Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Alma Freng og solfangerne

2020 18 anmeldelser

Alma Freng gjør alt hun kan for å passe inn på den nye skolen, og vil aller helst være så vanlig som mulig. Det skal vise seg å bli vanskelig når hun en dag får vite at hun er solfanger, Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Nikolai

Nikolai

Skrevet 14. april 2021 av Nikolai på Skranevatnet skole

Alma og Simon har nettopp flyttet til Evelsøy allè. Hun går på en skole, men hun er ikke særlig populær. Hun sitter alene i friminuttene på en vennebenk. Da Alma kom hjem gikk hun rett opp og gjorde lekser. Etter hvert hørte hun en bil gå i oppkjørselen. Simon kom inn på rommet å sa: “ Har du hatt en fin dag” så sa Alma “ Ja” Simon sa “Godt, godt. Middagen er klar om en times tid. Hva sier du om pasta a` la Simon” “bra det” Sa Alma Simon gikk ned å begynte å lage middag mens Alma fortsatte med leksene . Da en høy kvinne kom plutselig ringte på døren Simon åpnet og sa at Alma var klar . Faren ble helt stiv og begynte å gå bakover og plutselig ramlet han. Han sa “Elinora..”Den høye kvinnen sa plutselig” men Simon da har du sluttet å kalle meg Mamma.”

Handlingen er ikke lett å leve seg inn i fordi jeg skjønner av og til ikke hva som skjer. Jeg tror det er fordi det er for mye tekst i boken. Kanskje denne boken passer for de som liker lengre skjønnlitterære bøker.

Teksten starter med beskrivelser om Alma Freng. Så begynner teksten bygger seg gradvis opp og det liker jeg veldig godt. Handlingen utviklet seg når farmoren til Alma Freng som hun ikke visste fantes kom på døren. Det overrasket meg veldig .

Boken tar opp mange viktige tema. Jeg ser opp til henne fordi hun alltid havner i trøbbel og kommer seg ut av det. Boken sier at hvis noen er alene gå til hun\han og vær med de. Jeg tenker på hvorfor hun ikke har venner på den skolen.

Jeg hadde ikke lyst til å lese mer fordi den var så lang. Likevel var det perioder der jeg ikke ville legge den fra meg fordi øyeblikkene var så spennende. Slutten var veldig uforventet og bra…så det kan jo hende at det er andre som liker den bedre enn meg.

Jeg vil ikke ha den i boken i bokslukerprisen 2021 jeg gir den terningkast 3.


Victoria

Victoria

Skrevet 14. april 2021 av Victoria på Skranevatnet skole

Solfangerne er en bok om Alma Freng, en vanlig jente med en far og en hund, som uheldigvis ble en av de barna som måtte flytte ganske ofte. Alma var blitt så lei av å hele tiden måtte flytte fra vennene, at hun egentlig hadde sluttet å i det hele tatt prøve å få seg nye. Første morgen hun skal på den nye skolen på Evelsøy, er det egentlig bare læreren som tar hun noenlunde godt imot, siden elevene virker litt skeptiske til å få en ny elev. Dermed blir hun sittende alene i friminuttene.

Jeg synes at denne boken var lett å leve seg inn i, og vanskelig å legge fra seg når man først har begynt å lese på det mer spennende i boken. Boken hadde masse skildringer, og mye om hva hovedkarakteren tenkte om tingene, og opplevelsene som hun støtte på. Teksten starter med en beskrivelse av omgivelsene og litt om fortiden til Alma, som er fint, siden det gjør at man skjønner litt mer videre i boken også. Personene i denne boken beskrives godt, så alle høres veldig forskjellig ut. Forfatteren hadde virkelig en god ide til boken, som jeg synes ble utnyttet godt til å bli en kjempebra tekst.

Det jeg ikke likte så godt, var at man ikke egentlig fikk vite hvordan det gikk med alle karakterene, spesielt ikke fiendene. Derfor kan det komme en nr. 2 så man får oppklart hvordan det går med alle karakterene. Den var kreativ, spennende, koselig og skummel. Jeg likte også at det ikke var bilder unntatt på forsiden, så man kan lage sine egne bilder i hodet istedenfor. Jeg gir denne boka en god 5, og anbefaler at denne boken blir med videre i bokslukerprisen.


Safwa

Safwa

Skrevet 14. april 2021 av Safwa på Skranevatnet skole

Alma Freng og Solfangerne
Bokanmeldelse skrevet av: Safwa 6B
Forfatter og illustrert av: Ida Tufte Michelsen
Antall sider: 299 sider
Terningkast: 4

Alma Freng og solfangerne er en spennende bok som har ganske mye fantasi inn i seg.
De beveget seg høyere og høyere til. Elionora og solstrålen som om de gikk en rolig tur sammen.
bare at de ikke gikk. De fløy. Fløy! Først mot tretoppene, og så videre mot himmelen
Hovedpersonen heter Alma Freng. Alma freng tror hun er en helt vanlig jente.
Helt til farmoren hun ikke visste fantes, dukker opp.
Hun forteller at Alma er en solfanger, og at hun må lære seg å fly.

Alma Freng og solfangerne er et magisk eventyr bok om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter. En enestående debut, og perfekt for alle som elsker Harry Potter og IngenLund. Sjangeren til denne boken tror jeg er Fantasi og magi.
Den er lett å leve seg inn i fordi den har masse spenning og fantasi og jeg liker sånne bøker så jeg tror den passer for alle barn, Og jeg anbefaler at alle barn fra 9-13 kan få lese denne.
Denne boken vil jeg gi terningkast 4 sterkt.

Vanskelige ord

Solfangeren: Er en gruppe av mennesker som har evner å ta tak i tidens tråder og kontrollere deres fart ved hjelp av en egen knipseteknikk. Solstråler er solfangerens foretrukne transportmiddel, da ingenting i universet går raskere.
Arie: ( Ariare solaris) glasseske til oppbevaring av solstråler. Til vanlig henger arien i et kjede solfangeren har rundt halsen.
Kruvulur: ( Oppkalt etter S. kruvul 1768-1802) en klokke som viser tidsfart. Regnet som en solfangernes viktigste oppfinnelser, da de som har uret armen, vil kunne se nøyaktig hvilken fart tiden deres går i. Urskiven består av 65 tall, fra minus 32 til pluss 32.


Mie Amalie

Mie Amalie

Skrevet 8. april 2021 av Mie Amalie på Østgård skole

Alma Freng og Solfangerne

Hovedpersonen heter Alma Freng

Denne boken handler om en person som heter Alma. Alma har flyttet til en øy.
Hun bor bare med pappaen og en hund. Den første natten oppdaget hun en dame som satt oppå taket til naboen. Hun satt på en stol og plutselig når hun knipset forsvant hun.
Etterhvert når Alma hadde hvert der en stund kom en dame på besøk. Pappaen til Alma likte henne ikke. Når hun hadde reist gikk Alma opp på rommet sitt og da så hun et brev på vinduet. Der sto det at henne heter Elionora og at hun er farmoren hennes og at dem skal møtes på onsdag etter skolen.
Det lå også en ting inni brevet Alma visste ikke hva det var. Hun tenkte hun skulle ta det med til Elionora på onsdag. På onsdag møtte hun Elionora dem snakket mye og dem snakket om noe som heter solfangerne.

Boken var ikke så spennende i starten men etterhvert så begynte den å bli veldig spennende.
Jeg syns slutten var veldig bra. Boken ble mer og mer spennende jo lenger inn i boka man kom. Jeg syns boka er veldig bra litt morsom innimellom og spennende. Jeg liker boka fordi det handlet litt om magi. Jeg liker boken fordi dem gjør litt forskjellig ting i boken.

Jeg vil gi denne boken terningkast 6


Johanne

Johanne

Skrevet 7. april 2021 av Johanne på Godlia skole

Alma Freng og solfangerne

Laget av: Johanne, 6c

Denne boken handler om Alma som tror hun er en helt vanlig jente, men får et uventet besøk av farmoren, og hun forteller at Alma er en solfanger. Faren og farmoren krangler, og faren nekter Alma å møte Elionora som er farmoren, men hun klarer å snike seg ut for å møte henne. Alma må skjule for faren at hun møter Elionora. Senere skal Alma delta på årets oppflyvning, og ta storministeren Gabriella Grubel.

Denne boken starter veldig fort og spennende. Helt i starten hang jeg ikke helt med og det kunne også være litt kjedelig, men det var bare på starten. Spenningen bygger seg opp gjennom hele boka. Mot slutten derimot var den så spennende at jeg nesten ikke klarte å legge fra meg boka. Den var veldig spennende, og det hadde vært gøy å lese den igjen. Jeg likte slutten veldig godt, jeg ble glad for at det gikk som det gikk. Jeg syntes også det var fint når Alma ble venn med Amir, for hun hadde ikke noen ordentlige venner.

Jeg anbefaler denne boken for de som er fra alderen 9-13 år, fordi den kan være litt skummel mot slutten. Jeg vil absolutt at denne boken skal være med i bokslukerprisen. Den var spennende fra start til slutt, men av og til kunne den gå litt treigt, men jeg likte den fortsatt kjempegodt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen