Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ekorn

2021 27 anmeldelser

Det handler om ekorn, et dyr som de aller fleste barn har sett og kjenner igjen - men som de kanskje ikke vet så mye om. Her blir barna kjent med ekorn ved å følge det gjennom ett år. De Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Safwa

Safwa

Skrevet 16. april 2021 av Safwa på Skranevatnet skole

Ekorn
Bokanmeldelse skrevet av: Safwa 6B
Forfatter og illustrert av: Synnøve Borge og Nora brech
Antall sider: 32 sider
Terningkast: 5

Ekorn er en faktabok om ekornet, og man kan bli bedre kjent
med ekorn enn før. I denne boken får du treffe en lite
ekornunge og hvordan denne ekornet sitt liv fungerer. Ekornungen blir født oppe i et tre. Snart får han leke med ekorn søsknene sine når den blir eldre
i et træ, og hoppe kjempelangt. Men farene lurer.
Noen dyr vil gjerne spise han, og andre dyr vil stjele maten han graver ned.
Men hvordan vil det gå?
Klarer han å komme seg velberget gjennom den første sommeren og den første vinteren?

Synnøve borg har skrevet fakta fortellingen om ekornet, og Nora brech
har illustrert tegningene.
Denne boken tror jeg at sjangeren er fakta, og jeg anbefaler at barn i 9-13 bør lese denne boken, den har mye fakta om ekornene sine liv, og hvordan det funker. Dette er derfor jeg gir terningkast 5 til denne boken.


Emilie

Emilie

Skrevet 16. april 2021 av Emilie på Presteheia Skole

Ekorn

Ekorn er en kort bok med fine tegninger. Det er en kjedelig bok fordi det var liksom ikke så mye som skjedde. Det var fine farger. Boken er skrevet på en enkel måte som gjør det enkelt og lese. Boken var uten sidetall som er litt dumt. Jeg gir boken terningkast 3. Jeg anbefaler boken for de som liker og lese faktabøker og er interesserte i ekorn.


Kåre

Kåre

Skrevet 15. april 2021 av Kåre på Mathopen

Boken handler om livet til et ekorn og brødrene hans. I boken forteller ekornet om hvordan han ble oppdratt og vintre med lite mat og hvordan han overlevde på hvilken mat.
Jeg synes at boken var helt grei, men den var ganske kort så jeg ble ferdig med den på 8 min. Handlingene var litt spennende så det ga boken noen extra poeng.
Boken grep også litt tak i meg, så jeg følte jeg måtte lese boken ferdig når jeg først hadde begynt.
Boken burde ikke være med i neste års bokslukerpris fordi den er så kort, men den hadde noen styrker som det at den er spennende. Boken passer for små barn mer enn ungdom.


Emma

Emma

Skrevet 13. april 2021 av Emma på Mathopen

Tittel på boken: Ekorn
Forfatter: Synnøve Borge
Antall sider: 40
Terningkast: 1/6
Boken handler om et ekorn som blir lært opp av moren hvordan man skal leve. Moren forteller han hvordan man skal finne mat og mye mer, men en dag får ikke søsknene til ekornet eller ekornet lov til å være med moren mer og så må ekornet ta vare på seg selv. Det er en faktabok. Denne boken minner meg ikke om noen andre bøker jeg har lest. Jeg synes at teksten ikke var så spennende å lese fordi det føltes ut som om det er en bok for barn som går i barnehagen. Det var lett å leve seg inn i handlingen fordi det var mange gode tegninger. Det var ikke noe særlig spenning i boken, og det var mer en forklaring om hvordan ekorn lever enn en skjønnlitterær bok. Jeg synes ikke denne skal være med i bokslukerprisen.


Nikolai

Nikolai

Skrevet 13. april 2021 av Nikolai på Mathopen

Tittel på boken: Ekorn
Forfatter: Synnøve Borge og Nora Brech
Antall sider: 30?
Terningkast: 3

Teksten handler om et nyfødt ekorn og livet til ekornet. Sjangeren er faktabok. Denne boken minner meg om Den lille larven aldrimett.

Jeg synes at teksten er godt skrevet. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det er så mange forklarende ord. Det overrasker meg at ekorn ikke kan se eller høre når de er små. Teksten er lett og lese fordi det er helt passe tekst og mange forklarende ord.

Det beste med teksten er at den er godt skrevet. Styrken til teksten er at den er godt skrevet og har mange forklarende ord. Svakheten til teksten er at det litt lite tekst på noen sider.
Jeg synes at andre bør lese den det er en liten og gøy faktabok om ekorn. Jeg synes at Ekorn fortjener og være med i neste års bokslukerpris.

Vis flere anmeldelser

Til toppen