Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Evig midnatt på museet

Aleksander Kirkwood Brown Omnipax 2015 7 anmeldelser

Skolebesøket på utendørsmuseet er temmelig kjedelig. Men når Bjørn og et par til drar tilbake for å leke gjemsel der på kvelden, blir gamle hus det skumleste i hele verden. De er nemlig ikke alene. Det er Allehelgensaften, og ved Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Caroline

Caroline

Skrevet 14. januar 2020 av Caroline på Stabekk barne skole

Bra


Olai

Olai

Skrevet 27. desember 2016 av Olai på Øystese barneskule

Superdårlig


Kristina

Kristina

Skrevet 29. november 2016 av Kristina på Gaupne skule

DENNE BOK VAR SKUMMEL OG DET HØREST UT SOM HO NØYT OG TA DEN KANINEN, MEN EG SATT DER OG HOLDT PÅ Å GRINE KEM VIL GJERE NOKO SO SLEMT MED EIN SØT LITEN KANIN!!!!!!!??


Magnus

Magnus

Skrevet 27. november 2016 av Magnus på Lambertseter skole

Forfatter: Alexander Kirkwood
Sjanger: Grøsser

"Evig midnatt på museet" handler om Bjørn, Maja og Andreas som leker gjemsel på utendørsmuseet. Det er Halloween og nesten midnatt. Bjørn står og han tror de er alene, helt til han møter en skummel dame. Hun sier at de må komme seg ut før klokka tolv.

Teksten starter med at Bjørn møter en dame som stopper ut dyr. Damen advarer han om å komme seg ut før klokka tolv. Det gjør meg nysgjerrig på hva som skjer hvis de ikke kommer til å klare det. Det er en uhyggelig stemning i boka fordi damen snakker om spøkelser og jobber med en død hare. Det er lett å skjønne at Bjørn blir redd når han ikke finner vennene sine. Man blir stressa når tiden går. Det blir enda mer uhyggelig når Bjørn ser en dame som står ved et vindu i herskapshuset, hun har på seg hvit kjole og slør.

Jeg synes boka er super fordi forfatteren har brukt mange virkemidler som gjør en bok spennende og skummel. Et eksempel er beskrivelsen av damen: "Håret til kvinnen var en eneste stor floke, det var noe vilt i blikket hennes og hun holdt en kniv som det dryppet ferske bloddråper ned fra." Et annet er beskrivelsen av haren som blir flådd. Jeg anbefaler denne boka til de som er mellom 10 og 13 år. Jeg anbefaler den også til de som liker grøssere.


Petronella

Petronella

Skrevet 24. november 2016 av Petronella på Ruseløkka skole

Bokslukerpris anmeldelse
Evig midnatt på museet
Forfatter: Aleksander Kirkwood
Sjanger: grøsser
Anmeldt av: APGN

Jeg likte boken «natt på museet» på grunn av sjangeren som er grøsser fordi grøssere er så spennende! Nå skal jeg fortelle dere litt om hvordan jeg opplevde boka. Den starter med Bjørn, Maja og Anders som er bestevenner og som er på tur med klassen på et utemuseum. De syntes det er veldig kjedelig og bryter seg senere inn tilbake på museet for og leke gjemsel. Boka blir fort skummel når det blir tåkete og hovedpersonen må finne vennende hans i mørket. Senere når hovedpersonen tror han er alene finner han en dame i 40-70 åra som holder en blodig kniv, Det viser seg at hun utstopper et dyr ikke et menneske som sikkert er den første tanken som spretter opp i hodet ditt når du leser. Hun sier at han og vennende hans burde dra før klokka blir tolv fordi da blir veggene mellom vår og de dødes verden tynnere, Gutten tørr ikke og tro på det den gamle dama sa og fortsatte letingen etter vennende. Da ser han en jente som han tror er venninnen Maja løper hun fra han, men jenta som løp fra han hadde hvit kjole og løst hår men Maja bruker vinter klær og har håret i strikk! Og unnsett hvem ville brukt en sommerkjole på en oktober natt?

Nå skal jeg fortelle deg litt om hva jeg syntes om boka som du nettopp har lest om. Jeg syntes det er vanskelig å legge fra seg boka etter at du har startet på den, og hvis du gjør det så hjemsøker den deg. En annen ting er at den er skrevet i preteritum som gjorde det lettere å leve seg inn i boka. Du kunne også forestille seg bildet veldig enkelt ved hjelp av beskrivelsene av forfatteren Aleksander Kirkwood. Jeg likte da hovedpersonen så den dama med den blodige kniven som utstoppet et dyr for det var som om jeg var og opplevde og så på når dama kjerte i dyret som Bjørn så på . denne boka, i motsetning til andre bøker er annerledes på en bra måte, og minner deg sikkert ikke på en annen bok eller film. Og jo mer du leser jo mer overasket blir du. Jeg føler man burde få vite mer om menneskene hvordan de ser ut osv, fordi en bok må hå bra forklaringer på både sted og personer hvis man skal forestille seg et bilde.

Utdraget slutter ganske brått men det er bra for da vil man bare låne boka fra biblioteket eller gå og kjøpe den. Denne boka er også veldig bra fordi den er ikke verdens tjukkeste og er uhyggelig bra og veldig behagelig og lese etter en lang dag på skolen. Jeg vil anbefale denne boka til alle som liker grøssere og spenning men hvis du bare vil lese en bok så anbefaler jeg den til barn fra 6-12år. Jeg vil at denne og CLUE boka som heter ulvehund gåten skal bli superfinalister. Håper du vil lese mer av denne boka. Hilsen en elev fra ruseløkka skole 6A som heter Petronella.

Vis flere anmeldelser

Til toppen