Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dømte kvinner

2021 11 anmeldelser

Om norske forbrytere. De fleste lovbrudd blir begått av menn, og det er ofte dem vi hører om. Men også kvinner har stått for grufulle handlinger opp igjennom historien. I denne boka får leseren møte 11 kvinner som er dømt Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Milita

Milita

Skrevet 27. januar 2022 av Milita på Raufoss skole

Fjorten år gamle Randi sto i retten i Christiania i 1777 tiltalt for det aller groveste Morder, ved siden av henne sto søskenbarnet hennes. Han er også med på Morden. Halvor som er ti år. Hun sa vi dreper foreldrene mine. Halvor svarte ER du gal. På morgen var de alene med moren og Halvor hadde en øks. så når tiden kom slo han på ryggen med øks. og hun falt rett i peisen. Og det la henne ikke komme opp. De bare dyttet henne til bakke. og så døde hun. så når far og bror kom hjem spurte han med en gang hvor kona er. Vi sa at hun gikk ut. Men han viste noe skjedde. så vi viste kroppen til han. Og Randi ble satt i fengsel og dømt til døden.

Det er bare en av Historiene, det er mange flere.
Terning kast 5.


Isabella

Isabella

Skrevet 20. januar 2022 av Isabella på Raufoss skole

Boken Dømte kvinner, forfatteren er Linn T. Sunne og illustratøren er Kristian Krogh-Sørensen.

I denne boken "dømte kvinner" er om 11 kvinner som ble dømt for drap eller andre ulovlig ting. Det var mange spennende og triste deler men det er nok ikke så følsom for andre. Det var mange bra illustrasjoner som har noe med disse kvinnene gjøre, men det var en som gjorde meg litt kvalm fordi det var en dame som ble halshogget også ble hengt opp på et hjul.

Den var litt deprimerende men litt alvorlig, dersom det er kvinner som har blitt døtfor ingen grunn. Mange av vennene mine liker denne som dere kanskje har sett. (Hvis dere har sett gjennom anmeldelsene. Jeg syntes det var en bra og spennende bok.

Jeg gir den terningkast 5 ╰(*°▽°*)╯
Null stress joggedress 😉😉😉(☞゚ヮ゚)☞☜(゚ヮ゚☜)


Eline

Eline

Skrevet 20. januar 2022 av Eline på Lone skule

Forfatter: Linn T. Sunne

Tittel: Dømte kvinner

Denne boken er en faktabok.Denne boken er en fin men tragisk bok. I denne boken kan du lese om 10 kvinner som er blitt dømt noen til døden andre til fengselsstraff.Hvis du liker å høre om norges mørke historier er denne boken perfekt for deg

Jeg synes boken var ganske god, den var ganske spennende. Det var litt dumt at boken var så kort synes jeg. Jeg gir terningkast 5, for den var veldig kort, men utrolig god.


Emilie

Emilie

Skrevet 19. januar 2022 av Emilie på Høknes barne skole

Denne boken handler om 11 kvinner fra Norge som har begått lovbrudd opp gjennom tiden. Noen lovbrudd har vært veldig ulevelig på den tiden, men ikke er noe man blir straffet for nå. Noen av disse hendelsene s kjede for veldig lenge siden, mens noen av kvinnene lever fortsatt.

Jeg syntes denne boken var litt kjedelig å lese fordi det var for lite spenning, noen av grunnene var idiotiske handlinger å bli tatt for.


Gabrielle

Gabrielle

Skrevet 14. januar 2022 av Gabrielle på Raufoss Skole

Denne boka er en fin men tragisk bok om dømte kvinner her i Norge, boka handler om 11 kvinner som har mistet livet ved å gjøre ulike ting eller få skylda for noe de ikke har gjort. Både unge og voksene for vi høre om i denne boka.

Hvis du er interessert i å høre Norge sine mørke historier fra tilbake i tid er dette en bok for deg, MEN, hvis du ikke liker sånt vile jeg anbefale en annen bok for deg.
Gjerne les denne boka å lær om hvordan Norge var før du faktisk var født! Jeg likte denne boka ganske godt, og som jeg har fått med meg likte vennene mine denne boka også, den var tragisk men super spennende og lett å lese, og så klart veldig bra fakta!

Prøv deg!! Du kommer ikke til å angre! Med en gang jeg begynte å lese var det umulig å stoppe meg.

Bør vinne!

mørke historie

Vis flere anmeldelser

Til toppen