Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hjemsøkt

2021 4 anmeldelser

Mystiske ting skjer med Henrik og familien da de flytter til Naustveien 37. Uforklarlige lyder om natten, lillebroren oppfører seg merkelig, og Henrik føler at noen stirrer på ham når han er alene. Er det virkelig bare Henrik og familien Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Eira Michelle

Eira Michelle

Skrevet 16. april 2021 av Eira Michelle på Eikeli barne skole

Bokanmeldelse om Hjemsøkt

Boken handler om Henrik og familien hans som flytter inn i et hjemsøkt hus.
Jeg likte boken veldig godt fordi, den var hårreisende og rar.
Jeg anbefaler denne boken sterkt for folk som liker grøssere.
Da jeg leste la jeg merke til at den første som ble påvirket av huste var lillebroren Gard.
Stemmingen i boka var anspent og nervøs.
Når Henrik sier at han bor i Naustveien 37 så blir folk rare.
En natt så våkner Henrik av at lillebroren står over han og sier» Jeg vill bruke huden din som en maske.
I noen kapitler så fikk jeg gåsehud og i andre ikke.
Boken er kjempebra jeg elsket den.


Arvid

Arvid

Skrevet 26. mars 2021 av Arvid på Otterøy skole

Hjemsøkt, av Christoffer Lamøy.

Dette er en veldig godt skrevet bok. Den handler om en 13 år gammel gutt som flytter inn i ett hjemsøkt hus, ting skjer og familien blir rar alle bortsett fra Henrik (hovedpersonen).
Jeg merket at det ble vanskelig å legge fra seg boka, for meg som ikke er så glad i å lese bøker var denne overraskende bra.

Boka inneholder mange forskjellige sjangre på en gang, som f,eks, spenning, drama, grøss, og fantasy. det ser ut til at forfatteren har planer om å skrive en bok to med tanke på endingen

Jeg håper og mener at denne boka skal få en plass i bokslukerprisen. boka passer for alle over ti år, det mener jeg fordi den er ganske ekkel og skummel.


Jenny Sofie

Jenny Sofie

Skrevet 10. mars 2021 av Jenny Sofie på Otterøy oppvekstsenter

Hjemsøkt
av Christoffer Lamøy
Terningkast 6
Boka passer mest for de på ungdomsskolen, men også for folk som ikke blir så lett skremt.

«Hjemsøkt» handler om en liten gutt ved navn Henrik som nettopp har flyttet til et nytt hus. Der møter han den kule jenta Elfrida, som vil spille en viktig rolle i livet hans fremover. For hvem andre enn henne kan hjelpe ham å forstå hjemmets skumle hemmeligheter? Hvem andre kan hjelpe ham i kampen mot den skrekkelige sannheten?
Et fryktelig mord har skjedd i hjemmet til Henrik, og historien er i ferd med å gjenta seg. Og kan egentlig de to detektivene Elfrida og Henrik stoppe det? Kan de stoppe mamma fra å bli like gal som broren, eller vil de alle følge spøkelse Aline’s ordre?

Denne boka er fylt med skrekk, og skummel spenning. Forfatteren gir deg ikke et eneste pusterom i håp om å alltid få deg til å lese mer. Og der tok han nok ikke feil! Boka er nesten umulig å legge fra seg, og plottet blir jo bare større og større! Selv om det ikke er noen bilder i historien, har Christoffer klart å beskrive handlingene nok til at du kan lage illustrasjonene i hodet ditt, som en slags film!
Den tingen jeg synes er best med denne fortellingen, er at forfatteren får meg til å tro på det som skjer. For det er det som er vanskelig med å skrive spøkelseshistorier; du må få leseren til å virkelig tro på hva du sier. Hvis ikke blir ikke boka spennende, men heller vanskelig å forstå.
Jeg synes denne boka fortjener å vinne bokslukerprisen.


Ingeborg

Ingeborg

Skrevet 8. mars 2021 av Ingeborg på Otterøy oppvekstsenter

Hjemsøkt
Hjemsøkt er skrevet i sjangeren: skrekk.
Boken handler om en gutt som heter Henrik som nettopp har flyttet inn i et hus, som viser seg å være hjemsøk av spøkelset Aline. Nå er det opp til han, vennen hans Linda og grandonkelen hans Olaf å redde familien og å ødelegge huset for godt.

For meg var denne boken veldig god, siden den hadde mange avsnitt der det hendte noe som ga deg gåsehud. Slutten var veldig skremmende, siden du vet liksom ikke om de vil vinne over spøkelset en gang til, og jeg liker også at boken har flere hint om hva som kommer til å hende.
Hjemsøkt lever seg både inn i sjangeren og tittelen, noe som jeg liker veldig godt. Boken er lett å leve seg inn i, siden forfatteren beskriver det så godt. Du får liksom gåsehud som når du ser på en skrekkfilm.
Jeg anbefaler denne boken for folk som ikke blir lett skremt, men små barn bør ikke lese denne boken.

Den får terningkast: 6, og jeg syns den fortjener å vinne bokslukerprisen.

Til toppen