Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Fantomplaneten

2021 8 anmeldelser

Et mystisk signal fra verdensrommet leder Kass og Tycho ut igjen på jakt etter et familiemedlem som forsvant sporløst for lenge, lenge siden. Med nye venner trosser de voldsomme naturkrefter, grådige rivaler, mektige monstre og farlige fiender. Enda skumlere blir Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Martinus

Martinus

Skrevet 14. april 2021 av Martinus på Eikeli

Tittel: Fantomplaneten
Forfatter: Christopher Pahle
Hovedperson: Kass og Tycho
Sider: 304

Fantomplaneten handler to tvillingsøsken med navn Tycho og Kass. Det er den andre boken i Tycho og Kass serien. Boken er veldig spennende fra første side. Tycho og Kass finner en venn med navn doktor Javoki Strenvogel gjemt i huset til farmoren til Tycho og
Kass. Tycho og Kass og doktor Strenvogel må dra ut i verdensrommet til en planet med navnet Karel. På Karel skjer det mye. Doktor Strenvogel blir tatt til fange. Da må Kass og Tycho dra selv med den astrandiske gruppen. De blir sendt ut på et farlig oppdrag. Når de er på vei tilbake ser de at romskipet holder på dra. Hva skjer videre? Vil de rekke romskipet? Hva skjer hvis de rekker skipet? Les selv og finn ut. Jeg likte boken veldig godt fordi den er veldig spennende og den beskriver hvordan Kass og Tycho føler seg på en levende måte. Jeg synes at den skal være en av de ti valgte for å vinne bokslukerprisen.

Anmeldt av Martinus 5A Eikeli skole


Eline

Eline

Skrevet 9. april 2021 av Eline på Fredheim barneskole

Forfatter: Christopher Pahle
Sjanger:Fantasy
Hovedperson:Kass og Tycho.
Sider:304 med mye tekst og bare et blide.

Boken handler om tvillingene Kass og Tycho. Farmoren til tvillingene er død og Tycho vil kjøpe farmorens hus sånn at de kan få vite noe mere om familien de aldri har møtt. Men plutselig må de rømme ut i verdensrommet sammen med Jakovi Sternvogel. På reise i verdensrommet møter de mange farer og en gutt som heter Tobian. Tobian og Tycho sliter med og bli venner men når det virkelig gjeller kan de få til mirakler.

Terningkast 5/6:
 Boken var bra fordi forfatter beskrev veldig bra. Eksempel: når de kom ombord på Hammerhodet (et romskip) og det ble forklar hvordan skipet var bygd opp.
 Jeg likte boken fordi den var veldig spennende fordi det skjedde noe hele tiden.Eksempel: når de kom frem til Fantomplaneten og måtte forlate rommskipet.
 Jeg likte boken fordi den endte lykkelig.
 Jeg likte boken fordi det var både humor og fantasy.
 Jeg synes boken var overraskende og det gjorde den bra.
 Det jeg ikke likte med bok var at noen ganger skjedde ting så fort at du ikke skjønte helt hva som skjedde.

Denne boken burde få en plass i neste års bokslukerpris.


Wid

Wid

Skrevet 7. april 2021 av Wid på Gullaug skole

Tittel: Fantomplaneten
Forfatter: Christopher Pahle
Tema: Astronomi og action
Sidetall: 304 sider
Forlag: Aschehoug

Boka handler om Kass og Tycho som er tvillinger. De hadde en farmor som døde. De trodde at de var fra jorda, men egentlig så var de artstrandere som hadde søkt tilflukt på jorda. Det var 7 deler i universet eller noe sånt, men nå var det oppdaget et nytt ett. Der finner de mange rare vesner.

Jeg syntes at boka var litt bra fordi det var mye action og den var litt spennende. Jeg vil gi den terningkast 3. Jeg anbefaler dere å lese denne boka hvis dere liker action, spenning og astronomi. Jeg syntes at den fortjener å bli med i Bokslukerprisen.


Even

Even

Skrevet 24. mars 2021 av Even på Eikeli

Boka handler om to personer som heter Kass og Tycho. De prøver og få igjen bestemors hus (hun er død) De leter rundt i kjelleren på jakt etter noe da plutselig det kommer noen ned de finner en hemmelig gang som fører rett til doktor Sternvogel i et skjulested rett vet huset til bestemor. Plutselig kommer to agenter inn…
Det var utrolig vanskelig og legge fra meg boka! Den var spennende og morsom. Det er den beste boka jeg har lest i hele mitt liv!
Jeg anbefaler denne boka for barn mellom 10 og 11 år.

Den får en solid 6er!


Filip

Filip

Skrevet 15. mars 2021 av Filip på Bryn og Hammerbakken skole

Denne boken handler om to tvillinger som heter Tycho og Kass. Kass er en jente og Tycho en gutt. De hadde en farmor som døde. De troddede var fra jorda, men egentlig så var de artstrandere som hadde søkt tilflukt på jorda. Det var 7 deler i universet eller noe sånt, men nå var det oppdaget et nytt ett. Tycho, Kass og doktor Sternvogel eller noe sånt noe prøver og komme seg inn på den artstrandiske flåten/romskipet for å bli med på den reisen, men doktor sternvogel blir tatt til fange. Mitt under reisen så finner Kass ut at Tripp en venn av sternvogel har smuglet/sneket han inn i skipet. De er mange farer som venter i det åttende univers.

Jeg likte denne boken veldig godt fordi den var lang og det var mye spenning i det. Noen ganger så følte jeg at jeg var inni boken. Denne boken er anbefalt for folk som liker spenning og mye tekst. Jeg gir denne boken en 6/6!!!!

Vis flere anmeldelser

Til toppen