Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Apetryne

Atle Hansen Samlaget 2018 13 anmeldelser

«- Du treng ikkje herma etter apene, Arne! seier Simon. Ivar byrjar å le høgt. Han hoppar rundt bålet som ei ape, medan han peikar på meg. - Du er eit apetryne, Arne, eit ekkelt apetryne. Me kan ikkje vera Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Solfrid

Solfrid

Skrevet 16. april 2018 av Solfrid på Sagvåg skule

Boka «Apetryne» handler om ein gut som heiter Arne og som blir erta av ein gut som er på besøk i bygda. Når Arne er forelska i Anna er det ikkje så lett å bli ledd av og bli kalt «Apetryne» foran ho.
Boka startar ikkje heilt brått, men boka er så lettlesen og kort, så den kjem liksom inn i handlinga fort.
«Apetryne» er ei drama, trist bok men samstundes ikkje. Eg veit ikkje heilt kva sjanger det er.
Eg likte ikkje boka så, fordi den var på ein måte ei lita kort forteljing, og den var ikkje heilt min type.
Men dersom du vil lese ei veldig lettlesen bok, så kan eg anbefale deg denne boka.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Boka handler Arne som blir kalt Apetryne på en telttur.
Teksten handler om Vennskap og forelskning.
De viktigste er Ivar Simon og Arne
Sjangeren er Drama.
Den minner meg ikke sånn spesielt om noen andre bøker.

Jeg synes boka var ganske kjedelig i starten men når jeg kom inn i handlinga ble den litt bedre den var ikke så bra fordi det skjedde det samme nesten hele tiden og jeg er ikke så glad i sånne type bøker. Jeg likte da Ivar ble dratt av badeshortsen fordi han fikk igjen for det han gjorde på Arne.
Jeg misliker denne boka fordi det var dårlig beskrivelse av personene i teksten. Foreksempel når Ivar ble dratt av badeshortsen så forklarte de dårlig hvordan han kom til berget. Handlingen synes ikke jeg var så lett å leve seg inn fordi boka som sagt tidligere jeg liker ikke sånne type bøker å det er derfor det var vanskelig og leve seg inn i handlinga. Teksten starter ikke spesielt bra men den bygger seg opp i løpet av teksten. Det overrasket meg da Ivar mista Badeshortsen.
Jeg likte Storebroren til Arne fordi han dro av badeshortsen til Ivar. Jeg misliker Ivar fordi han kalte Arne ett Apetryne. Det var ingen viktige emner. At det du gjør mot andre kommer til og skje med deg.
Teksten slutter dårlig og jeg får ikke lyst til og lese mer. Nei det er ikke vanskelig og legge i fra seg.
Den var litt vanskelig på grunn av at den var på nynorsk. At Ivar er naken på stranden er det beste. At den er på Nynorsk er irriterende. Jeg anbefaler den ikke det hele tatt. Nei fortjener det ikke.


T

T

Skrevet 16. april 2018 av T på Røyslimoen

Boka handler om: Arne skal på telttur men bestekameraten Simon og Ivar. De ler og tøyser rundt bålet. Da begynner Arne å lage apelyder og hopper rundt som en ape. Han ser at Ivar filmer og sier at han ikke får lov til å vise den fram. Men klarer Ivar å holde på den hemmeligheten?
Sjanger: Roman
Hva jeg mener og hvorfor: Jeg synes ikke denne boka var så veldig bra. Jeg likte ikke at de skrev det som dikt. De kutta setningen i to og skrev de under hverandre. Da måtte man lese den flere ganger.
Den var på nynorsk så det var litt vanskelig å lese den. Men slutten var bra og den kom overaskende brått på.


A

A

Skrevet 16. april 2018 av A på Røyslimoen

Boka handler om vennskap og forelskelse.
Det er en gutt som heter Arne og det kommer noen på døra. Det er Ivar og
Simon.
De spør om han har lyst til å overnatte i et telt. Arne blir med dem i telte, de har det veldig gøy og de ler mye, men når Arne hermer etter noen aper stopper Simon å le. Ivar tar frem mobilen å filmer. Du må lese denne boka får å se om videoen blir lagt ut. Jeg tror det er en drama bok om venner og forelskelse.
Denne boka miner meg ikke om noen filmer eller bøker som jeg har lest. I boka står det ikke setninger ut helle siden. Det står nesten som dikt derfor synes jeg det var noen ganger lit vanskelig å lese, for de du vitse ikke om setningen var ferdig eller ikke. Det er ikke så let å leve seg inn i starten av boka fordi du måtte få med deg hva det var men hovedpersonen. Noen ganger så jeg for meg hvordan badebuksa eller kjøkkenet så ut . Det handler mest om Arne og broren hans. teksten er nesten skrevet som dikt men det står ikke som dikt men det er
skrevet nedover og ikke bortover.
Teksten starter med forklaring. Teksten tar ikke meg med en gang. Personene er lit spesielle det er noen du bare hører om en gange eller to ganger. Boka tar lit om vennskap teksten slutte lit Brått. Teksten var ikke så vanskelig å legge den fra meg.
Teksten handler om hvordan man skal være mot hverandre.
Den er skrevet på nynorsk.
Jeg ambefaler den ikke men de som ikke har en bok kan prøve å lese den den er ganske kort.
Nei boka er ikke en av superfinalister. Terningkast 3


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Teksten handler om en gutt som heter Arne. En dag kommer Ivar og Simon. Dem spør om Arne vil være med å sove i telt. Når dem på vei til der dem skal telte sier Ivar at dem har invitert noen av jentene. Inkludert Anna. Arne har aldri vært forelska før og lurer på hvordan det er. Det får han snart vite. Men det blir vanskelig og være Arne når Ivar også er forelska i Anna.
Dette er en bok som handler om vennskap og forelskelse. Jeg synes det var litt vanskelig å få med seg det som skjedde. Og hvem var søstera? Og at boka var skrevet som et dikt gjorde det vanskeligere og få med seg hva som skjedde. Jeg vil anbefale 8-12 år.
Men den var også litt fin. Den viser hvordan venner skal være mot hverandre.
Jeg synes ikke denne boka burde være med i Bokslukerprisen 2018.
Terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen