Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den hvite hestens hemmelighet

2020 22 anmeldelser

Hedda er nybegynner i stallen, selv om hun egentlig er for stor. Hun utvikler et helt spesielt bånd med hesten Wolfgang som har en mystisk ulykke bak seg. De tilbringer all tid sammen, men da Hedda en dag uten å Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Benedikte

Benedikte

Skrevet 16. april 2021 av Benedikte på Grødem

DEN HVITE HESTENS HEMMELIGHET

Forfatter: Maren Ørstavik
Illustrasjoner:Helene Egeland
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 191

Dette er en seriebok. Det handler om en jente som heter Hedda. Hun har gått på håndball, piano, dansing og tennis. Pappaen tvinger hun til å prøve ridning. Hun er ikke en hestejente. Hun rir på en hest som heter Zalto. Zalto er en nybegynner hest. Drømmen hennes er å ri en hest som heter Wolfgang. Det er en hvit hest som ingen får ri. Wolfgang ELSKER lakrisbåter. Hedda går i stallen mange ganger for å stelle Wolfgang. Hedda begynner å ri Wolfgang selv om det ikke er lov. Hedda begynner å lyve om at hun eier Wolfgang. Først lyver hun det til noen småjenter. Etter det blir det et stort rykte. Folk trodde at hun eide Wolfgang, fordi Wolfgang var til salgs. Problemet er at Hedda ikke vet hvem som eier Wolfgang. Hedda tørr ikke å si at det ikke er hennes. Hun er redd vis Monika finner ut av det…

Det føles som jeg hopper inn i boka når jeg leser. Jeg føler at jeg
ER Hedda, fordi jeg lager bilder i hodet. Jeg ble veldig trist da jeg
fikk vite at Hedda ikke fikk ri Wolfgang. Jeg anbefaler boka for jenter og gutter, men mest jenter. Du trenger ikke å like hester for å like boka. Boka passer for barn 9-12 år.

Jeg synes denne boka bør være med i Bokslukerprisen 2021 og gir den derfor Terningkast 6\6

Benedikte 5b
Grødem skole


Eline

Eline

Skrevet 16. april 2021 av Eline på Fredheim barneskole

Forfatter:Maren Ørstavik
Sider:190
Hovedperson: Hedda
Sjanger: drama og vennskap og litt hester

Handling:

Hedda er ingen hestejente. Likevel må hun begynne å ri. I stallen møter hun hesten Wolfgang. Hedda får et helt spesielt bånd til Wolfgang som ingen andre har. Wolfgang har vært i en mystisk ulykke ingen snakker om men alle vet hva som skjedde unntatt Hedda.

Jeg anbefaler boken for alle. Den handler kanskje om hester men du trenger ikke være interessert i hester for å like boken.

Denne boken burde få en plass i neste års bokslukerpris.

Jeg gir boken terningkast 5/6:

 Det jeg likte med boken var at selv om den handler om hester var den bra og du trengte ikke være interessert i hester for å like boken.
 Det jeg ikke likte med boken var at du ble kastet rett ut i handlingen og i begynnelsen ikke forsto alt fordi det ikke ble forklart alt med en gang så man ikke kjennet alle som var med.


Magoosh/Magnus

Magoosh/Magnus

Skrevet 15. april 2021 av Magoosh/Magnus på Østgård

DEN HVITE HESTENS HEMMELIGHET

Forfatter: Maren Ørstavik

Terningkast: sterk 4-er

Sidetall: 191

Kapittler: 23

Anbefales: 8-11 år

Hedda har gått på håndball, piano, dansing og tennis. Nå går hun ikke på noen ting. Nå tvinger Pappa henne til å prøve ridning også. Hun tror ikke hun kommer til å like det, men der viser det seg at hun tar feil. I hvert fall når den fine, hvite hesten, Wolfgang, er der. Elise og Mira fra klassen går også på ridning. De har ridd siden førsteklasse. Og Adrian. Med svart hår og egen hest. Eline pisker hestene mye, hardere en hun behøver, om de ikke gjør som hun vil. Wolfgang er en mystisk hest som rømmer hele tiden, og etter en ulykke for noen år tilbake, får ingen lov til å ri ham. Wolfgang legges ut til salg, og Hedda later som om hun har kjøpt han. Etter hvert skjønner hun at en liten løgn, kan bli mange store. Hun må prøve å ordne opp.

Jeg synes Den hvite hestens hemmelighet er en god bok, men jeg synes ikke at den hvite hesten – Wolfgang – har noen hemmelighet. Jeg liker hester veldig godt. Jeg gir boka en stor 4/6. Jeg er sånn at jeg vil at den jeg liker best, skal vinne, og de jeg liker – men ikke like godt som den beste, skal komme i finalen, men ikke vinne. Hvis jeg kunne bestemt, så vil jeg på en måte at Den hvite hestens hemmelighet skal være med i bokslukerprisen, men at den ikke vinner prisen😉

Hilsen Magoosh/Magnus 5.Klasse


Silje

Silje

Skrevet 14. april 2021 av Silje på Fredheim skole, Gjøvik

Den hvite hestens hemmelighet

Sjanger: Drama og litt vennskap

Boka handler om: Hedda som er 12år og absolutt ikke en hestejente. Bestevennen hennes, Natalie bor i USA nå, men storesøsteren til Natalie bor fortsatt der og jobber i stallen som heter «Trippelen». Faren til Hedda sier at hun må begynne på en aktivitet og få flere venner, faren hennes foreslår riding. Hedda vil egentlig ikke gå der, men hun gir seg til slutt.

Jeg synes boka var både spennende og morsom. Den var veldig vanskelig å legge fra seg, så jeg leste den ganske fort. Selv om handlingen foregår i en stall og det handler om en hest, så må du ikke like hester for å like denne boka. Jeg tror den passer best for jenter, men gutter kan også lese den hvis de vil selvfølgelig. Og i alder synes jeg at den passer best for de som er 9-13år kanskje.

Terningkast 6

Bra:
Den var veldig spennende f.eks. da jeg hørte hvordan Adrian reagerte da Hedda fortalte han om at hun…. Wolfgang.
Vanskelig å legge fra seg, fordi det hele tiden skjedde noe nytt og at det var veldig spennende på slutten av kapitlene.
Forfatteren skrev på en måte som jeg likte veldig godt
Den var veldig morsom f.eks. den første ridetimen til Hedda da hun falt av Zalto
Jeg likte at det var en gutt i stallen der også og ikke bare jenter, fordi det viser at gutter også kan ri
Jeg likte at handlingen ikke bare var på et sted

Jeg synes denne boka burde bli med i antologien og jeg gleder meg til å lese bok 2! (Storm i Stallen)


Mia

Mia

Skrevet 13. april 2021 av Mia på Fredheim skole

Den hvite hestens hemmelighet

Forfatter: Maren Ørstavik
Hovedperson: Hedda
Sjanger: Hester og drama
Sider: 191

Handling: Hedda er ikke en hestejente. Hun har godt på mange idretter men nå er det ridning hun skal prøve. I stallen er de kule jentene fra klassa og Adrian. Hedda får ri på Zalto men drømmen hennes er å ri Wolfgang, hesten ingen får lov til å ri.

Det jeg synes om boka: Boka var sikkelig bra. Den var mye bedre enn forventet. Først så trodde jeg at den bare skulle handle om hester, men det gjorde den ikke. Det var mye drama og alltid noe som skjedde, enten noe med Wolfgang, Hedda eller drama med Eline, det likte jeg godt. Det er spennende å lese om Wolfgang og når Hedda var med han. Det som var kjedelig var at det var først på en av de siste sidene at de fortalte om ulykken til Wolfgang. Forfatteren beskriver veldig bra hva som skjer og det skjer aldri noe som jeg ble forvirret over eller ikke skjønte. Jeg likte godt at de viste meldingene Hedda sendte. Da jeg så boka for første gang så den egentlig ganske spennende ut. Det kunne kanskje vært litt mindre tekst og skriften kunne vært større. Jeg synes denne boka fortjener en plass i Bokslukerprisen 2021/2022. Terningkast 5✨

Vis flere anmeldelser

Til toppen