Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 20 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Alicia Kristin

Alicia Kristin

Skrevet 10. april 2019 av Alicia Kristin på Tu skule

Dei to bestevennene Eilertsen og Edvin startar på ungdomsskulen, og alt er bare kaos! Det er jenter, festar, karakterar, kule gutar, strenge lærarar og masse meir. Men Edvin tenker bare på at det er dei voksne som er skyldige I alt som går galt. Han trur at dei voksne er ein fremmed rase, som hjernevaskar barn til å bli som dei.

Når eg såg denne boka tenkte eg: «Dette kan vera noko for meg!». Då eg las dei første sidene slo det meg ein ny tanke: «Eg trur dette kan bli bra».
I starten synest eg at det var spennende å lese, men nå er det ikkje så gøy lenger. Det har begynt å bli litt kjedelig, unnskyld, Fredrik Høyer!
Eg veit ikkje kvifor. Eg pleier alltid å like sånne bøker. Sjølv om eg ikkje setter boka på topp, trur eg, veit eg, at nokon faktisk vil gjera det.
Eg kan uansett sette framsida på topp. Den var veldig bra.
Eg blei og litt overraska over at Edvin seier at dei vaksne er ein fremmed rase som hjernevasker barn til å bli vaksne fordi det ikkje er sant. Vaksne er jo berre snille, dei er eldre og litt smartare folk, iallfall mange av dei. Men det er jo det Edvin seier dei voksne vil ha oss til å tru.
Eg har ikkje kome så langt I boka. Derfor er det sikkert nokon som seier at det er for tidlig til å dømme ho, men det synest ikkje eg! Likar eg ikkje ei bok, så liker eg ho ikkje, trur eg iallfall!
Kanskje blir det betre når eg kjem til den rosa teksten I slutten? Ja, for det er faktisk rosa tekst I slutten. På side 120, då er det litt rosa. Men etter side 203 er det bare rosa tekst. Det var egentlig ganske kult då; det med den rosa teksten. Eg trur han gjekk for rosa av ein grunn, men eg har ikkje funne det ut ennå.
Eg snakka med ei venninne som hadde lese heile boka. Ho sa at det var kjekkare I slutten, kanskje det var den rosa teksten?
Tittelen på boka passa til teksten, synes eg. Det er jo ikkje alle som finn så gode og passende titlar som Fredrik Høyer gjorde denne gongen.
Kvifor eg ikkje likte boka, er vanskeleg å seia heilt nøyaktig. Det synest eg er litt rart. Kanskje er det fordi det ikkje var så mykje spennande?
Neste gong Fredrik Høyer skriver bok, bør han ha litt meir spenning. Då trur eg litt fleire hadde likt ho. Han kunne hatt same boka, same handling, same tema, men meir spenning. Der trur eg me har grunnen: Boka er litt for lite spennande! Det er ei ganske bra bok, men for lite spenning.

Eg gjev boka terningkast 3. Eg synest ho passar for både gutar og jenter fra 4. klasse som ikkje trenger så mykje spenning når dei les.


5 klasse

5 klasse

Skrevet 28. mars 2019 av 5 klasse på namsskogan skole

Vi syntes at boka var morsom. Det som ikke var så bra var at det kom stygge og rare ord som vi ikke forstod, det var heller ikke noe bilder så boka ble veldig tunglest. Hadde boka hatt med flere bilder ville vi gitt den større terningkast. Den passer fra 10-15. Terningkast 4 av 6.


Thea

Thea

Skrevet 27. mars 2019 av Thea på Borgen skole

Jeg syntes boka var litt tunglest og jeg syntes teksten startet gradvis. Jeg syntes boken tar opp et veldig viktig tema for det er mye som kan skje på ungdomsskolen. Det var vanskelig å legge fra seg teksten ikke alltid, men noen ganger og det var litt vanskelig å leve seg inn i teksten i starten, men etter hvert så ble det lettere. Jeg anbefaler boken til barn eller ungdommer på 13+ fordi det var ganske stygt ord bruk i boken.


Trym

Trym

Skrevet 27. mars 2019 av Trym på Borgen skole

Jeg synes det er mange stygge ord og det er veldig mye dialog og egentlig ikke så mye som skjer.


Iselin

Iselin

Skrevet 27. mars 2019 av Iselin på Borgen skole

Jeg syntes boka var tung å lese fordi det er ganske mye tekst og det er handlinger som ikke er spennende å lese om og masse stygge ord

Anbefaler boka til de som liker å lese mye.
Terningkast:3
Alder: 13-19 år

Vis flere anmeldelser

Til toppen