Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den siste halloween

Aleksander Kirkwood Brown Cappelen Damm Illustratør: Andreas Iversen 2018 13 anmeldelser

Rektor vil ikke ha halloween-feiring i år. Det blir alltid så mye bråk og skumle kostymer. Derfor har han innført Hallo venn isteden. Samtidig nærmer Åsgårdsreia seg, og de er på leit etter en real fest - og noen å Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Markus

Markus

Skrevet 8. mai 2018 av Markus på ila skole (Trondheim)

Det var halloween og Edward,Kasper og Nadira har gledet seg i flere uker men så sa rektor at det ikke blir halloween fest i år det blir en annen fest i stede


Sunniva

Sunniva

Skrevet 17. april 2018 av Sunniva på Sagvåg skule

Forfatter: Aleksander Kirkwood.
«Den siste halloween» handlar om at halloween blir avlyst, og Edward veit at den gamle skikken skal beskytte mot onder.
Dette er ei veldig kjedeleg bok fordi det er lite tekst. Teksten sluttar veldig forventa. Det beste med teksten er slutten. Denne boka var ganske lett å bli ferdig med.
Denne boka passar til dei som likar og lesa mykje. «Den siste halloween» burde ikkje vera med i Bokslukarprisen 2018.
-Sunniva-


J

J

Skrevet 16. april 2018 av J på Røyslimoen

Boka handler om at det ikke blir halloween i Grismrud i år.
Edvard,Kasper og Nadira har gledet seg i mådensvis til halloween men så blir det ikke halloween det blir hallovenn.
Hallovenn er at man ikke skal kle seg ut men man skal være snille mot hverandre.
Men Edvard Rubikson vet at skikken er at hvis man ikke har på Kostymer på halloween så kommer onde ånder og tar dem.
Jeg synes den siste halloween er en spenndings/fantasy bok.
Jeg synes den var så spennende at jeg nesten ikke kunne la være og lese den.Jeg opplevde også at den kunne ha vært litt bedre fordi den var litt kjedelig på starten. Men den ble bedre etter hvert.Den var også lett og lese og lite tekst.Det var blanding av tekst og tegne serier.
Jeg håper denne boka blir med i boksluker prisen 2018.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Den siste Halloween er en spennende bok. Den handler om en gutt som hetter Edward de to vennene hans Kasper og Nadira, oldefaren hans Patroclus Rubicon. De bor i en by som hetter Grimsrud der Skjoldet for og ha bort monstrene er extra tynt på Halloween og derfor må de kle seg ut i skumle kostymer så monstrene tror at de i Grimsrud er en av dem.
Edward går på en skole der rektoren har forbudt og feire Halloween i hele byen. Dette blir et problem for Edvard, Kasper og Nadira.
Etterhvert møter Edward oldefaren sin.
Jeg synes det var en bra bok fordi den ikke fortalte så mye på vær side og
for vær side så får du lyst til og lese mer.
Sjangeren er fantasy. Den ligner ikke en bok jeg har lest før men jeg har lyst til og lese en til som ligner. Jeg fikk med alt jeg kom in i boka med en gang
Jeg sytes det var spennende når Edward møte oldefaren sin fordi de møtes i en sverd kamp. Jeg levde meg in i boka ganske lett fordi det var en blanding av tegneserie og vanlig bok.
Boka starter veldig bra synes jeg og den slutter veldig bra og midten er enda bedre.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Det handler om at rektorer lager en annen fest som heter HALLO VENN der er det bare mat og drikke som er sunt. Og man kan ikke ha på seg skumle klær og skumle masker. Men når Ågardsreia kommer så ødelegger de hele festen fordi når det var vanlig Halloween så trodde Åsgardsreia at de var en av dem. Personene i boka er: Nadira, Kasper, Guro, Edward Rubikon og oldefaren til Edward Rubikon. Og nesten alt skjer på bingorommet der Hallo venn festen er. Sjangeren til boka er fantasy. Guro er lederen av Åsgardreia som er en flokk av døde mennesker.
Jeg liker denne boka fordi det skjer mye morsomt på hallovennfesten når Åsgardsreia kommer når Guro for eksempel forklarer reglene for festen at de skal være helt crazy i hodet og det skal ha minst 10 hull i veggen og sånt. Og når Edward skjønner at oldefaren sin er en del av Åsgardreia derfor syntes jeg at boken er bra og jeg vil anbefale boken for sjetteklasse og ned.
Jeg synes at det var lett og leve seg inn i boka fordi det var en blanding mellom tegneserie og bilder og passe mye tekst. Når du starter og lese så kom er du inn i en beskrivelse rett før Halloween hvordan byen så ut da. På starten blir det gradevis mye spenning men midt i boka så var det hele tiden mye spenning.
Det beste ved teksten er at Åsgardsreia er en flokk med døde mennesker og hester.
Jeg syntes at teksten ikke hadde så mange svakheter siden jeg ikke finner noen svakheter.
Jeg synes virkelig at alle bør lese boka, sånne bøker som det her liker ihvertfall jeg å lese.
Jeg synes at personene i boka er kule fordi de har på seg Halloweenklær.
Mens jeg leser boka i klasserommet føler jeg at jeg kommer i en annen verden hvis det er stille i klassen ihvertfall. Det jeg vil si til andre sjetteklassinger er at de burde prøve å leve seg inn i boka siden da blir det mye bedre å lese og sidene går veldig fort.
Jeg syntes kanskje at det endet litt brått siden jeg trodde at de kommet til og dø når de fløy 200 km i timen ned rett mot jorden og plutselig landet i noen Halloweenmasker.
Den var ikke så lett å legge fra meg, jeg ville at boka skulle være trippel så lang.

Vis flere anmeldelser

Til toppen