Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Charlie Drømmevandrer. Fangene i Adnafjell

2021 25 anmeldelser

Kan drømmene forandre virkeligheten? Selv om Charlie har gått på den nye skolen i snart ett år har han egentlig ingen venner. Han er liten av vekst, håpløs i fotball og får ikke til noe som helst. Men én ting Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Madelen

Madelen

Skrevet 16. april 2021 av Madelen på Setermoen skole

Charlie drømmevandrer

Forfatter: Svein Tindberg

Sjanger: Fantasy og spenning

Boken handlet om en gutt som het Charlie og ikke var god til noe spesielt, men en ting han er god til er å drømme. Han skriver ned nesten alle drømmene sine, men etter hvert blir drømmene mørkere og mørkere. Charlie blir satt ut på et oppdrag som kan forandre livet hans.

Boken var veldig spennende, men i starten syns jeg den var litt kjedelig, men etterhvert så ble den veldig bra. Jeg følte at jeg var med i boken siden det var så gode beskrivelser.

Jeg gir terning kast 5 av 6.


Elisabeth Lervåg

Elisabeth Lervåg

Skrevet 16. april 2021 av Elisabeth Lervåg på Strand oppvekstsenter

Tittel: Charlie drømmevandrer
Sjanger: Fantasy

Denne boka handler om Charlie som ikke er noe god til noe spesielt. Charlie drømmer mye og det er den ene tingen han er god til. Han skriver ned drømmene sine som ofte er skumle og mørkere. En dag får Charlie et oppdrag som er skummelt og spennende.
Vi synes denne boka var ganske skummel. Den passer ikke for de minste barna i grunnskolen i alle fall. For oss så ga den liten mening. Det ble for mye fantasi. Denne boka fenget ikke klassen vår. den bør ikke være med i neste års boksluker.
Terningkast: 1


Ine L

Ine L

Skrevet 15. april 2021 av Ine L på Midtbygda skole

Tittel på boka: Charli drømmevandrer Fangene i Adnafjell
Forfatter: Svein Tindberg

Da jeg la merke til at boken begynte å bli spennende etter hvert.
Jeg synes at boken var veldig spennende, den så veldig spennende ut også, den var også litt morsom.
Hvis jeg var Charlie ville det vært veldig spennende å få oppleve mange drømmer.
Jeg ble litt overrasket at faren til Ragnhild hadde noe som het alzheimer. Alzheimer betyr at man blir litt surrete. Charlie likte og drømme om noe skummelt og kjærlighet ting og mange andre drømmer. Han var ikke veldig redd.

Det jeg likte med Charlie var at han var veldig modig. Han hjalp andre for eksempel at han hjalp en jente i en koffert. Jeg ble litt redd for Charlie fordi når han fikk tak i håndtaket på kofferten begynte han å blø. Jeg viste ikke hva som kom til og skje, den var veldig spennende.

Jeg gir en terningkast:

5/6


Nomi & Maja

Nomi & Maja

Skrevet 14. april 2021 av Nomi & Maja på Godlia skole

Forfatter: Svein Tindberg
Sider: 217
Gitt ut: 2020
Skrevet av: Nomi og Maja 6A fra Godlia skole

Boka handler om en gutt som heter Charlie. Charlie greier nesten ingenting. Han greier ikke å spille fotball, basketball, håndball, osv. Men han er veldig god til en ting: å drømme! Boka anbefales hvis man liker spenning og litt skumle bøker.
Vi likte at forfatteren gjorde det sånn at man levde seg inn i boka. Charlie bor bare med faren sin. Charlie blir mobba av en gutt som heter Bård og nesten alle kaller ham “Den nye gutten”, selv om han startet for et år siden. Han er en stille gutt og de sier at han nesten ikke finnes fordi han er så stille. Det er i drømmene hans det er mest spennende, men vi synes at det også er spennende i virkeligheten.
Vi synes at teksten er bra forklart. Forfatteren beskriver det så bra at man kan lage veldig bra bilder i hodet sitt mens man leser. Noe av det Charlie drømmer skjer også i virkeligheten, og det kan kanskje bli litt skummelt.
Vi syntes dette var en veldig bra bok og vi skal lese de andre bøkene om Charlie drømmevandrer. Vi anbefaler boka for de som går på 5.–7. trinn, fordi den har litt mye tekst og den er kanskje litt vanskelig å forstå for de som er mindre. Den kan også kanskje være litt skummel for noen. Vi gir boka terningkast 5, fordi vi syntes at det var bra skrevet og at innholdet passet veldig bra for oss.


Jakob

Jakob

Skrevet 14. april 2021 av Jakob på Fredheimskole

Bokanmeldelse om fangene I Adnafjell.

Tittel: Fangene I Adnafjell.
Forfatter: Svein Tindberg
Sjanger: Fantasy og mysterie.
Hovedpersoner: Charlie, Oda, Bård og Mina.
Antall sider: 217

Jeg synes boka var bra fordi den var spennende og forfatteren var god til å beskrive. Det var en treg start som gjorde at jeg ikke helt levde meg inn i boken i starten. Det gjorde den litt kjedelig. Men etter hvert ble den mye mer spennende. Det som gjorde den spennende var at det var ett mysterium du ville finne ut så du ville bare lese en og en side til. Jeg synes boka var spennende fordi jeg liker fantasy og mysterier. Og når du fikk flere og flere hint over hva som kjedde ble det mer spennende.
Det var også vanskelig noen ganger å vite om det var et minne eller om det var ekte.
Boken var også litt forvirrende. Når du kom langt var det vanskelig å legge den fra seg. Jeg gir den terningkast 4 av 6.
Boken sluttet bra, ikke for brått.

Boken handler om en gutt som heter Charlie som elsker å sove fordi da får han morsomme drømmer. En dag begynte han å få merkelige drømmer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen