Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dumme, dumme hjarte

Linda Klakken Samlaget 2018 2 anmeldelser

Kjærleiken er noko drit, synest Klara. At faren Frode ikkje har nokon ny kjærast, er eit problem. For å gjere noko med dette skriv Klara eit falskt kjærleiksbrev som ho legg i postkassene til dei einslege damene i nabolaget - Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Anna

Anna

Skrevet 8. mai 2018 av Anna på Ila skole ( Trondheim)

Tittel: Dumme dumme hjarte.
Forfatter: Linda Klakken

Boka handler om:
Foreldrene til Klara skiller seg, noe som forandrer faren hennes skikkelig. Klara vil gjerne hjelpe ham, og prøver og finne han en ny kjæreste. Plutselig en dag begynner det ei ny jente i klassen. Hun heter Marie. Ikke bare begynner hun i klassen, men også på samme dans som Klara og Else. Hun er superflink, og kommer seg opp på stortærene lett som bare det! Klara kjenner seg plutselig litt forelsket. Og den lille biten av henne som blir forelsket vokser plutselig. Else merker straks at det er noe. Samtidig prøver Klara og hjelpe faren sin. Vil han bli bedre om han får seg ny kjæreste?
Dette synes jeg om boka:
Jeg synes den er kjempebra! En av grunnene er at hun er forelsket i en annen jente, og det har jeg aldri lest om før. Det er viktig for meg at man kan være kjæreste med dem man vil.
Boka passer for:
Boka passer kanskje for de som er 10 år og oppover.
Bør den være med i bokslukerprisen?
Jaaaaaaaaaaaaaaaa:)
Terningkast:
5 1/2:)
Hilsen: Anna:)


Solfrid

Solfrid

Skrevet 17. april 2018 av Solfrid på Sagvåg skule

«Dumme dumme hjarte» er ei bok som handlar om ei jente som tidlegare tykte kjærleik var noko drit, heilt til ho sjølv blir forelska i ei jente.
Hovudpersonen i boka heiter Klara, og Maria er ei jente som byrjar i klassen.
«Dumme dumme hjarte» er ei dramabok, med litt kjærleik i. Denne boka minner meg om ei bok som heiter «Mitt bankande hjarte». Begge er dramabøker.
«Dumme dumme hjarte» er skrive av forfattar Linda Klakken og ho er utgjeven av Samlaget.
Eg synest «Dumme dumme hjarte» er ei fin og gøy bok å lese, fordi den har bra innhald og teksten er skrive bra. I teksten så gir Klara ei tydeleg forklaring om korleis ho tykkjer Maria ser ut, slik at ein føler seg inkludert i teksten, at du føler du er der.
Starten av boka er litt varsam, og etter kvart som du les byrjar det å skje ting. Det blir meir dramatisk og du får berre lyst til å lese meir og meir.
Personane i boka gjer meg glad, og eg føler at eg er ein venn av personane.
Boka har eit viktig tema, føler eg. At det er heilt greitt å like ein eller ei i same kjønn litt ekstra. Det er viktig at alle veit at det er ingen skam å like ein eller ei i same kjønn.
Teksten var lett å lese fordi den var så gøy at orda berre flyg inn i deg.
Når boka nærma seg slutten, blei eg litt trist, for eg vil lesa meir. Den slutta litt som forventa, men hadde ei koseleg, men samstundes litt brå slutt. Slutten er så spennande at ein berre vil lesa meir og meir!
Det beste med boka må nok vêra slutten, og at alt enda som det gjorde. Noko eg mislikte bittelitt var at det var skrive i 3.person, og eg likar når det er skrive i 1.person. Men ellers så var boka heilt super! Og eg vil verkeleg at andre skal lese den.
Til slutt:
Eg synest "Dumme dumme hjarte" bør få vera med i Bokslukerprisen 2018.
-Solfrid-

Til toppen