Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Charlie Drømmevandrer. Sølvdronningens hevn

2021 8 anmeldelser

Charlie er tilbake i en ny bok om Charlie Drømmevandrer. Denne gangen må han ikke bare kjempe sin egen kamp, men også gjøre alt han kan for å redde klassevenninnen Fatima fra drømmenes verden. For hva er det de mystiske Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Agnes

Agnes

Skrevet 13. april 2021 av Agnes på Eikeli

Tittel: Charlie Drømmevandrer Sølvdronningens hevn

Forfatter: Svein Tindberg

Sjanger: Skjønnlitterær

Hovedpersonen i denne boka heter Charlie. Han har også en venn som heter Oda. Og Fatima er også en venn av Oda og Charlie.
Når jeg leste boka levde jeg meg veldig inn i boka, og jeg hang godt med når jeg leste. Når jeg leste fikk jeg bra bilder i hodet. Boka var veldig spennende, og etter noen kapitler måtte jeg bare lese litt mer. Jeg liker å lese og det var veldig gøy å lese akkurat denne boka. Og den var også ganske lærerik.

Jeg syntes boka var veldig bra. Men jeg kunne likt den litt bedre hvis den hadde hatt noen bilder, og om noen steder i teksten var forklart litt bedre. Så jeg gir boka en 5er.

Agnes 10 år Eikeli skole


Magoosh

Magoosh

Skrevet 12. april 2021 av Magoosh på Østgård

Charlie Drømmevandrer
SØLVDRONNINGENS HEVN

Sidetall:194

Forfatter:Svein Tindberg

Terningkast:4

Anbefales for:10-12

Jeg likte Charlie Drømmevandrer. Den er veldig spennende. Den passer ikke så godt for folk som ikke liker skrekk. Jeg synes ikke den var så veldig skummel, men noen kan syns det, så da er det ikke så lurt å lese den om kvelden akkurat.Det er ganske mye kursiv tekst, og det er bra, for når det er drømmer, så er det kursiv. Charlie drømmer veldig mange ganger i boka, som kanskje sier seg selv i overskriften. Det er i drømmene det meste skjer på en måte. Noe som gjorde boka mer spennende, men også litt vanskeligere å forstå, var at det var mange ting fra drømmene som kom inn i virkeligheten, og noen ting fra virkeligheten som kom inn i drømmene. Jeg synes at denne boka burde få være med i bokslukerprisen.

Den handler om at en i klassen til Charlie som heter Fatima. Hun drømmer tre forskjellige skumle drømmer. Én: En kvelerdemon sitter på brystkassen hennes og klemmer forsiktig på den så hun ikke får puste. To: hun blir låst inne i smia (som står i Hagen hennes. Pappaen til Fatima er smier) mens kvelerdemonen tenner på smia. Tre: hun drømmer om en rød trebru som hun må gå nærmere, for vær gang hun drømmer den drømmen, blir stien til brua bare kortere og kortere. Hun synes det er skummelt.
Fatima er sikker på at hun en gang kommer til å dø av en av de tre drømmene. Da hjelper Charlie og Oda (som også går i klassen til Charlie og Fatima) henne med å bekjempe kvelerdemonen. Kvelerdemonen er en hamskifter, altså at hun kan bli til andre ting. Kvelerdemonen har to hjelpere.
De tre – kvelerdemonen og hjelperne – er som oftest menneskelignende vesner, men huden er på en måte av lær, de har klør. Kvelerdemonen har en brun lærhette på hodet. Noen ganger er de skarver, og noen ganger, er de sitt sanne seg. De får man hvite hva er om man leser boka.😉


Ulrik

Ulrik

Skrevet 8. april 2021 av Ulrik på Grødem

Charlie drømmevandrer, Sølvdronningens hevn.

Forfatter: Svein Tindberg
Illustrasjoner: Stian Hole
Forlag:J.M. Stenersens forlag
Utgivelsesår: 2021
Antall sider:194

Dette er den andre boka i den spennende serien Charlie Drømmevandrer av Svein Tindberg

Denne boka handler om en gutt som heter Charlie og han har masse drømmer. Det viser seg at en gammel venn fra klassen som heter Fatima holder på å dø. Grunnen til at hun dør, er at hun har tre forskjellige mareritt. Charlie og en annen klassekamerat som heter Oda, bestemmer seg for å besøke de tre marerittene ved hjelp av en risikofylt måte som Charlie har funnet på. Denne metoden har Charlie hatt og utviklet i mange år. Når de to vennene møtes i marerittene, så gjør de alt for å redde vennen Fatima.

Jeg mener at hver side er som snadder, for det er så spennende. Jeg føler at jeg på en måte blir dratt med inn i historien. Det var vanskelig og legge boka fra seg.
Litt mye tekst på noen av sidene. Et lite tips til forfatteren: ha litt lengre
kapitler og litt flere sider.

Jeg anbefaler boka for gutter: 11-17 år
Jeg gir den EN SOLID 6

Ulrik I. Lid
5B Grødem skole


Albertine

Albertine

Skrevet 17. mars 2021 av Albertine på Eikeli

Sølvdronningens hevn

Tittel: Sølvdronningens hevn.

Forfatter: Svein Tindberg.

Terningkast: 6

Boka handler om Charlie, Oda og Fatima. Charlie og Oda må hjelpe Fatima med å bli kvitt marerittene sine. De må møtes i marerittene til Fatima. De har greid det før og må greie det igjen. Men under øvingen blir de sabotert…

Det er en fantastisk bok og jeg elsket den. Jeg liker at man ikke trenger å lese eneren for å lese toeren. Det er fordi hovedpersonen forteller hva som skjedde i eneren. Den er også veldig bra fordi det er så gode beskrivelser. Jeg ser for meg alt og lever meg skikkelig inn i den. Jeg anbefaler den til alle som liker fantasy. Jeg håper virkelig at denne boka vinner.

Anmeldt av Albertine, 5A Eikeli barneskole.


Helene✨

Helene✨

Skrevet 16. mars 2021 av Helene✨ på Østgårdskole

Carlie Drømmevandreren

Boken var ok, jeg gir den ternekast 5 (:

Det handler om en gutt som skal hjelpe en jente gjennom marerittene hennes. Det blir til at han kommer i noen selv. Det skjer mye i boka og den er ganske så spennende, jeg liker at den er ganske så realistisk.

Anbefaler denne boka til de som liker spenning og creepy ting. Boka er fin og jeg ville gjerne ha lest flere sånne bøker.

Vis flere anmeldelser

Til toppen