Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ein bror i verdsrommet

2021 16 anmeldelser

Elias gler seg til at storebroren Mats skal kome heim på permisjon frå sjukehuset. Men det blir ikkje heilt som Elias har tenkt seg. Mats er tynn og slapp og orkar ikkje å gjere noko av det Elias har planlagt. Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Sara

Sara

Skrevet 8. april 2022 av Sara på Myking skule

Ein bror i verdensrommet.

Eg likte ikkje boken fordi at det skjedde ikkje mye i han og det var ikkje særleg spenning. Boken er litt meir vanskelegare å lese og kan ta deg ein liten stund til å bli ferdig.

Eg liker ikkje sånne typar bøker som dette men eg trur andre liker den og at du burde prøve å lese den.

Terningkast 3/6.

Ikkje min favoritt

Eg vet ikkje om eg vil at han skal for bli med i bokslukerprisen.

Og eg trur boken passer for barn 10-12år gammal.


Chris

Chris

Skrevet 8. april 2022 av Chris på Myking skole

Boken var spesiell på sin egen måte. Den bygget seg opp på eit gøyt skjema om spekulering om romvesener og ein gjeng med venner. Bare til og vere ein helt vanlig forklaring som kom fra veggen. Eg syntest boken var spennande og eg liker den. Eg gir dene boken terningkast 4\6


Sofie

Sofie

Skrevet 7. april 2022 av Sofie på Bø skule

Ein bror i verdensrommet
Boka handler om Elias som har ein sjuk bror og om eit mysterium som han og vennene prøver å løyse. Eg syntes boka var heilt passe. Handlinga var bra og eg syntes det var spennende fordi det var eit mysterium og eg visste ikkje heilt korleis det ville ende. Den var skrevet bra med gode forklaringer men var best i midten fordi det skjedde mest og slutten var eit mysterium. Eg blei litt skuffa over slutten og håpte på noko anna. Eg vil anbefale å prøve å lese boka til alle mellom 10-14. Dette er ein bok eg meiner burde gå videre og iallefall få ein sjanse til å vinne. Derfor gir eg boka terningkast 4.


Lenita

Lenita

Skrevet 7. april 2022 av Lenita på BØ skule

Ein bror i verdsrommet
Boka handler om Elias som har ein bror som heter Mats. For ein stund siden ble Mats veldig syk. Dei gjekk til sykehuset og der fikk dei vite at Mats hadde kreft. Videre i boken får du høre om kordan du kan være ein superhelt uten superheltkrefter. Og kordan det er og ha ein syk bror.

Eg opplevde boka som spennende, interessant og lærerik. Det eg synest gjør boka god er at dei forklarer godt kva som skjer og det var lett og sette seg inn i sitvasjone Elias og Mats. Eg gir denne boka ein 5 på grunn av at eg syntest den var god men det var ikkje sånn at du ikkje klarte og legge den fra deg. Den har bare tekst og ikkje bilder med fordeom vil eg si at den er lettlest. Eg synest denne boka fortjener ein plass i bogslugerprisen.


Matilde

Matilde

Skrevet 1. april 2022 av Matilde på Myking

Bokmelding av: Ein bror i verdensrommet.

Tittel: Ein bror i verdensrommet.

Forfatter: Rune F. Hjemås.

Oppsummering av boka: Den handler om to gutter, Elias og Mats. Det er masse greier som skjer i boken b.la. Masse drama og Spørsmål. Veldig spennende bok, men passer ikke så godt for meg. Sjangeren er kanskje Fantasy, men det skjer ting i boka som kan skje på ekte og. Boken er litt trist, siden Mats er inn og ut av sykehuset nesten hele tiden.

Min mening av boka: Eg syntes boka hadde masse spenning, men var ikke så gøy syntes eg. Eg kunne tenkt meg bilder da kunne eg kanskje klart å leve meg bedre inn i boka. Passer fra 10 år og oppover. Terningkast 3 av 6 helt grei.

Vis flere anmeldelser

Til toppen