Venstøp skole

Venstøp skole ligger i Skien i Telemark. Vi er 254 elever på hele skolen og vi ligger omtrent 1 km fra Ibsen Venstøp (Hvor Henrik Ibsen bodde). Vi på 6.trinn har jobbet med bokslukerprisen siden 1. februar og alle elevene jobber minst 30 min hver dag med en bokslukerbok, 15 minutter på skolen og 15 minutter hjemme. Vi er 39 elever på hele trinnet og vi leser så det dundrer, mange tar bøkene med seg hjem og leser på fritiden og alle er veldig ivrige. Det er over 1170 min for hele trinnet hver dag!


I gangen utenfor klasserommene våre har vi laget en utstilling med alle bokslukerbøkene. Der står det forskjellige ting som for eksempel: Sterke sider, svake sider, sjanger, forfatter, personbeskrivelser og miljøbeskrivelser. Vi har laget personkart og BIO – dikt om personene i bøkene vi leser.

I klasserommene våre har vi en tabell der vi fargelegger hver gang vi har lest en bok og skrevet en bokanmeldelse, og vi henger også opp alle bokanmeldelsene slik at vi kan inspirere hverandre og motivere hverandre til å lese enda flere bøker.