Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Demonbyen

2020 22 anmeldelser

Det er ikke lett å være monsterjeger. Sammen med vennene Kasper og Nadira prøver Edward Rubikon å holde småbyen Grimsrud tom for spøkelser og andre overnaturlige vesener. Men nå er Edward helt utslitt og får kjeft både hjemme og på Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Erik

Erik

Skrevet 16. april 2021 av Erik på Skjerstad oppvektsenter

EDWARD RUBIKONS MYSTERIER
DEMONBYEN

Edward er en monsterjeger men han er helt utslitt fra det så han bestemmer seg for og ta en pause men da finner Kasper og Nadaria finner de en demonby.

Jeg synes demonbyen er en bra bok men noen ganger var den litt kjedelig.
Personene var litt rar.

Jeg anbefaler den til de som liker litt spennende bøker.

Terningkast. 3/6


Theodor

Theodor

Skrevet 16. april 2021 av Theodor på Skjerstad oppveksenter

Demonbyen.
Demonbyen handler om tre venner. Edward, Kasper og Nadira. Som beskytter byen mot demoner.
Det blir dem sliten av. Så bestemmer Edward og slutte og fokusere på skolen.
Jeg gir boken terningskast 5.

1. Boken var spennene.
2. Boken var morsom.
3. Boken passer til bokslukerprisen.
4. Boken likte jeg.
5. Boken hadde bra bilder.
1. Boken var dårlig av og til.


Leander

Leander

Skrevet 16. april 2021 av Leander på Skranevatnet skole

Dette er en bok som handler om tre venner. Edward, Kasper og Nadira. De jakter etter spøkelser sammen. Men i denne boken handler det mest om Kasper og Nadira. Edward tenker at det er på tide å klippe seg, så moren klipper han. Han får et ganske smooth midtskill. Så er det nye klær han trenger. Han har masse hull fra før når han har kjempet mot spøkelser og sånne ting. Plutselig blir han en ny Edward. Han mener at spøkelse greier er bare tull nå, demoner og sånt likedan. Han sier til seg selv “Jeg skal legge meg senest 21:30, jeg skal fokusere på skolen! Kasper og Nadira blir lei seg og tenker at Edward aldri ville være med å jakte på demoner og spøkelser mer. Men de drar på skolen deres seint på kvelden samme dag. Der venter de kjempelenge. Plutselig ser de to skikkelser. Det var to mennesker pakket inn i så mye klær som mulig. Kasper og Nadira forsetter å tiite på de. Til slutt forvandler de seg til demoner.

Nå må Nadira finne en måte å vise at demoner og sånt faktisk finnes! Du får lese resten av boken for å finne ut hva som skjer. Denne spenningskurven synes jeg er kjempebra skrevet, og dette er en bok jeg IKKE får lyst til å legge fra meg. Jeg elsker alt som handler om demoner å sånt. Så er det jakt også.

Jeg synes også denne boken er gøy fordi det er tegneserie. Jeg liker som oftest de fleste tegneseriebøker, men det som er bra med denne er at den ikke er sånn veldig barnslig. Dette er bare en knall bok for alle gutter og jente, både barn og ungdom. Anbefales på det høyeste. Enkelt og greit terningkast 6. Her finner jeg ingen svakheter!


Elisabeth Lervåg

Elisabeth Lervåg

Skrevet 14. april 2021 av Elisabeth Lervåg på Strand oppvekstsenter

Tittel: Demonbyen
Ny bok i serien om Edward Rubikon
Selv om denne boken er ny bok i en serie kan man godt lese den uavhengig av seien.
I denne boka får Edward mye kjeft både hjemme og på skolen. Han bestemmer seg derfor for å bli mer som de andre elevene på skolen og slutter som etterforsker. Vennene hans, kasper og Nadia må derfor ta den nye saken i egne hender. Vennene må beskytte byen sin Grimsrud og bekjempe demonkongen Grellnar. Denne boka likte klassen vår veldig godt. Spesielt dette med at det var ei blanding av tegneserie og tekst. Dessuten er teksten lett å lese. Historien fenger også og spenningen ble holdt til siste slutt. Boka blir også bedre med det at det er mye humor og kommentarer. Denne boka bør få være med i bokslukerprisen til neste år.
Vi synes boka passer best for elever fra 4.-7. trinn
Terningkast: 5


Silje

Silje

Skrevet 12. april 2021 av Silje på Fredheim skole, Gjøvik

Demonbyen

Serie: Edvard Rubikonst Mysterier

Forsiden og Baksideteksten beskriver boka veldig godt. Jeg liker veldig godt at det er en blanding av tegneserie og vanlig skrift.

Boka handler om Edward og vennene sine, Kasper og Nadia. De er Monsterjegere. Men for Edward kommer det i veien for skole og han får mye kjeft hjemme. Edward bestemmer seg for å legge etterforskningen på hylla for godt.

Sjanger: Spenning

Jeg synes boka var litt kjedelig og kanskje passer litt bedre for noen som er litt mindre f.eks. 3 eller 4 trinn.

Det ble litt for mye fantasi og litt for lite realistisk.
Jeg synes at forfatteren kunne hatt med mange flere detaljer og ikke være så rett på.

Terningkast 2

Bra
Jeg likte forvekslingen mellom vanlig tekst og tegneserie.
Den var litt spennende

Dårlig
Jeg synes tegningene var litt enkle og kjedelige
Boka ble litt rotete noen ganger
Litt for mye fantasi
For lite detaljer både i teksten og bildene.

Jeg synes ikke denne boka burde bli med i antologien.

Vis flere anmeldelser

Til toppen