Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

En flåte av gull

Aslak Dørum Aschehoug 2014

Olav og Amir er om bord på et skoleskip på reise mellom Kanariøyene og Mexico. Da skipet kantrer, redder de to guttene seg i land på en øde øy. Men snart kommer det en båt til øya.

 

Kapittel 4

Et skip i natten

De kom på ettermiddagen en ukes tid seinere. Vi satt under palmene og halvsov da en lang svart gummibåt med stor motor kom pløyende inn i lagunen. Vi spratt opp og løp ned mot vannet mens vi vinket og hoiet, men da de fikk øye på oss bremset båten brått ned og ble liggende stille.

Det var tre personer om bord og det så ut som de diskuterte seg imellom. Vi ropte på en blanding av norsk og engelsk og vinket som gale, men de virket helt uberørte. Plutselig ga båten full gass mot stranda og da vi så at to av dem rettet våpen mot oss skjønte vi at noe var galt. Fryktelig galt.

– Løp! ropte Amir, han bråsnudde og løp inn blant trærne. Jeg spurtet som en gal etter ham og hørte skudd som hvinte over hodene våre og smalt inn i trestam- mene rundt oss. Skytingen stoppet brått og jeg hørte en stemme rope høyt på engelsk.

– Stopp! Stopp med en gang, ellers dreper vi dere.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. 

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

BONUSSPOR:

– Les mer om forfatter Aslak Dørum her

– Her kan du se en trailer fra forlaget om En flåte av gull

 

– Hva ville du gjort dersom du havnet i en livbåt ute på det åpne hav? Og hvem ville du havnet i livbåten sammen med?

– Visste du at forfatteren, Aslak Dørum, spiller i bass i det legendariske norske rockebandet DumDum Boys? Her kan du se musikkvideoen til sangen «Splitter pine» frå 80-tallet. Legg merke til bassisten, det er Aslak Dørum som mange år senere skulle skrive «En flåte av gull»

 

– Liker du eventyrbøker som «En flåte av gull»? Her er noen lesetips på bøker som du kanskje også vil like:

Johan Mjønes: Død manns kiste

H. Rider Haggard: Kong Salomos miner

Robert Louis Stevenson: Skatten fra Sjørøverøya

– Viss du havnet på en øde øy, hvilke øy ville du havnet på? Se på et kart og tenk på hvor det man kunne overlevd på en øde øy. Hvor er det for kaldt, hvor er det for tørt?

Til toppen