Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Det brenner!

2021 12 anmeldelser

Et rollespill ender i katastrofe da det plutselig begynner å brenne i skogen. Alle flykter fra flammene og kommer seg trygt ut. Alle bortsett fra èn. I forsøket på å finne ut hva som egentlig skjedde med Isak, setter Siv Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Sumaya

Sumaya

Skrevet 14. april 2021 av Sumaya på Godlia skole

Forfatter: Sunniva Vagstad og Dominic Munton
Sidetall: 191

«Det brenner» er en bok om fire barn som leker vikinger i skogen, men så begynner det å brenne. Alle kom ikke ut av brannen. Hovedpersonene er Siv og Ben. Ben flyttet nylig til Norge og gjør alt for å dra til Bristol om sommeren for å møte vennene sine. Siv har en lillesøster og en hund. Siv pleier å leke vikinger med Isak, Elias og Ylva.
Det jeg likte med denne boka er at det ikke bare var èn hovedperson. Man fikk høre om livet til begge hovedpersonene. Det var mange gode beskrivelser som jeg likte godt. Man kunne leve seg inn i personene. Handlingene som skjedde, var noe som kunne ha skjedd på ekte og det gjorde boka lett å leve seg inn i, og spennende å lese.
Det var noen skrivefeil i boka, som fikk meg til å lure på om det var meningen at de var der eller ikke.
Når det er beskrevet hvordan det er rundt dem i Bergen, følte man at man var der med dem. Man ble nesten sur på faren til Isak, fordi det er beskrevet alt det grusomme han gjorde, på en måte som fikk andre til å føle det samme.
Det beste ved teksten var at handlingene var lett å leve seg inn i, og at beskrivelsene tok deg med til stedene som ble beskrevet. Svakheten er nok skrivefeilene, jeg måtte uttale det flere ganger og det var irriterende. Jeg syns folk som liker bøker uten bilder bør lese denne boka, fordi det ikke er bilder og at det er mye tekst. Jeg anbefaler denne boka til barn som er fra 9 år og oppover. Jeg syns denne boka fortjener en plass i bokslukerprisen!


Anton

Anton

Skrevet 14. april 2021 av Anton på Godlia skole

Av Sunniva Vagstad og Dominic Munton
Tegning kast: 6
Sidetall: 191

«Det Brenner» handler om at Siv, Isak, Elias og Ylva er i skogen da det begynner å brenne. Alle løper ut, eller gjør alle det? For de så aldri Isak igjen etter brannen. Siv begynner straks å bekymre seg. Siv dyttet Isak med et uhell, så hun er redd han ble værende i brannen. Hun og Ben begynner å lete etter ham. Ben var en venn av Isak, men de var blitt uvenner etter en krangel.
Først og fremst vil jeg bare si: Boka er bra, les den hvis du ser den!
«Det Brenner» er en spenningsbok. Boka er kjempebra, og jeg ble bokstavelig talt slukt inn i spenningen. Det jeg likte var at den fikk deg til å få lyst til å lese videre, fordi det skjedde så mye. Det startet veldig spennende og sluttet veldig spennende. Det var gode beskrivelser i boka. Noe annet som får meg til å gi boka et så høyt terningkast, er at jeg syntes synd på Siv. Jeg får veldig lyst til å finne ut hvordan det ender. Slutten var også veldig overaskende. Jeg gir boka en 6-er.
Den har ganske mange sider (191), men er lett å lese. Forfatteren skriver på en måte som er lett å forstå. Her er noen setninger fra boka: «Hun løper så raskt at hun får blodsmak i munnen, blikket er låst fast i bakken. Et eneste feilsteg, og hun vil tryne. Da vil flammene sluke henne». Boka er ganske lang, men det skjer mye. Denne boka passer for barn fra 8 til 12 år, fordi det er ganske enkel tekst, boka er lett å forstå og den er lett å leve seg inn i.

Det brenner handler om temaene livet, døden, forelskelse og klima.


Timea

Timea

Skrevet 6. april 2021 av Timea på Presteheia skole

Det brenner!

Jeg synes boken var ganske kjedelig i starten, men den blir gøyere og gøyere utover i boken. Boken startet veldig tidlig med handlingen så derfor var det kjedelig i begynnelsen. Men etterhvert greide jeg ikke å legge fra meg boken siden det var så mye spennende som skjedde. Jeg synes det er fint at boken handler litt og miljøet. I begynnelsen var det litt vanskelig å få med seg hvem som var hvem, men allerede etter første kapittel fikk jeg det med meg. Jeg likte veldig godt at over kapitlene så sto det navn, som Siv og Ben, og da er man på en måte de personene siden de forteller hva de synes om at skogen har brent ned, hvordan de har det osv. Jeg håper det kommer en bok 2 av “Det brenner!”.
Jeg gir boken terningkast 5. Jeg synes boken fortjener en plass i bokslukerprisen!


Johanne

Johanne

Skrevet 23. mars 2021 av Johanne på Skranevatnet skole

Boken “Det brenner!” handler om mye om vennskap.
Hovedpersonen heter Siv. Hun elsker vikinger og Isak.
Isak er en gutt som går i klasse med Siv.
Siv,Isak,Elias og Ylva leker vikinger i skogen og så begynner det å brenne i skogen.
Var det deres feil?
Alle kommer seg ut av skogen men ikke Isak.
Døde han? Falt han og besvimte?

Jeg gir denne boken terningkast 6 fordi boken var spennende. Den hadde god mening, handlet om vennskap og den hadde en veldig overraskende slutt. Det var mye drama og det kunne skjedd i virkeligheten.

Boken passer for 10-13 år


Ingrid

Ingrid

Skrevet 18. mars 2021 av Ingrid på Volla skole

Det brenner handler om fire venner som leker vikinger i skogen. Plutselig begynner det å brenne og en av vennene blir etterlyst. Boka har temaer som liv, død, forelskelse og klimaendringer.
Dette er en helt grei bok synes jeg. Den er spennende, troverdig og uforutsigbar. Grunnen til at jeg ikke likte boka så godt var at den var litt ensformig og kjedelig. Dette er en bok som passer for 10 – 14 åringer som liker bøker med en del tekst uten tegninger. Til at boka var så lang synes jeg det skjedde litt lite.

Jeg vil ikke at det brenner skal gå videre i bokslukerprisen. Jeg gir den terningkast 3.
Skrevet av Ingrid.

Vis flere anmeldelser

Til toppen