Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Himmelmannen

2021 5 anmeldelser

Hovmod står for fall i oppfølgeren til den kritikerroste salgssuksessen Rottefangeren fra Sorø. En skopusser på stylter gjennom Europa, veiledet av Vårherre selv - eller kanskje en rotte ved navn Estragon. Sylvain lever et stakkarslig liv, hundset av sin formidable Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Michelle

Michelle

Skrevet 19. mars 2021 av Michelle på EIKELI

ESTRAGONS HISTORIER: HIMMELMANNEN

Boken handler om noen som heter Estragon. Det var en mann som Estragon så på som skulle klatre opp Eiffeltårnet på stylter. Mannen som klatret opp Eiffeltårnet het Sylvain Spott. Han hadde en drøm om å dra fra Paris til Moskva på stylter. Det ville Estragon være med på så han snek seg med i sekken til Sylvain Spott på den lange reisen.

Det var spennende å lese boken men jeg synes den var litt vanskelig å forstå men jeg er jo ikke den sterkeste leseren heller da. Men den var morsom og veldig spennende.

Jeg synes ikke denne boken burde vinne bokslukerprisen men jeg anbefaler å prøve å lese den.

Anmeldt av Michelle 5C EIKELI Skole.


Kristian André

Kristian André

Skrevet 17. mars 2021 av Kristian André på Eikeli

Navn på boken Estragons Historier: Himmelmannen

Forfatter Gute Heivoll

Sjanger Historier

Boken handler om en som heter Estragon. Han så på en mann som skulle gå opp Eiffeltårnet på stylter. Han som skulle gå på stylter heter Sylvian spott. Han hadde en drøm om å gå fra Paris til Moskva. Estragon ble med i sekken til Sylvian spott når han startet den lange reisen

Det var gøy å lese boken. Den var spennende og den var morsom. Det var på en måtte mange stopp i boken der han var på et torg og skulle gjøre mirakler eller tale til de som var der.

Jeg syntes boken er kul. Den er ikke sjedelig og man blir ikke lei av den. Jeg anbefaler folk på det sterkeste å lese denne boken

Anmeldt av Kristian André 5C Eikeli skole


Sereina

Sereina

Skrevet 17. mars 2021 av Sereina på Prestheia Skole

Himmelmannen:
Jeg vil gi boken terningkast 4. Boken har også liten skrift. Tegningene er veldig fine.
Boken er veldig vanskelig å forstå. Derfor synes jeg boken ikke fortjener en plass i bokslukerprisen til neste år.


Nikolai R

Nikolai R

Skrevet 17. februar 2021 av Nikolai R på Mathopen skole

Tittel på boken: Estragons historie – himmelmannen

Teksten handler om en mann som forteller en historie om en mann som gikk opp Eiffeltårnet på stylter. Boken er en slags bok som jeg tror skal være morsom?
Jeg tror bokens sjanger er drømmer fordi en mann i boken oppfyller drømmen sin.
Boken minner ikke om andre bøker jeg har lest.

Jeg mener at boken er dårlig og veldig rar og passer ikke for meg.

Handlingen er ikke lett å leve seg inn i får meg men kanskje for andre. Teksten griper ikke tak i meg. Boken er ikke spennende men har et rart eventyr i seg.
Personen er en mann, liten nok til å sitte i en sekk så den er en veldig rar person.
Teksten er ikke lett å lese. Viss du liker bøker som er vanskelig å lese, så kan du lese den.

Det beste med teksten er at det er en revolver med i teksten. Styrkene til boken er at den er lang viss du liker å lese lenge. Svakhetene til boken er at den har mange uforståelige handlinger i seg. Viss du liker lang rare bøker så bør man lese denne boken. Boken fortjener ikke å være med i neste års bokslukerpris, men det er flere bøker som fortsatt skal dømmes.


Sverre

Sverre

Skrevet 12. februar 2021 av Sverre på Mathopen skole

Estragon hadde fått jobb som gatefeier i Paris. Han eide ikke stort mer enn feiekosten og feievognen. Om natten så han på nedlagte metrostasjoner. For å få nok mat måtte han finne sedler på bakken. Spott, som var skopusser, hadde en drøm om å beseire Eiffeltårnet på stylter, men det var en lang reise. Jeg synes ikke denne boken var så gøy og lese fordi jeg liker bedre å lese bøker med masse spenning og at det skjer noe hele tiden. Bokens sjanger er eventyr. Hovedkarakterene er Estragon og Spott. Denne boken minner meg ikke om andre bøker jeg har lest. Jeg synes språket i boken var litt sånn gammeldags, noe som gjorde at jeg ikke klarte å leve meg inn i boken. Jeg syntes ikke at denne boken fortjener å være i bokslukerprisen 2021.

Til toppen