Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

9. april 1940 ; 8. mai 1945

2021 3 anmeldelser

9. april 1940 og 8. mai 1945; to datoer som for alltid vil stå som svært viktige i vår historie. Dagen da 2. verdenskrig kom til Norge, og dagen den var over. I 2020 er det 80 år siden krigen Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Aleksander Otto

Aleksander Otto

Skrevet 18. mars 2021 av Aleksander Otto på Sandnes og Bjørnevatn skole

Boken er veldig spennende, fordi man lærer hva som skjedde under 2. verdenskrig. Jeg ble irritert over at det ikke sto Kirkenes i boken, fordi Kirkenes er en av de mest bombet plassene i Norge. Jeg synes at alle som har skrevet bøker om 2. verdenskrig har gjort en bra jobb, fordi de lærer bort sine meninger og skriver fakta om 2. verdenskrig! Jeg gir boken 6 som terningkast.


Maria

Maria

Skrevet 21. februar 2021 av Maria på Sandnes og Bjørnevatn skole

Boken var spennende og lærerik. Jeg synes at barn og ungdom bør vite litt mere om 2. verdenskrig fordi at det er veldig viktig å vite ting som har skjedd i fortiden. Boken anbefales for de som liker å lese om krig og historie. Jeg synes at aldersgrensen på å lese denne boken bør være 10 år. Grunnen er at den er trist, og kanskje litt for voldelig innimellom. Der var veldig fint at det sto forklaringer på vanskelige ord nederst på sidene, fordi at da er det mye lettere å forstå handlingene som skjer i boken. Jeg synes at det var litt rart at det ikke sto noe om Kirkenes. Kirkenes er jo det mest bombet stedet i Norge! Jeg likte boken godt og synes at den nør komme i årets bokslukerpris!


Jonah

Jonah

Skrevet 18. februar 2021 av Jonah på Sandnes og Bjørnevatn

Tittel på boka: 1940 1945
Sidetall: 192
Terningkast: 6, 7 hvis det var mulig.
Utgitt: 2020
Forfatter: Jon Ewo
Anbefales for de som er interessert i 2. verdenskrig.
Boka handler om 2. verdenskrig.
Da jeg leste la jeg merke til datoene, boka beskriver hva som skjedde på forskjellige datoer i løpet av krigen.
Jeg ble irritert over at boken sluttet og at det ikke sto noe om Kirkenes.
Hvis jeg var med i boken ville jeg ha vært meg selv. Jeg ville vært meg selv fordi jeg ikke var født da.
Jeg ble skuffet over at det egentlig kun var datoer og ikke særlig spennende. Jeg ble også skuffet over at det ikke sto noe om Kirkenes, det er tross alt en av de mest bombede plassene under andre verdenskrig.
Jeg synes denne boka bør være med i bokslukerprisen fordi det er den beste boken noen sinne og alle burde lære mer om krigen.

Til toppen