Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Eg har venta på deg

2021 18 anmeldelser

Stormfull skrekk. Simon gler seg til å ro ut på havet for å fiske. Men kven er det som plutseleg ropar på han? Er det den mystiske jenta han møter på kafeen? Ho som han skal å halda seg vekke Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Marlene

Marlene

Skrevet 16. april 2021 av Marlene på Skranevatnet skole

Boken handler om en gutt som heter Simon som flytter til et slott sammen med søsteren sin Maria, som bare blir i slottet en kort tid. Simon har et tårn for seg selv men det er en lang historie bak det tårnet. Slottet lå ved havet, Simon pleide å gå ut og ro i båt, men en dag så han en dame kledd i svart med en svart hijab over hodet. Simon rodde ut på havet og da han kom tilbake satt hun fortsatt der i samme posisjon. Simon møtte også en rar jente på kafeen i byen som het Sofie. De snakket en god stund, men da hun gikk, sa en gammel mann som satt i hjørnet noe nifst til Simon.

Det er flere ting med denne boken som jeg ikke likte. For det første synes jeg at forfatteren kunne ha brukt Sofie på en annen måte. Boken var også litt vanskelig å lese på grunn av at den var på nynorsk. Den var også litt vanskelig og leve seg inn i på grunn av at den hadde masse ting som ikke hadde skjedd i virkeligheten, og siden den ikke bare var fantasy, så det gjorde det litt vanskelig og leve seg inn i. Boken inneholder også litt ekle ting, som når Sofie kledde av seg og var naken. Jeg likte heller ikke forsiden. Den sluttet også veldig brått.

Det beste med boken måtte ha vært når Simon begynte og høre masse rare lyder fra toppen av tårnet og andre steder i tårnet. Da følte jeg på en utrolig sterk spenning.

Min konklusjon er derfor at jeg ikke likte denne boken veldig godt, så jeg gir den terningkast 2/6 Vil ikke anbefale denne boken til andre.

Jeg synes ikke at denne boken som skal bli en superfinalist.


vilde

vilde

Skrevet 15. april 2021 av vilde på valestrand skule

Eg har venta på deg-Atle hansen

Terningkast: 5

Boken var veldig innholdsrik og spennande fordi det skjedde så mystiske ting inni teksten, det var veldig lett å komme seg inn i teksten før du fårsto noke, så eg syntes boken var veldig bra. På omslaget var det bilete av ein gutt i ein båt og ein dame på stranda.

Boken handlar om at det var ein familie på tre: mor, datter (Maria) og søn (Simon) skulle flytte til eit slott, og Maria trudde huset var hjemsøkt fordi ho høyrde lyder på natten. Ein helg skulle Maria og moren vekk så simon blei aleine heime. Eine dagen Simon var aleine heime skulle han til senteret for å kjøpe seg noko mat og drikke før han skulle ut og ro på havet.


Viktoria

Viktoria

Skrevet 12. april 2021 av Viktoria på Godlia skole

Navn på boka: Grøss og gru
Forfatter: Atle Hansen
Sider: 81
Terning kast: 5

Grøss og gru er en bok med mye spenning og grøss. Det er en gutt som heter Simon, han er hovedpersonen. Boka handler om en gutt som har flytta inn i ett nytt hus. Han har en mor og en søster. De bor ved en strand, der har de et sjøhus. En dag så begynte søstera til Simon å si at hun vil vekk derfra, så moren kjørte henne til byen. Simon måtte være alene i noen dager. Når han skal sykle til sjøhuset ser han en jente han aldri har sett før!
Jeg ble veldig dratt inn i boka og jeg ville ikke slutte å lese.
Jeg syntes at grøss og gru burde være med i bokslukerprisen, siden at den var veldig spennende og jeg likte den veldig godt. Jeg likte den fordi at det skjedde ganske mye i boka, men det var noen steder i boka hvor det ikke skjedde noe.
Den var litt kjedelig på starten siden det ikke skjedde noe, men etter hvert så begynte den å bli spennende. Den var spennene fordi at det var ganske mange ting som skjedde hele tiden, for eksempel da han fant ut noe om jenta.
Jeg syntes at denne boka passer for de som er 10-15, siden at boka kan være litt vanskelig å forstå. Boka er skrevet på nynorsk, noe som kan være litt vanskelig. Det var ikke alle ord jeg forstod, men det gikk fint, fordi jeg likevel skjønte handlingen.

Det beste som skjedde i boka, var slutten den ble veldig spennene og jeg kunne ikke slutte å lese. Det var veldig kult at de beskrev ganske mange ting i boka, siden da ble den veldig mye mer spennende. De som liker mye spenning og grøss bør lese den.


Hanne

Hanne

Skrevet 7. april 2021 av Hanne på Skranevatnet Skole

Grøss og Gru

Denne boken var veldig bra, den var spennende i midten.
Det kan være litt vanskelig og lese den siden den er nynorsk.

Det starter med en gutt som heter Simon og flytter til et slott. Dette er hovedpersonen i boken. Han har en søster som sier at det spøker. En person du møter er Samson. Han tror at Simon er med en heks, og hun heter Sofie. Hun sier at hun ikke er det og at Simon må hjelpe men han vet ikke hvem han skal tro på.

Boken har ingen bilder, og det er masse tekst på hver side. Den kan være litt ekkel midt inni og du kan nok føle at den er skummel dersom du er en lettskremt person. Det beste ved boken, spenningen, gjør at de negative tingene ikke gjør så mye, og jeg gir den terningkast 5.

Denne synes jeg bør bli superfinalist.


Amanda

Amanda

Skrevet 7. april 2021 av Amanda på Godlia skole

Eg har venta på deg

Av: Amanda Brill, Godlia skole, 6c

Simon har flytta inn i det store slottet ved vatnet. Eigentleg er ikkje Simon redd for spøkelser, det var jo derfor han ble, når søstera hans, Maria, drog fordi hun høyrte skumle lyder om naten. Når moren hans er borte, liker Simon å ta en tur ut for å ro i vatnet. Men en dag, når han ror ut, sitter det en dame ved vankanten. Han bryr seg ikkje om henne, ikkje før hun viskar namnet hans. Simon møter Sofia og de snakkar lenge. Simon begynner å like henne skikkeleg godt, men når mannen på kafeen siar at hun er farleg og at han må holde seg unna henne, og moren hans fortaler om «Den svarte enka«, blir Simon redd. Sofia fortaler også om en ulykke på Vågen og om Sofia, dåmen hun er oppkall etter. Har Simon møtt den svarte enka? Dette er en grøsser-bok.

Den har gode beskrivelser og eg levar meg inn i den. Eg likar at den introduserar alle personene og man får vite mykje om dem. Den var spennande, men også velig skummal.

Dinna boken er veldig skummel og litt ekkel. Den starte ikkje brått, og eg får god tid til å venne meg til boken. Samtidig er den veldig skummel og eg vil ikkje anbefale denne til barn under 10 år. Sylv eg måtte leggje den frå meg heime. Men eg syntas at denne boka burde vera med i bokslukarprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen