Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Frida og jakten på nesehårene

2020 21 anmeldelser

Velkommen til Mellomland. Der alle mellomlandingene bor. Har du ikke hørt om mellomlandingene før, sier du? Det hadde ikke Frida heller, helt til den natten da en av dem kom på besøk med et problem kun Frida kunne løse! Vis hele forlagsteksten

Velkommen til Mellomland. Der alle mellomlandingene bor. Har du ikke hørt om mellomlandingene før, sier du? Det hadde ikke Frida heller, helt til den natten da en av dem kom på besøk med et problem kun Frida kunne løse!

Tips til å skrive anmeldelse

Anna Guan

Anna Guan

Skrevet 16. april 2021 av Anna Guan på Kampen skole

FAKTA
Tittel: Frida og jakten på nesehårene
Forfatter og illustratør: Frode Øverli
Utgitt: 2020
Sideantall:179

FRIDAOG JAKTEN PÅ NESEHÅRENE
Hovedpersonen er Frida og hun har en hund som heter Bjarne. De elsker å leke sammen. En natt ble hun våken av et monster, han sa at de måtte dra til mellom-lande, fordi de trengte hennes hjelp, da de kom til mellomland så møtte de kongen og han fortalte til Frida, hvis vinteren blir her for lenge så kommer de til å dø av å fryse. De spurte Frida om å hjelpe dem for å få tilbake varmen. Boken er halvparten tegneserie og tekst.

Det var morsomt å lese boken, det fikk meg å tenke "har noen drømt om dette", for folk drømmer litt rare drømmer noen ganger. Jeg synes at boken er morsom og er original. En eks. noe rart er hva de må ha for å få tilbake sommeren. Det som er dumt er at det var ikke like mye tegneseriesider, for i boken var det jo halvparten tegneserie og tekst, men jeg fikk høre at det var mer tegneserie enn tekst, så det var litt dumt.

Jeg anbefaler boken for åtteåringer og oppover. Jeg tror også de som er fire år og helt til åtte år vil også like den, men tror en voksen burde lese boken for dem. Jeg vet ikke om den fortjener å være superfinalist eller å vinne, jeg liker boken, men den er ikke min akkurat favoritt.
Jeg gir terningkast 5.

Skrevet av Anna


melvin

melvin

Skrevet 16. april 2021 av melvin på Setermoen skole

Frida og jakten på nesehårene av Frode Øverli

Jeg likte boka fordi den var veldig morsom. Boka handler om Frida som falt ned i et hull og havnet i Mellomland. I Mellomland bor det bare monster, alle heter noe med Bob.

Sitat fra boka: “Vi trenger sårt de nesehårene, Frida”

Jeg gir boka terningkast 5


Ronja

Ronja

Skrevet 14. april 2021 av Ronja på Setermoen skole

Frida og jakten på nesehårene

Forfatter: Frode Øverli

Sidetall: 177

Kapittel: 12

Sjanger: Fantasi

Monstrene i mellomland vet at Frida er tøffere enn toget. Hun tar besøkene deres om natten med knusende ro, selv om de vekker henne med banjo og blokkfløyte. Derfor utpekte de Frida til å redde Mellomland- et rike fanget i evig vinter.

Sitat: nullstress i joggedress!

Jeg synes boken var OK, men litt kjedelig samtidig. Det er ikke helt min type bok og den er veldig lettlest som jeg ikke liker for da blir man ferdig fort. Det er mange bilder i boken og noen sider er tegneserie. Siden boken er lettlest er det nok mange som vil like den.

Terningkast: 2+


Linus

Linus

Skrevet 12. april 2021 av Linus på Skotfoss

Boka handla om en jente som het frida. Hun hadde en hund. Midt på natta opner en luke i gulvet og Frida og hunden går nedi luka. Da de går ned i luka faller de langt ned til et sted, det er veldig kaldt der. Frida og hunden møter noen som bor der nede. De spør Frida om de kan hjelpe dem med noe. De trenger hjelp til at det ikke skal være vinter. For å få det til å slutte og bli vinter må de spille en tone på en fiolin. Strengene er ødlagte og derfor spør de Frida om hun vil gå til et troll og ta ut nesehårene. Det er nesehårene til trollet de trenger til strengene til fiolinen sånn at de kan spille på den sånn at det ikke blir vinter. Det er en litt morsom bok og en ganske gøy bok. Jeg likte boka siden den hadde mye bilder, ikke så mye tekst og morsom. Jeg gir boka terningkast 5.


Mille

Mille

Skrevet 8. april 2021 av Mille på Østgård skole

Frida og jakten på nese hårene.

Det handler om en jente som heter Frida. Frida har en hund som heter Bjarne. Frida og Bjarne dro til et sted som heter mellomland. I mellomland er det veldig kaldt fordi harpa de brukte får og spille inn årstidene var ødelagt så de sende Frida og Bjarne ut får og hente noen nesehårstrå fra et troll. De dro på en lang reise.

Denne boken var ganske morsom. Den er fin for alle egentlig. Jeg gir boka en sterk 4.
Jeg synes at denne boka skal være med i BOKSLUKERPRISEN 2021-2022😀

Vis flere anmeldelser

Til toppen