Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Håndball eller helvete

2021 23 anmeldelser

Hvorfor blir Vilma baksnakka på do? Er det Sex Pistols t-skjorta venninnene ikke liker? Eller at hun bommer på mål når håndballcupen bare er to uker unna? Og hva skjer med blodet i trusa som aldri kommer? "Håndball eller helvete" Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

ostehøvell

ostehøvell

Skrevet 21. april 2022 av ostehøvell på skranevatnet skole

jeg elsker håndball så please la denne boken vinne


Martina

Martina

Skrevet 7. april 2022 av Martina på Gullhaug

Håndball eller helvete ❤️

Johanne Scheen Jahnsen
Håndball eller helvete er en sår og gjenkjennende historie om vennskap ,å ha et bein i vær gjeng og gutter.Boken handler om en jente som er veldig dårlig i håndball.En dag når hun skulle ha håndballtrening så lekte de himmel eller helvete. Keeperen var veldig dårlig den dagen fordi den egentlige keeperen ikke var der så hun trodde hun kunne klare det.Vennene hennes klarte det de er i himmelen nå er det hennes tur hun får ballen alle ser på henne .Det er et sterkt lys alle heier på hun spesielt vennene hennes Katti og Ingfrid .Men så kaster hun den fyker av gårde men keeperen tar den.Hun drar til helvete .Der er hun helt alene alle de andre klarte det men så kom Katti og Ingfrid Katti ga henne et smil så gikk alle til garderoben.
Jeg synes at boken var ganske bra,spennende og litt som livet til en jente .
Jeg synes at boken passer til 5,6 og 7 klassinger og oppover.
Terning kast 6


Aurora M

Aurora M

Skrevet 7. april 2022 av Aurora M på Gullhaug

Håndball elle helvete

Håndball eller helvete er en bok som handler litt om hvordan det kan være å være litt unik og annerledes når du er tenåring.

Den handler om en jente som heter Vilma og hun bor sammen med foreldrene sine i et lite nabolag. Vennene hennes Katti og Ingfrid bor rett nede i gata. Alle tre går på håndball, og det er tre gutter som også går på håndball og de kaller dem håndball gutta. Men de heter egentlig Milo, Arman og Simen B, Milo liker Katti og Katti liker han, og Ingfrid liker Arman. Så nå vil de at Vilma skal bli sammen med Simen B. En gang alle tre er på stranda sammen så snakker Katti og Ingfrid om og kaste ut folk fra håndball laget.De prater om og kaste ut hun som står i mål. Men Vima vet at hun og den som står i mål er jo like flinke. Kanskje de vil kaste ut Vilma og?

I nabohuset ved siden av bor en de kaller goter-Herman. Men i dag da Vilma går hjem så er det ikke goter-Herman som står utafor huset det er en gutt. Vilma har aldri sett han før men blir litt forelska. Vilma spør om Katti og Ingfrid om de vil være med på loppemarked Ingfrid vil ikke men Katti får henne med. Da de er der så ser Vilma nabogutten. Vilma føler etter han ned til kjelleren og de prater litt han heter Jakob. De lager så en avtale om å møtes hjemme hos han og de slår følge hjem. Men så ser Vilma Katti og Ingfrid og håndball gutta. Når de ser Jakob begynner de og gjøre narr av han at han hadde rar te-skjorte og neglelakk. Neste dag da Vilma skal til Jakob så ringer Katti. «Vil du være med meg Ingfrid og håndball gutta på kino» spør hun. Og hun overtaler Vilma. Når Jakob og Vilma møtes igjen så sier hun unnskyld. Jakob sier det går bra og slipper henne inn der er goter-Herman. Han sier at Vilma sikkert er dårlig i spill så for og motbevise han så sier Vilma at hun kan være med og prøve det nye rollespillet hans. Der spiller Jakob en jente som heter Somaya og Vilma. Vilma er den første ut. Vilma spør om de vil være med til dødsebroa for og dødse de sier ja men ikke goter-Herman Jakob og Vilma tar mageplask mens Somaya dødser kjempe fint.
Da tenker Vilma hva om Katti og Ingfrid hadde sett meg nå. Hva tror du de hadde tenkt?

Jeg gir denne boka ternings kast fire fordi den var bra men selv så foretrekker jeg litt spenning og krim men jeg anbefaler denne boka til ni og oppover.


Sanna

Sanna

Skrevet 7. april 2022 av Sanna på Høknes barneskole

Boken handler om Vilma. Hun går på håndball sammen med bestevennene sine Katti og Ingfrid. Det er to uker til håndaballcup og Vilma bommer på mål på treningen. Sommeren blir ikke som Vilma tror. Hun får seg nye venner som hun ikke tør og fortelle om til de andre.
Jeg likte boka fordi den var veldig spennende og bra forklart. Jeg synes det var en veldig bra bok som burde bli med i neste års antologi.


Aurora N

Aurora N

Skrevet 5. april 2022 av Aurora N på Gullhaug

Tittel: Håndball eller helvete
Forfatter: Johanne Scheen Jahnsen
Antall sider: 240

Handlingsreferat: denne boka handler om en jente som heter Vilma. Hun går på håndball. En dag er hun på loppemarked med vennene sine Katti og Ingfrid. Der møter hun en gutt som heter Jakob og hun blir forelska. Katti og Ingfrid syntes ikke denne gutten er noe kul. Vilma får en litt vanskelig sommer. Hun vil bli bedre i håndball samtidig som to vennegjenger trekker henne hver sin vei.

Hva er bra og dårlig med denne boka: Den var enkel å lese og den var veldig spennende.

Anbefaling: Denne boka er veldig bra. Den er spennende. Den passer for aldersgruppa 10-13 år. Terningkast 5! Den bør være med i Bokslukerprisen neste år.

Vis flere anmeldelser

Til toppen