Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Enkekeiserinne Cixi

2021 15 anmeldelser

Om en av de mektigste kvinnene i Kinas historie. Har du hørt om enkekeiserinne Cixi? Hun styrte Kina i de siste fem tiårene på 1800-tallet. Likevel er hun kanskje ikke så kjent for oss. Cixi var en av keiserens konkubiner Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Ilina

Ilina

Skrevet 16. april 2021 av Ilina på Eikeli

Enkekeiserinne Cixi

Jeg syntes at boken var lærerik. Denne boken inneholdt mye bra fakta. Dette er jo en ekte historie som er skrevet som en fortelling. Boka har fine tegninger og fine overskrifter. Da jeg begynte å lese den syntes jeg at den var litt kjedelig, men den ble mye bedre etter vært som jeg leste. Jeg anbefaler denne boka for folk som er interessert i fakta om Kina. Jeg vil gi boken terningkast 4.

Anmeldt av: Ilina
Skole: Eikeli Skole, Bærum kommune


Vilde

Vilde

Skrevet 14. april 2021 av Vilde på Presteheia skole

Enkekeiserinne Cixi.

Jeg har lest enkekeiserinne Cixi. Det var en lærerik bok.
Den kunne bli litt kjedelig i blant men også veldig gøy.
Boken vil jeg si ikke er for alle, men mer for folk som liker fakta og kinas historie
tror jeg vil like denne boken.
Den hadde fine bilder og fortalte mye om teksten.
Jeg vil ikke anbefale boken for folk som ikke er interessert i fakta.
Men jeg vil anbefale boken for fakta interesserte.

Jeg vil gi terningkast 4


Anouk

Anouk

Skrevet 13. april 2021 av Anouk på Presteheia skole

Enkekeiserinne Cixi

Boka handler om Cixi. Cixi blir valgt av keiser Xianfeng. Cixi finner ut av det er mange ting men får lov til å gjøre men ikke kvinner. Xianfeng dør og Keiserinne Ci’an og Cixi må begynne å styre kina til barnet Tongzhi (barnet til Cixi) Fordi han er fortsatt veldig ung.
Enkekeiserinne Cixi har veldig mye fakta i seg. Det er en veldig gøy og interessant bok. Jeg syns boka er perfekt å lese fordi den har passe tekst på hver side og har gode bilder. Jeg gir denne boka terningkast 6 fordi den er kjempe fin og glatt. Jeg anbefaler denne boka for barn og ungdommer. Jeg syns denne boka burde gå videre i boksluker konkurransen.


Aurora

Aurora

Skrevet 20. mars 2021 av Aurora på Eikeli skole

Tittel: Enkekeiserinne Cixi
Forfatter: Linn T. Sunne
Terningkast: 5

«Enkekeiserinne Cixi» handler om en ung jente som vokser og blir en av Kinas største og mest utrolige kvinner! Cixi har overlevd tre keisere, ledet landet på noen av de vanskeligste tidene, hun styrte landet i flere tiår. Hun styrte landet bedre enn noen annen keiserinne hadde gjort før. Selv om mange ikke trodde på henne, sto hun gjennom det, og ble dermed en viktig og stor del av Kinas historie.

Boka har en gripende fortelling om hvordan det var å leve i Kina på den tiden hvor Cixi ledet landet. Forfatteren er kjempe flink til å oversette fakta over til en spennende, og livlig historie. Egentlig skulle Cixi bare leve et vanlig liv som keiserens konkubine, men slik ble det altså ikke. Boken om Cixi er lett og leve seg inn i, med de fabelaktige tegningene og bildene på sidene i boken. Og ikke nok med, for i tillegg så har forfatteren et stort talent til å beskrive hvordan ting og handlinger foregår. Jeg syntes boken var kjempe spennende, det var masse kult å lære! Jeg likte faktisk boken så godt at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Men så er det jo litt dumt da, fordi boken er såpass kort at man leser den veldig fort ferdig. Når jeg var ferdig med boken ble jeg litt skuffet, det var så gøy å lese! Så jeg håper at forfatteren kanskje kunne skrevet noe lignende bare med litt flere sider.

Noe av det jeg likte aller best med boken var nok det med hvordan Linn T. Sunne hadde oversatt faktaene til en en kul og morsom historie. Det var mye variasjon mellom de forskjellige sidene, man lærte alltid noe nytt! Det var kjempe kult å lære så mye i en så kort bok! Alt i alt var boken ganske bra, men det med at den var så kort ødela nok litt for meg. Derfor landet jeg på terningkast 5, en litt sløv 5er. Men det er mer en nok til at boken burde være med som boksluker finalist!

Anmeldt av: Aurora
Skole: Eikeli Skole, Bærum kommune


Nathaniel

Nathaniel

Skrevet 18. mars 2021 av Nathaniel på Byskogenskole

Jeg har lest Enkekeiserinne Cixi av forfatter Linn T. Sunne. Jeg syns boka er en bra faktabok.
Den handler om Cixi som blir keiser og at Cixi må flykte til en annen by to ganger fordi det kom utenlandske soldater dit.
Jeg anbefaler denne boka til mennesker som liker faktabøker.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen