Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Floke

2021 16 anmeldelser

Floke Skrufsson er ein fredeleg fyr i ei vill vikingverd. Han liker ikkje vald og slåsting og vil aller helst berre sitje i graset og lage musikk. Ein dag reddar han ein gammal krok som sit fast i eit tre Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

jente

jente

Skrevet 13. april 2021 av jente på kirkenes

Tittel: Floke

Forfatter og illustratør: Ida Eva Neverdahl

Sjanger: Fantasi

Sider: 171

Terningkast: 5

Boka handler om en vikinggutt som ikke ville krige fordi han ikke liker vold, en dag reddet han en dame som hadde satt nesen sin fast i en tre stokk. Som takk gidde hun han et sverd.

Jeg syntes boka var morsom, bra og veldig fantasi full. Jeg likte veldig godt hvordan boka var skrevet og det var fine bilder. Den var enkel å lese selv om den var på nynorsk. Jeg skulle ønske man fikk vite litt mer i akkurat denne boka selv om det er en del2.


Josefine

Josefine

Skrevet 7. april 2021 av Josefine på Valestrand skule

Floke laget av Ida Eva Neverdahl. 171 sider

Eg gjer denne boken en 6 fordi eg synest den var veldig fantasifull og morsom og veldig gøy, og den var ikkje så lett å legge fra seg fordi den er så morsom og gøy. Denne boken hadde okså litt lærdom i den, boken har 171 sider i seg og masse gøy og morsome bilde.

Boken handler om en gutt som heter Floke og lager dikt og musikk og han har en fetter som ikkje liker drager vil drepe alle drager hen ser. Floke hjalp en mann med et problem og fikk noe for det so ville forandre hele livet hans. Floke reisted fra familine for å gjøre et oppdrag. Denne boken anbefales folk som liker fantasi og ikkje så lange bøker, og for all alder. Denne boken er en veldig spennene og gøy bok. Eg synest at denne boken fortener å være med i superfinalen i Bokslukerprisen.


aurora👌

aurora👌

Skrevet 26. mars 2021 av aurora👌 på kirkenes skole

Forfatter og illustratør: Ida Neverdhal

Sjanger: Fantasi

Floke er en gutt som ikke liker vold og slåssing mens alle andre elsker det det er jo tråssalt vikingtiden. En dag redder han en dame som har suttet seg fast med nesa i en stein, som takk gir hun Floke et sverd som ikke er hvilket somhelst sverd.

Jeg synes boka var morsom og bra, jeg likte veldig godt måten boka var tegnet på.

Floke er veldig godt beskrevet selv om det ikke står noen plass en beskrivning på hvordan han er.

Det skjer noe nesten hele tiden i boken som at man ikke blir lei av å lese den.

Boka er veldig forståelig ikke så veldig vanskelige ord.

Jeg synes boka er også veldig kreativ.

Jeg likte veldig godt boka så 5/6.

Jeg anbefaler boka til folk fra 8 til 12 år.


Patrik

Patrik

Skrevet 19. mars 2021 av Patrik på Hareid skule

Eg synest boka var heilt fantastisk.
Boka hadde masse fantasi.
Boka var spennande og hadde mange rare dyr.
Boka anbefales for 7-13 åringar som har god fantasi.
Eg gir boka terning kast 5.


Aleena

Aleena

Skrevet 17. mars 2021 av Aleena på valestrand

Ida Eva Neverdahl

Torill stranger

Sjangeren på boka er fantasy.

Eg gjer den ternings kast 4.

Fordi at den sluttet ganske brått på, men var ein veldig spennende bok og enkel og lese. Eg synes og at boka sluttet ganske brått, og eg synes den sluttet på en måte når historien nettopp hadde begynnt, men elles så var boka innholds rik og god og enkel og lese. Eg fikk lyst til og lese boka,når eg først hadde begynt og lese. Eg levde eg meg inn i historien på grunn av alle kule teikningene. Eg synes omslaget ser ganske spennende ut, eg fekk ganske lyst og lese den når eg såg omslaget og ingressen.

Eg likte spesielt at dei på en måte tok med historier som eg visste frå før av men likevell var kreativ med innholdet og teikninger. Eg for ein ganske stor forventing, siden det er masse kule teikninger på utsida av boka som på en måte viser innholdet i boka, og korleis det ser ut hvor gutten floke bur.

Eg forventer når eg ser framsida på boka, at den skal være spennende og enkel og lese men også innholds rik på spennende ting.

Ingressen var veldig innholds rik fordi at dei fortel om floke skrufson, og korleis han er. Og forfatteren har detaljer som og er med på og skape at eg får lyst til og lese den. Boka minner meg om dei norrøne gudane og historiene der, om Odin Tor og ragnarok, og det er en og grunnene til at eg liker boka.

Alt i boka har en samenheng, mellom dei norrøne gudane, at floka var den på en måte den utvalgte til og redde alle frå ragnarok, og at verden ikkje skulle gå under.

Eg likte personane i boka fordi eg kjente til noken av personene frå før av, som Tor, og Odin og gudane.

Eg hadde ikkje heilt forventa at boka handlet om Ragnarok og alle gudane medan eg såg på framsiden, og teikningene.

Eg synes at Ingressen besriv boka på ein bra måte, fordi dei snakker om hoved personen i boka som er floke, og kva som kommer til og skje og forfatteren har skrevet ingressen sånn at eg får lyst til og lese boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen