det er litt artig at han må huske alle de 28 adjektivene og navna… Super bra og fin bok.

  9/10 😮

 7. Boken var helt ok ,jeg har lest noen bedre bøker .Men jeg kunne lest hele boken.
  boken kunne vert bedre .

 8. Den var bra. jeg likte at det var litt spenning i det. Det kunne hvert bedre forklart hvordan han så ut og Ine.

 9. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det skjedde noe veldig uventet. Jeg gleder meg til å lese resten. terningkast 6!

 10. 6.klasse på vår skole september 09, 2018 på 09:15 am sier: Vi hadde trodd den var litt morsommere enn det den var. Vår anmeldelse var bra

 11. Jeg syntes boken var veldigbra fordi det er mye humor og spenning i de bøkene og jeg har en av de bøkene hjemme som jeg gleder meg til og lese. Jeg får lyst til å gå ned og bare lese boken når jeg ser på alle anmeldelsene eller boka. Jeg håper at denne boken kommer på 1. 2. eller 3. Jeg liker humor for det kan få meg til latterkrampe. Jeg vil anbaffle boken for de som liker humor, spenning og fantasi. Boken passer for barn fra 8 – 12 år. boken er så bra som 100/100

 12. Anton og andre flokkdyr var veldig morsomdet er ikke vanelig at jeg liker humor bøker, men denne likte jeg godt. Den gav meg et godt inntrykk på boken, akkurat da fikk jeg veldig lyst til å lese hele boken med en gang. Jeg syntes det var litt morsomt da Anton skulle si alle navnene i klassen og han hadde klart alle 28 så hadde han bare læreren igjen, så tabbet han seg ut med og si » Preverse Per»

 13. Anton og andre flokkdyr var en morsom bok. Det hadde en bra handling og det var spennende å lese. Sjangeren var humor. Jeg like humor bøker jeg har for eksempel lest Rampete Robin bøkene de var også morsomme. Anton og andre flokkdyr det en super bok. Det passer best for de som er 8-12 år

 14. Dette er en oppfølger fra Anton og andre uhell,.Jeg har ikke lest den, men jeg likte hvertfall denne.👍 Jeg syntes at humor kanskje er en litt dårlig beskrivelse av boken. Jeg har ikke lest hele boka så kanskje det kanskje det kommer mer humor etter vært, men utdraget syntes jeg hadde passet til sjangeren «drama» hilsen Antonie 6C💗💞

 15. jeg synes dene var litt kjedellig og litt gøy jeg synes dene boken burde lit litt andeledes. jeg synes dene får terninksat 3

 16. Jeg synes boka var fantastisk jeg har ikke lest den men med en gang jeg leste utdraget så ville jeg lese boka med en gang!!!😍😍😍 Jeg synes den var morsom og veldig godt beskrevet. Det som kunne gjøre boka bedre var at det kanskje kom litt spenning i den, men at det fortsatt var humor i den.❤️👍

 17. Dette er en bok som handler om å passe inn i det man tror er riktig. Ønske om å ikke skille seg ut. Noen ganger trenger ikke det være fasit. Kanskje Anton misforstår hva som er riktig eller galt. Valg er ikke alltid lett. Er det å være kul eller stå opp for seg selv som er riktig. Denne boken gir meg lyst til å lese, og får meg til å tenke. Anbefaler på det sterkeste denne boken. 🤩

 18. Jeg syns boka så kjedelig ut fra bokomslaget men når jeg begynte å lese den fikk jeg en helt annen opplevelse en det jeg trodde jeg skulle få😱Og jeg likte den veldig godt pågrunn av humoren og hvor bra forklart det var. Anton hørtes ut som en ganske grei fyr og jeg er stolt over at han har kjæreste.💝🙌🏻Han var veldig god til å huske alle navna i klassen og jeg trodde virkelig ikke han skulle huske så mange navn på en klassetime, og jeg ble imponert 😎😆Boka var veldig spennende og jeg syntes at alle burde lese den.📚Jeg syntes boka passer for de som er 9-12 år jeg gir den 9 stjerner⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 19. Jeg syntes boka var bra, fordi det var veldig god beskrivelse på personene, for eksempel Ine er liksom den personen som hører hjemme over alt. Hun eier hele skolegården nesten. Det var veldig god beskrivelse hvordan personene følte seg. Anton følte seg litt nysgjerrig før det var hans tur før navne leken. Jeg likte ikke «hettegenser gutta/de kule
  gutta» fordi dem likte ikke nerden. Jeg syntes man bør like personene for den de er og ikke fordi dem liker skole og ikke du, men selvfølgelig passer man jo best med den som man er mest lik, men jeg likte ikke de gutta.

 20. Jeg syntes at den var supert skrevet og den var veldig forståelig. Jeg likte også handlingen veldig godt og beskrivelsen av Ine, de kule gutta osv. Jeg gir boken terningkast 4/6.

 21. Jeg syntes utdraget var bra. Forsiden passet ikke så veldig til teksten ellers var den ganske bra fordi de forklarte godt utdraget.

 22. Hei. Jeg synes utdraget var bra. Det var gode beskrivelser av de forskjellige personene og det var lett å forstå teksten. Jeg gir den 8 av 10.😇👍

 23. Jeg synes at boka var morsom og spendende jeg synes at boka passer mest til 8-12 år men jeg synes forsia ikke passa så godt til boka ellers så var den bra😁

 24. Jeg likte ikke boka fordi det var ikke mye spenning. Forsiden var helt andledes en innhole.
  4 av 10 syntes jeg.

 25. Jeg syntes dette utdraget var veldig bra! Jeg har les boken før og jeg syntes ikke at forsiden og tittelen passer så veldig godt til resten av boka, men ellers var den super. Den er spennende og godt beskrevet og oversiktelig. Jeg gir denne boken terningskast 6.

 26. Denne boka var kjempebra fordi at den handla om litt forskjellige ting og ikke bare en lang ting. Det var veldig morsomt med alle de adjektivene bak de navnene. Det var også veldig morsomt at han har mye uflaks. Jeg har ikke noe negativt å si:-)

 27. Den var veldig gøy og når han gutten sa søte sara det var gøyt og når han gutten hadde fot seg en kjereste og øyvind hadde så kjokke briller.

 28. Den var bra;) men de skulle ikke være så nærvøs, og de skulle hatt litt mere innlevelse.men den var bra……synes i såfal jeg;)Anton var litt rar og veldig morsom….alle hadde kule og litt rare navn😆

 29. forfatteren for ut innholdet så bra at jeg vil lese heleboken.
  utdraget var så bra at jeg fikk en illustrasjon inni meg.
  jeg likte veldig godt dette utdraget.

 30. Jeg synes den var bra men det sto at det var humor men jeg synes det var litt mobbing i den og. Jeg synes det var en bra kombinasjon.

  Jeg synes det passer 7år+

  Terningkast 5

  Jeg synes den er ganske bra.

 31. Anton og andre flokkdyr
  Forfattar: Gudrun Skretting

  Det er lett å leve seg inn i handlinga fordi det er aldri at ingenting skjer. Eg syns det var ei veldig spennande bok, fordi du aldri visste kva som skulle skje. Eigentleg er ikkje det ein einaste ting som eg kan sei dårlig om boka. Handlinga starta med ein gong på starten at ting begynte å gå feil.
  Boka handlar om at hovudpersonen, Anton, kallar læraren sin for Perverse Per uten å meine det, så vil dei »kule» gutane ha han i gjengen sin. Alltid så kjem Anton seg bort i noko tull, for eksempel da han kalte faren sin for ein gal mann som elskar loff.
  Det var ei veldig morosam bok. Eg syntes ho var veldig bra og eg syns andre burde lese ho også.

  René
  6. klasse, Tangen skule

 32. Jeg synes boken var bra.Jeg gir den terningkast 7 den anbefales for 9 og oppover.Jeg synes det var gøy da Anton sa feil ord.

 33. Jeg synes boken var bra.Jeg gir boken terningkast 7.Den anbefales for 8 og oppover.Jeg synes det var gøy da Anton sa feil ord.

 34. Jeg synes boka var bra. Den var morsom, og litt basert på virkeligheten. Han klarer dessverre ikke og holde seg alminnelig. Og Ole som han går i samme klasse er ikke særlig til hjelp men en god venn. Jeg ville gitt den 6 av 6!

 35. Jeg har lest utraget av denne boken. jeg synes den var morsom fordi han sa mye som var morsomt. Den handler om en gutt som en venn som er litt nerd. Han liker og snakke om sopp. Han heter Ole. Hovedpersonen har store ører og er lav, og han har kjæreste som er populær. Jeg synes den var veldig bra. Jeg synes den burde bli nominert til superfinalist.

 36. Jeg syntes boka var kul morsom og spennene, jeg anbefaler boken til noen som vil lese mer .

 37. Det var veldig morsomt å lese anton og andre flokk dyr fordi den var tullete. Jeg og da mener jeg at jeg anbefaler boken for deg. Det var morsomt med Øyvind med de store brillende og Perverse per. Men ikke alt ga mening forde de andre barna lo av ham når han sa perverse per.

 38. Jeg syntes boka var morsom og personene var også morsom.Jeg likte også veldig godt at den boka ikke var på nynorsk.Jeg syntes boka passer for de mellom 6 til 12.

 39. jeg håper det går bra med Anton videre og at de sluttet å le på slutten.
  Denne boka var litt spennende og pitte litt trist .
  Jeg anbefaler denne boken fra 7-12år

 40. boken var kjempe morsom.

  skule ønske at jeg kune lest hele boken.

  terning kast 5.

  jeg synes det mo rsomeste i boken var ole.

 41. jeg synes den var gøy å lese fordi den var morsom og spennende anbelfaler den fra 4 klasse till 8 klasse jeg synes dette er den gøyeste boken jeg har lest i boksluker prisen

 42. Gudrun Skretting er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøgskole. Hun har også gått forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Anton og andre flokkdyr er en oppfølger til Anton og andre uhell og vant Arks barnebokpris i 2017.

 43. Dette er nok ingen familiebok, heller noe for en for en første klassing. denne boka var kjempe kjedelig, jeg kommer ikke til å lese denne boka noen gang mer!

 44. Det jeg likte med denne boken er den er morsom .
  Det jeg ikke likte med denne boka det var at den var lit trist..
  Jeg amberfaler til 10-13

 45. Ja… Det var jo litt rart. Lit morsom å. Den var veldig bra fordi den var spennende og lit dårlig for nå vet jeg hvordan det er å gå på ungdom skolen. Jeg gir denne boka en 3-er

 46. Dette var faktisk en utrolig bra bok! Fordi den er spennende og morsom på en gang! jeg gir den 4,9 av 5. Det var noen vanskelige ord, men det er bare bra.

 47. Jeg synes boka var enkel og forstå og den var morsom på slutten så derfor gir jeg den en 5.

 48. Jeg syntes boka var enkel og forstå og jeg syntes boka var morsom på slutten.jeg gir boka 5

 49. den var bra, men den var litt kort, men det er det bare fordi at det blir bare tatt ut 10 sider av boka, men som sagt den var bra fordi den handler litt om venner og sånt og det er bra fordi vi har vennskaps uke på skolen vår. 🙂

 50. Denne boka var veldig bra fordi jeg kjeda meg aldri og jeg smilet hele tiden
  terningkast 5

 51. kjempe bra god historie og innlevelse jeg ville lest hele

 52. jeg synes den er artig og rar.
  jeg synes den er også bra skrevet .
  denne for forfatteren er god til å skrive
  jeg har lyst til å lese mer!

 53. Jeg synes boka var son passe. Det var mye som tekst som handlet om det samme.Derfor gir jeg denne boka en 2-er.

 54. Boken var ok.
  Den var litt morsom.
  Jeg synes boken handlet om det samme, det gjorde den litt dårligere.
  Den var ikke så god at jeg fikk lyst til å lese hele boken. Terningkast 3.

 55. Anton og Andre flokkdyr:
  Utdraget var ikkje så bra, fordi det burde vert meir action. Det Utdraget var veldig realistisk, når eg leste det så følte eg at eg kunne vert Anton. Dei to «KULE» gutane virka ikkje så kule, det høyrdes ut som to guttar som ikkje klarer å få seg vennar slik at dei følar at dei MÅ tøffe seg. Læraren høyrdes snillare en det eg trudde han kom til å bli. Ole høydes ut som ein fin fyr, men som av og til ikkje veit kva han bør seie/gjere. Ine verkar som nokon som fårstar mykje og er snill. Eg gjir ein solid 6/10. forfattaren har gjort ein god jobb med å få kva Anton tenker Realistisk.

 56. Sjanger: Humor. Handling: Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
  time går det galt. Hva jeg syntes? Jeg likte boka fordi den morsam og det likte jeg. Boka var bedre når Maria var på besøk på skolen vår. Jeg fikk fortsatt ikke lyst til å lese videre fordi jeg ikke levde meg inn i den. Den var litt rar synes jeg. Jeg ville sikkert lest videre om jeg hadde levd meg inn i den. Den får terningkast 3. Den passer nok best for 7-10år, men yngre kan sikkert lese den også.

 57. Første dag på ny skule er nok spennande, og det meiner elevane at forfattaren har fått fram. Når ein er spent og nervøs kan ein gjere dumme ting, eller feil, og det kjem tydeleg fram. Det var artige skildringar og det er lett å sjå for seg at dette skjer, og det kan faktisk skje.

 58. Anton og andre flokkdyr

  Jeg har lest Anton og andre flokkdyr. Den delen jeg synes var morsom var den delen hvor Anton kalte Per for Perverse Per når han egentlig skulle kalle han for Perplekse Per. Jeg synes også at han Ole var morsom fordi han måtte snakke om alle typer sopper. Boka var god og jeg vil anbefale den. Terningkast: 5

 59. Vår klasse har lest Anton og andre flokkdyr.
  Jeg syntes denne boken var drit vittig.
  Jeg likte slutten av utdraget best fordi det var veldig morsomt.
  Dette er den beste bokslukeren jeg har lest.

 60. Jeg syns den var litt kjedelig. fordi at den hadde om ungdomsskolen, men den var mest bra fordi han hadde en kjæreste.

 61. jeg hadde også syntes at det også hadde vert vanskelig og si 28 adjektiver men denne boka var kanskje min 3.plass for meg fordi jeg syntes at den også var litt kjedelig 😉

 62. Denne boken synes jeg var fin og det sier jeg fordi at den handler om mange forskelige ting og det synes jeg er fint at den handler om flere ting;);;(

 63. Jeg synes boka var ganske bra. Jeg synes det var bar at Ole og Anton kom i samme klasse men jeg synes det var litt lite futt.

 64. beste bok noen sinne! fordi den hadde VELDIG mye humor og jeg holdt på med å dø når han sa perverse per XD, jeg anbefaller den for folk som ELSKER humor

 65. Jeg synes boka var veldig bra fordi den handler om hvordan det er og være ny i klassen.
  Jeg synes boka var litt dårlig fordi det var banning i den.

 66. Jeg synes den var super kjekk.
  Den var veldig morsom og dramaen var veldig morsom å.

 67. Jeg synes boka var passe bra fordi den var litt morsom, men det var litt kjedelig når han bare snakket om seg selv.

 68. jeg likte boken fordi den handler om en som forteller hvordan han har det på skolen.

 69. Jeg syntes Anton og andre flokkdyr var ganske bra fordi det ga mer mening enn de andre bøkene og det skjedde mye mer en de andre bøkene, men det var litt kjedelig men bortsett fra det var den super.😂😂😁😁😴😴

 70. Denne boken var litt ydmykende fordi han sa alt det der med kjæresten han men den er sånn passe bra og den er bra. Men det er banning i boken og jeg ville helst ikke ha kjøpt den.

 71. Jeg likte denne boka veldig godt! Den var skikkelig morsom. Og det var gøy når de hadde den leken. Han beskrev veldig mye hvordan det var å være han og det var bra!

 72. Jeg synes boka var morsom og han fortalte veldig godt hvordan han hadde det.Jeg synes det var dumt at han sa et dumt ord i boka, men ellers synes jeg han var bra. Den var litt anerledes enn de andre bøkene i bokslukerprisen.

 73. Jeg synes boka var passe bra fordi, den var litt morsom men den var også kjedelig når han bare snakket om seg selv.

 74. Jeg synes boka var ganske bra, den var morsom og jeg anbefaler den til barn fra 7-12 år

 75. Jeg vil anbefale denne boka.
  Jeg syntes den var morsom og følsom.
  Den var god fordi de levde seg veldig inn i teksten

 76. Jeg synes boka var spennende,å det skjedde ganske mye å det likte jeg. også gøy med litt drama osv. å jeg kunne gjerne lest mer.

 77. Anton og andre flokkdyr
  den var spennende og gøy. Jeg syntes at forfatteren skrev kjempe bra. Det kunne kanskje hatt noen bilder. Men alt i alt var det en kjempe fin og morsom bok

 78. Jeg syne boka var spennene, og jeg lurer på hvordan det går med den nye klassenn!
  🙂

 79. Det var en gøy bok!
  Jeg likte at den beskrivde hvordan han hadde det å hvordan det var rundt han.
  Dere kunne ha beskrivd hvrdan han så ut litt mer.
  Litt mer om klassen.

  Min vurdering er 4: passer til 5-12år.

 80. jeg syntes at boka var bra og spennende men jeg lurer på hva som skjer med
  den nye klassen 🙂

 81. Jeg synes denne boka egentlig ikke er så morsom som det står at det er sjangeren men jeg likte denne boka fordi den var veldig inspererende og det går ann og lære noe av denne boken.

 82. Jeg synes boka var litt rar på en måte fordi den handler mye om en person. Jeg liker bøker med illustrasjoner og det savner jeg her. Jeg likte den sånn passe. jeg likte at den handlet om skole og elever.

 83. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var veldig morsom og forklarer hvordan man kan ha det på ungdomsskolen. Terningkast 6.

 84. den var veldig spendene har lyst å lese hele boka😊😍
  så gir den terningkast 5😍😊😍😊😍😊

 85. den var veldig spendene har lyst å lese hele boka😊
  så gir den terningkast 5😍

 86. Hei! Jeg synes den var litt dårlig fordi det handla om ikke så mye.
  Så tommel ned.

 87. Denne boka er såå gøy og lese. Det er spennende og artid. Det artid tekst var når han Anton tenkete at han skulle sie perpleks per men så sa han pervers PER det var artid vi i klasse room begynte noe av de og le. Jeg kunne og lese denne boka vidre det er spennende 😊😊😊😊

 88. Den var veldig morsom!
  Denne boken er til barn fra 7-12
  Jeg gir denne boken terningkast 9

 89. jeg elsker denne boken jeg har veldig lust til og lese hele for denne boken handler om og huske og tenke jeg elsker denne boken

 90. Jeg synes at denne boka var faktisk veldig bra, fordi jeg liker humor. Jeg kunne godt ha lest hele boka. Terningkast: 5/6

 91. denne boken synes jeg var veldig gøy fordi den handler om og tenkke og tørre og si det høyt i klassen

 92. Hallaisen! Denne boken har hvert den beste hit til!! Jeg elsker denne boken såååå mye!! Jeg har ikke lest hele men skal ønske den til jul😂 Terning kast 6

 93. Synes boka var kjedelig i begynnelsen, men så ble den veldig morsom og kjempe gøy 🙂 🙂
  Terningkast 5 av 6 🙂 Vil lese mer!!

 94. Denne boka var den beste boken hittil.
  Den var kjempe god og fikk lust og lese mer.
  Var det ikke denne som vant i fjord???????

 95. (jeg skrev feil sist gong)men eg syntes den var dårlig . Eg syntes den burde få tommel ned. 🙁

 96. det handlet om en gutt Anton som har en vanskelig første dag på ungdom skolen. de spiller et navne spill og till slutt sier han perverse per til læreren hans. Jeg synes det var morrsom på grunn av det han sa i slutten av timen. boken var god fordi det hadde mye humor. andre bør lese det på grunn av grunnene ovenfor.

 97. Jeg syntes at vi kunne lest hele boka for du får ikke med deg så mye. Men boka var helt OK.

 98. Det var synd da Anton husket alle bortsett fra Per og sa et ord som betydde noe helt annet. Den var litt morsom da han sa perverse Per. Og Anton har virkelig mye uflaks.

 99. Boken var super! Mange vittige kommentarer som fikk elevene til å le, godt skrevet, god historie hvor vi følte med hovedpersonen. Beste bokslukerboka klassen har lest så langt!

 100. Boken var passe bra. Jeg trodde at boken handlet om en elefant og noen andre flokkdyr…

 101. Jeg syntes boken var bra.
  Simen er den kuleste råeste og fantastiske.

 102. Jeg synes den var litt rar og kjedelig.
  Og den var sånn passe, jeg gir den terningkast 3.

 103. Jeg likte boken😁Når jeg så boken trodde jeg først det handlet om dyr😂 Syntes boken var gøy selvom jeg trodde det handlet om dyr 🙂

 104. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 2

 105. Det handler om noen som skal begynne på ungdomsskolen og blir splittet fra kjæresten sin Ada men han går fortsatt i klasse med beste vennen sin🙂denne boka var ikke for meg🙂terningkast 2

 106. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 1

 107. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 3

 108. Det handler om noen som skal begynne på ungdomsskolen og blir splittet fra kjæresten sin Ada men han går fortsatt i klasse med beste vennen sin🙂denne boka var ikke for meg🙂terningkast 2❤️

 109. Boka virket morsom. Den passer for 6-12 år. Gir den terningkast 4 fordi den ikke passer så bra for meg.

 110. Det var en morsom bok. Det var morsomt at Anton sa perverse Per isteden for perplekse Per. Jeg gir den terningkast:4-5.

 111. Tittel: Anton og andre flokkdyr.
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Boka handlet om en klasse som skulle begynne på ungdomskolen.
  Jeg synes boka var bra fordi den var morsom, spesielt det med Perverse Per.

 112. Den boken hvar veldig bra jeg vil gjerne lese den den handler om en gutt som vil være som de .kule hette genser gutta og de liker ikke nerder

 113. Jeg synes boka var litt morsom og kunne ha tenkt meg å vite hva som skjedde når han skulle rette på det som han hadde sagt feil. jeg gir den terningskast 4-5.

 114. Jeg syntes at boka var lit dårlig. Jeg ville ikke ha lest den flere ganger fordi det er lite spenning i boka.boka passer barn under 10 år.terningkast 3🎲🎮

 115. Boka var ikke så bra. Det var litte spenning. Men litt artig til slutten😅

  Terning kast 4

 116. Boka høres spennende og underholdene ut. Litt morsom også. Jeg vil gjerne lese hele boka.

 117. Jeg likte ikke boka så godt men kunne lest den igjen.favoritt delen min var når han sa at han hadde store ører😂

 118. Jeg synes utdraget var litt morsomt og litt kjedelig. Jeg synes det var kjedelig fordi det ikke skjedde så mye og jeg synes det var morsomt fordi han sa feil. Jeg lurer på hva som skjer videre.

 119. Det handler om Anton som skal begynne på ungdomskolen, og er redd for å ikke passe inn. Første time på ungdomskolen går bra helt til Anton forsnakker seg og kaller læreren Perverse Per. Jeg syntes boka høres morsom ut.

 120. Jeg syntes det var en veldig kjedelig start på boka. Syntes ikke det skjedde noe spesielt. Boka ble litt morsom helt på slutten. Det var morsomt fordi Anton sa feil adjektiv foran navnet til læreren Per.

 121. Teksten handler om en som heter Anton, han begynner i åttende klasse. Alt går bra før første time. Hovedpersonene er Anton, Ole og Ine. I første time begynner de å leke en lek. Reglene på leken er at man må si navnet sitt og et adjektiv som har samme forbokstav som navnet. Anton kom til slutt, men han sa adjektivet til læreren feil.
  Jeg syntes teksten er morsom og pinlig, fordi det var morsomt når han sa adjektivet til læreren feil og det hadde vært pinlig å være han.

  Jeg anbefaler boka til 10-13, fordi det var et litt rart ord.

 122. Anton og andre flokkdyr

  Boken handler om Anton og hans 8 klasse liv.Ok la oss bli litt seriøse.Anton får en lærer som heter Per eller Knerten som de «kule» sier er: 1 liten 2 Drit sur.Anton har også en kjæreste (OOOoooOOO) som heter Ine .Men verst av alt han kalte læreren for perverse per når han skulle si perplekse per.Og som du kanskje gjettet er handlingen på en skole.Jeg syns at boka er morsom fordi han kalte læreren for pervers.Topp kvalitet.jeg anbefaler boka for alle som kan lese og liker å le. 🙂

 123. Jeg synes ikke boka var så bra fordi jeg synes ikke det var noe morsomt at Anton sa feil på leken.Jeg gir boka terningkast 2 fordi jeg synes ikke den var bra.Vil ikke kjøpe hele boka.

 124. Anton og andre flokkdyr er en veldig bra bok fordi,Anton er en person er redd for å dumme seg ut første dagen på ungdomskolen.Han er jo veldig fornøyd med å ha fått seg kjæreste men det skal være hemmelig.Men han har en venn som heter Ole å er veldig rar.De skulle leke en navnelek alt gikk veldig bra helt til læreren sa navnet sitt med et ord han ikke kunne.

 125. Jeg synes boka var litt morsom. Den ble morsom da Anton sa Perverse. Det ble morsomt fordi Anton ikke forsto selv hav han hadde sagt. Jeg vil anbefale denne boka hvis noen trenger litt humor i hverdagen eller trenger å oppmuntring. Jeg har lyst til å lese ferdig boka, fordi jeg vil vite hva som skjer med Anton. Om han er nerd eller blir populær:)

 126. Jeg synes boka var veldig morsom fordi det var Antons sin første skole dag på ungdomskolen og han gjorde en stor tabbe! Jeg anbefaler den til 6 og opp til 12 år.

 127. Jeg syntes den var litt bra. Jeg kunne sikkert lese hele boken.
  Den var spennende, morsom og litt rar,
  Det gøyeste var fa han sa navnet hans

 128. Det var et artig utdrag. Jeg vil anbefale boka her til alle, fordi det var masse humor. Den var dødsbra og jeg vil lese boka fordi det var masse masse humor.
  Jeg lærte meg et nytt ord; perpleks og det var gøy når han sa pervers i stede.

 129. Jeg kunne sikkert lese hele boken. Den var spennende, morsom og litt rar
  Den passer til 5-7 klasse.

 130. jeg vil ikke anbefale den for di anton sa feil det var rart at han sa feil
  jeg vil ikke lese boken
  første dagen var på ungdom skolen vart ikke Brad

 131. Det var morsom og rar. Den var morsom når han glemte kalle navnet sitt. Jeg anbefaler og lese denne bok fordi den var veldig morsom.

 132. Jeg syns at boka var spennende og morsom.
  jeg anbefaler boka.
  jeg synes de var lit dårlig fordi det må være lit mer spennende.
  jeg synes det er bra at de er på ungdomsskole.

 133. Den var bra det er mye humor i den er kjempe bra synes jeg.
  Jeg vil anbefale den utdraget til ale.
  Det var et bra utdrag fordi det er mye humor.
  Det var gøy når han sa pervers synes jeg.

 134. Den var bra det er mye humor i den er kjempe bra synes jeg.
  Jeg vil anbefale den utdraget til ale.
  Det var et bra utdrag fordi det er mye humor.
  Det var gøy når han sa pervers synes jeg.:D

 135. Det er Anton som begynner på ungdomskolen. Han gruer seg. Det er også Ine og Ole som begynner. De skal si navna sine,så sier Anton feil. Da begynner de andre i klassen å fnise.
  Jeg anbefaler boka til 4-7 år. Det var en dårlig bok. Sjangeren var humor og det var ikke morsomt.

 136. Boka handler om en gutt kalt Anton, som har sin første dag på ungdomskolen. Det er noen gutter som har fått plass bak Anton. De prøver å tøffe seg. De sier de ikke vil ha en lærer kalt knerten. Han heter egentlig Per. En jente kalt Ine går i klassen til Anton. De er kjærester. Det er også en gutt som heter Ole i klassen hans. De er venner. Ole snakker om sopp hele tiden. Anton kaller læreren for perverse Per. Alle ler…. Jeg synes boka passer for 5-7 trinn. Jeg synes boka var bra, boka er viktig fordi det som skjer i boka kan skje på ordentlig.

 137. Jeg syntes boka var gøy fordi han kalte Per for Perverse per 😉 jeg likte boka godt fordi jeg har lest Anton og diverse uhell tror jeg den het denne boka for terning kast 6

 138. Jeg synes den var veldig morsom, fordi det skjedde ting med en gang. Den var også spennende fordi han havner hele tiden opp i kniper.

 139. jeg syntes boka var morsom og komisk, ble aldri kjedelig og gjerne vil lese den og er heldig som har den på det lokale biblioteket!!!!

 140. den var litt rar fordi jeg skjønte den ikke helt en var også litt kjedelig fordi det skjedde ikke noe!

 141. Jeg synes boka var sånn passe bra fordi det var ikke så veldig mye spenning. Men den var veldig kul i starten men så slutta spenninga. Hilsen Lene 10 år lysheim skole

 142. Morsom bok.
  Veldig bra og interessant
  og sånn er det på ungdomsskolen!
  Veldig gøy !

 143. morsom,gøy, du viser at det handler ikkje om kem som er kullast
  korfor er det ein elefant der ???????????????

 144. Eg synest boka var ok fordi at eg likte at Anton sa preverse per og ikkje perplekse per:)
  gir boka terningkast 3/6

 145. Dette var en gøy og litt spennende bok. Eg syntes den var morsom fordi han sa det ordet feil. og spennende fordi eg viste ikkje heilt kva som kom til og skje. så denne boken ville eg gitt terningkast 4.

 146. jeg syntes denne var bra en av de beste synte den er litt mer drama enn humor ellers bra:)

 147. Jeg syns denne boka var det beste boka jeg lest fordi jeg syntes den var veldig morsom jeg gir den en 6

 148. Jeg likte denne boka veldig godt jeg gir denne 9 av 10 Jeg likte boka fordi den handlet om ungdom skolen og hadde veldig mye spenning jeg fikk lyst til å lese resten av boken.

 149. den boken vær den beste i hele bokslukerprisen fordy at det var masse humor ✌️✌️✌️👍👍👍👍

 150. Anton og andre flokkdyr

  Det handler om Anton første dag på ungdomsskole.
  Ny ord:
  Knerten betyr en leke som er laget av tre
  iallefall betyr minst
  Nusselige betyr nydelige
  Alminnelige betyr generell
  Fnyser betyr bråk
  Jeg synes det var gøy og lærerik.
  Den var gøy fordi den beskriver første skoledag på ungdomsskole hvor Anton var så stresset å huske læreren adjektiv at han sa den feil og alle lå.
  Læreren hadde en gøy måte på at elevene presenterer seg: navn og adjektiv på samme bokstav som hans navnet.

 151. Boka handler om en gutt som begynner på ungdomskolen, og er veldig nervøs. Hele klassen skal spille et navnspill, og han var sist. Han klarer seg helt til læreren hans sier hans navn, han kaller læreren sin perverte med uhell.
  Jeg likte boka, jeg syns den var morsom, godt skrevet og litt rar men forsatt god. Boka har en veldig stor sjanse for å vinne bokslukerprisen.

 152. Jeg kan ikke forklare masse om boka fordi den var litt uforståelig med orda dem brukte. Men ellers syntes jeg at boka var dom fordi den var uten pingviner 🐧 så den var ikke noe bra som zombie utbruddet. Den kunne bli bedre hvis den var litt mer forståelig.
  🎲 Terningkast 2 🎲 Den bare kunne bli bedre for folk som liker sånn humor.

 153. Jeg kan ikke forklare masse om boka fordi den var litt uforståelig med orda dem brukte. Men ellers syntes jeg at boka var dom fordi den var uten pingviner 🐧 så den var ikke noe bra som zombie utbruddet. Den kunne bli bedre hvis den var litt mer forståelig.
  🎲 Terningkast 2 🎲 Den bare kunne bli bedre for folk som liker sånn humor..

 154. Jeg synes boka var interessant fordi den har et godt emne. Men noen deler av boken kunne jeg ikke forstå, så det var et lite problem. men samlet tror jeg boken var morsom, så jeg gir den 4 av 5. Jeg tror aldersgrensen skal være 8+.

 155. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR

  Jeg liker og liker ikke boka. Jeg liker fordi jeg syntes forfatteren var god til og få meg med i boka. Jeg liker ikke fordi hovedpersonene er 1 jente og 2 gutter ikke omvendt. Det er jo alltid sånn i barne tv serier og bøker. Men bortsett fra det liker jeg veldig godt boka. Jeg gir ANTON OG ANDRE FLOKKDYR terningkast 5 .

 156. Den boken handlet om en gutt som het Anton. Han begynte på ungdomsskole. Anton hadde en kjæreste som het Ine. Han møtte to kule gutter som hater nerd. Det kom en

  lærer kom som het Per. Per bestemte et adjektiv lek. En jente begynte og sa søte Sara . Det var noen som sa at Per må finne på et adjektiv og sa perplekse Per. Når det var Anton sitt tur han sa alle elevene sitt navn med adjektiv riktig og sa PERVERSE Per. Alle begynte å le.

 157. Jeg syntes dette utraget hadde gode beskrivelser men det var ikke så mye humor i dette utdraget så jeg gir den BRA.

 158. favoritt delen min var at han kalte læreren perverse per!!
  hvis jeg skulle gi terningkast 1-10 så gir jeg den terningkast 10

 159. Jeg synes boka var morsom. Lurer på om han klarer å gli inn i mengden. Jeg gir boka en firer.

 160. jeg syns at boka var morsomt og litt trist når Ina sa nei det er Martin som er kjæresten min da syntes jeg litt syns på Anton men det var veldig koselig når Ine tegnet et rødt hjerte på gipsen hans. det var veldig spennende når Anton puttet en drue under overleppa i stedet for snus. jeg syns boka passer best for 10-13 år

Til toppen