Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Benny går berserk

2020 11 anmeldelser

11 år gamle Benny elsker julen. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, dekorasjonene og tradisjonene. Sjokket er derfor stort da foreldrene hans to dager før julaften kommer med en katastrofal nyhet: De har bestemt at hele familien i år skal Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Nicolai

Nicolai

Skrevet 19. mars 2020 av Nicolai på Asker international skole

Benny går berserk
Det var en morsom og spenndene bok .
Jeg ville anbefalt den til 8-10 år gamle barn.


Leanne

Leanne

Skrevet 16. mars 2020 av Leanne på Tåsen Skole

Benny elsker jul! Han har en venninne som heter Akemi fra Japan, en dritsøt hund, en mobilavhengig lillesøster, en mamma, en pappa og naboen Magda Rose. Benny har også en hemmelighet, men den må dere lese boka for å finne ut. Jeg gir boka terning kast 4 og anbefaler den til 9-12 åringer.


Lars

Lars

Skrevet 11. mars 2020 av Lars på Myra skole

Jeg likte boka litt. Den handler om en gutt som får vite at han skal feire jul i syden. Det vil han stoppe. Han vil ikke feire jul i syden, men hjemme.
Boka har ganske liten tekst og bare noen få bilder.
Boka passer for de som liker å lese bøker som har en del tekst og lite bilder.
Boka er ganske spennende på slutten.
Terningkast: 4


Eline

Eline

Skrevet 10. mars 2020 av Eline på 6 klasse Roverud skole

Benny går berserk
Fakta om boka
Forfatter: Tom Snik Fure
Illustratør: Kenneth Larsen
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt i: 2019
Sideantall: 143

Sammendrag: Hvem handler det om: Benny (11-åring) han er spesiell og homofil.
Hvordan er hovedpersonen: Rar spesiell og merkelig
Hva foregår i handlingen: Han vil feire julen hjemme men foreldrene vil feire jul i syden. Så han velger og ruinere turen til syden.
Hvilke problemer oppstår: Han gjør mange dumme valg for eksempel, så brenner han den gule banan speedoen sin. Og han er homofil en det er et problem fordi han lurer på hva foreldrene kommer til og si.
Positivt ved boka
Hva liker vi med boka: Den er morsom, fantasifull, merkelig og han beskrev personene morsomt.
Handlingen: Det var litt morsomt når Benny hang fra takrenna. (Sier Mats og Eline) også spenning humor.
Personbeskrivelser: At for en gangs syll er ikke hovedpersonen perfekt (Sier Mats og Eline)
Spenningen og Humoren:

Spenningen og humoren: At Benny var kreativ og oppfinnsom å når han brenner banan speedoen sin (sier Mats og Eline)


Guri

Guri

Skrevet 2. mars 2020 av Guri på venstøp skole

Benny går berserk handler om en gutt som heter Benny. En dag når han kommer hjem fra skolen ser han to kofferter, han lurer veldig på hva det er så sier foreldrene at de skal til Syden men det syntes Benny ikke er aktuelt, så han finner på masse lureri for og ikke dra til Syden. Han bestemmer seg for og kalle operasjonen for operasjon hjemmejul.
Bokas sjanger er humor fordi det blir brukt masse humor i boka.
Jeg synes boka ikke er så lett og leve seg inn i, fordi jeg tror ingen hadde avbestilt reisen til Syden. Jeg synes boka startet ganske kjedelig og gikk oppover og oppover så ble det kjedelig i slutten igjen.
Jeg synes Benny er kul fordi han finner på mye tull. Boka tar opp et viktig emne fordi det er viktig og høre på hva barna vil også.
Boken slutter kjedelig og forventet fordi det ble jul hjemme hos han og det var det jeg trodde. Teksten var ikke vanskelig og legge fra seg fordi boka var litt kjedelig og jeg gledet meg mest til og bli ferdig med boka. Boka var ikke så lett og lese fordi det var mye tekst på hver side.
Det som er bra er at boka tar opp et viktig emne. Det som er litt dårlig er at det er mye tekst på hver side. Jeg tror at boka vil bli likt av barn og voksene som forstår boka bra. Jeg synes boka ikke fortjener og være med i bokslukerprisen 2021. Forfatteren heter Tom Snik Frue.
Anmeldt av Guri.

Vis flere anmeldelser

Til toppen