Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Bergtatt

2021 13 anmeldelser

Jenta som lokkar i skogen. I den nye klassen til Leo sit ei jente med grøne augo for seg sjølv heilt bakarst. Det er noko med augo hennar som gjer at han heile tida lengtar etter henne. Kven er ho? Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Martin 09er

Martin 09er

Skrevet 14. april 2021 av Martin 09er på Kirkenes skole

Grøss og Gru

Leo og mora har flytta fra Oslo og inn i huset etter bestemora. Det er første dagen hans i den nye klassen, og alt han ser, er de grønne øyene til den langhåra jenta. Hun heter Lilly og er også ny. I friminuttet blir han kjent med Oskar og Sara. Oskar har vært kjæreste med Maria som bare forsvant. Lilly drar Leo med i skogen til en hytte, etter dette blir ingenting normalt igjen.

Forfatter: Selma Lønning Aarø

Jeg synes boka var veldig spennende. Når jeg var i gang med å lese klarte jeg ikke å legge den fra meg. Jeg kjente meg igjen fra virkeligheten.

Det beste med boka var at den var spennings full, samtidig som den var morsom! Jeg synes at de mellom 10-30 skal prøve å lese denne boka.

Terningkast 6 av 6


Victoria

Victoria

Skrevet 14. april 2021 av Victoria på Skranevatnet skole

Bergtatt er en bok om Leo som akkurat har flyttet fra Oslo til ut på landet, og som har måttet bytte skole. Leo er fortsatt sur på moren for at han dra vekk fra vennene, og flytte inn i huset til den døde bestemoren, der det var fullt av mus i kjelleren. Da han kom på skolen først gang, ser han blant annet en pen jente med grønne øyne sitte bakerst i klasserommet. I friminuttet når han ser etter henne, er hun ingensteds å finne. Det var noe spesielt og mystisk med den jenta.

Boken starter rett på handling, men sånn at det ikke er forvirrende som det er i mange bøker. Boken er på nynorsk, som er bra, for da får barn og unge bli bedre på nynorsk ved å lese en bra bok. Denne boka var veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Boken var ganske lett å lese, fordi jeg har lest mange bøker i denne sjangeren på nynorsk før. Jeg likte også at det var litt fantasi i boken, men akkurat lite nok til at det høres ekte ut. Det jeg ikke likte så godt var at det var noen sider som ikke var så veldig barnevennlige fordi det var noen litt ekle situasjoner noen steder. Jeg likte heller ikke så godt at kapitlene var så korte som de var.

Jeg synes andre folk fra 12 år og oppover bør lese den, siden den både var skummel, og trist. Jeg gir denne boka en 4. Jeg var usikker på om boken skal være med videre, men heller mot at den ikke skal det.


Safwa

Safwa

Skrevet 8. april 2021 av Safwa på Skranevatnet skole

Bergtatt
Bokanmeldelse skrevet av: Safwa 6B
Forfatter og Illustrert av: Selma Lønning Aarø
Antall sider: 97 sider
Terningkast: 5

I den nye klassen til Leo sitt en jente for seg selv. Hun er mystisk
og held seg unna de andre. men noe skjer når hun set de grønne
øynene i han,
og Leo leter etter henne hele tiden.
Hvem er hun? Hvorfor går hun kledd så annerledes, og hvorfor lukter
hun myr og skog?

Denne boken heter Bergtatt og er en bok men på nynorsk.
Sjangeren til denne boken tror jeg er Skrekk og grøss.

Denne boken er en veldig spennende bok og er en ganske skummel bok,
så jeg gir terningkast 5 fordi den har ganske mye spenning og grøss,
den har også noen overraskende setninger, og ganske mye skildring
og frampek.


Mathias

Mathias

Skrevet 7. april 2021 av Mathias på Valestrand

Navn: 😎Bergtatt😎

Forfatter: Selma lønning Aarø

Sider: 94

Illustratør:

Boka handler om en gutt som heter Leo og han begynner i en ny klasse. Når han kommer inn klasse døra ser han en jente med navn Lilly. Hun siter helt alene bakerst i klasse rommet veldig annerledes. Har filete klær og langt kvitt hår. Leo føler Lilly inn i skogen og viser hjemmet sitt.

EG likte boka fordi den var fantastisk bra den hadde masse spenning, men manglet moro

😀Terningkast 4 😀 * Masse innhol

* Best i fritida

Litte moro


ustinia 11år

ustinia 11år

Skrevet 24. mars 2021 av ustinia 11år på kirkenes skole

Forfatteren til boken bergtatt (grøss og gru) er Selma Lønning Aarø. Forsiden er ganske mystisk og egentlig rar før du har lest teksten helt til slutten, forsiden er av en jente med grønne øyne og med hale hun er helt kvit i tillegg. Hun er liksom i en skog og en gutt ser på henne fra et vindu.

Det er en spennende bok, men en liten minus er at den er på en anen dialekt enn det vi her er vant til.

Hovedpersonen er en gutt som heter Leo og virker kul, men også litt pysete også. Sjangeren er grøsser.

Jeg synes at boken er spennende og mystisk. Boken er spennende fordi hvis ikke Leo og Lily klarer seg mister de både Lily og en annen jente som er forsvunnet, da får de ikke hun tilbake. Og den er mystisk men det er ofte i boken at alt skjer så fort og at plutselig er Leo på et helt annet sted.

Jeg vet ikke om det er verdt å bli kjent med han Leo, men kanskje han virker jo litt kul da.

Jeg kjente meg ikke igjen i boken fordi det er en u-naturlig bok med huldrer som ikke fins på ekte.

Boken har mange beskrivelser, mest på lyd og hva man ser. Boken er forståelig, men som jeg sa er den ikke helt på min dialekt så noen ord kan være vanskelig å forstå får meg. Jeg har aldri lest en bok som ligner på denne så jeg mener at den er ganske original/kreativ. Jeg anbefaler boken får de som liker fantasi og unaturlige vesener, og kanskje litt spenning. Det beste med boken var at jeg føler den var får min alder "11-12år", Og at den var kul. Jeg gir den terning kast 4/6 eller 3/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen