Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hør’a dagbok!

2020 28 anmeldelser

Hør'a! Dette boka handle om meg, Nansi. Et 12 år gammel ugandisk kvinne fra Tøyen, med plan om å Norges STORESTE RAPSTJERNE. Men på vei til og bli Norges STORESTE RAPSTJERNE, det skje masse drama i min livet, ass. Du Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Johannes

Johannes

Skrevet 14. april 2021 av Johannes på Godlia skole

Forfatter: Amina Sewali
Terningkast: 6
Sider: 238
Sjanger: humor/selvbiografi
Utgitt: 2020

Boken «Hør’a, dagbok» er en bok som handler om hvordan livet til en jente ved navn Awansiwa (12år) som bor på tøyen i Norge er. Egentlig er Awansiwa fra Uganda og hun ønsker å bli en populær rapper. Det var egentlig hun og vennen (Marvin) som skulle bli rapstjerner, men de ble uvenner. Hun gjør det dårlig på skolen og blir sendt mye på gangen. Awansiwa skal på en rappekonkurranse, men moren lar henne ikke dra. Hun drar uansett …
Jeg likte boken fordi den var morsom. Jeg likte karakterene. Boken har mye tekst. Det var gode tegninger, noe som er bra fordi det var litt vanskelig tekst å lese. Dette var en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg syns den burde bli med i bokslukerprisen og vinne!


Hanna

Hanna

Skrevet 8. april 2021 av Hanna på Midtbygda

Tittel på boka: HØR`A DAGBOK!
Forfatter: Amina Sewali

Boka handler om Nansi som skal skrive dagbok igjen! Nansi er 12 år og kommer fra tøyen hun drømmer om å bli rapestjerne og prøver og finne en god plan for å bli det, det skjer masse rart på vei til å bli rapestjerne.
Boka er sjanger drama.
Jeg likte ikke boka siden den var litt vanskelig! Et eksempel "et 12 år gammel kvinne" så likte den ikke så godt på grunn av språket og det var ikke helt boka for meg. Jeg likte at det var en jente som var på vei til å bli Norges rappestjerne.
Terningkast: 1/6


Maja og Pontus

Maja og Pontus

Skrevet 7. april 2021 av Maja og Pontus på Godlia skole 65

Hør’a, dagbok!
Forfatter: Amina Sewali
Sidetall: 238
Utgitt: 2020
Sjanger: Selvbiografi
Terningkast: 5
Boka handler om Anansiwa (12 år), hun er fra Uganda og har bodd på tøyen (Norge) i to år. Derfor snakker hun ikke like bra norsk som de fleste andre, Nansi (kallenavnet) hadde en venn som het Marvin, men han ditchet hun for de kulere guttene Leo og Dario. Det starter en ny gutt i klassen som heter Ask. Leo, Dario og Marvin mobber han. Klarer Nansi å bli Norges største rap stjerne, beholde alle vennene sine, gjøre det bra på skolen og få Leo, Dario og Marvin til å stoppe å mobbe.
Denne boken er en morsom selvbiografi som kan minne mye om en dagbok.
Jeg anbefaler denne boken til folk som liker å lese En pingles dagbok og Duste Dagbok.
Her er et utdrag fra boka: Men mens jeg spille, plutselig noen banke på døra. Jeg skvette så mye at jeg prompe. Hva da? Noen ganger når jeg skvette, liten promp dette ut av meg. Ikke dømme meg, dagbok!
Jeg synes denne boka er fin fordi vi ser at Nansi har det vanskelig hjemme og på skolen. Her er ikke ting så lett for henne fordi hun har dysleksi. Dysleksi er en sykdom som gjør at du leser feil fordi bokstavene hopper rundt på arket du leser av. Men selv om hun har det vanskelig så greier hun det med hjelp av venner, familie og læreren sin.
Nansi strevde som sagt med å skrive norsk, derfor kjøpte moren hennes en dagbok og vis du leser boken nøye så merker du at hun forbedrer seg på måten hun skriver på.
I boka skriver hun dårlig norsk, men det gjør det lettere å leve seg inni fordi det gjør sånn at det føles som om hun snakker og ikke forfatteren.
Karakterene i denne boken er veldig like folk i virkeligheten, noen ganger er det sånn at den personen som du kanskje trodde var din bestevenn forandrer seg bare på grunn av at den henger med andre folk enn deg.
Jeg synes denne boken fortjener en plass i bokslukerprisen fordi den har et viktig tema, den viser at folk kan forandre seg og den har morsomme forklaringer og detaljer.
Denne boken får terningkast 5!


Mariama

Mariama

Skrevet 26. mars 2021 av Mariama på Godlia

HØR’A DAGBOK

FORFATTER: AMINA SEWALI

ILLUSTATØR: AMINA SEWALI

UTGITT: 2020

TERNINGKAST: 5

Boka handler om en 12 år gammel jente, som heter Nansi. Hun heter egentlig Anasiwa, men folk greier ikke å utale det riktig. Nansi flyttet far Uganda da hun var 6-7 år. Nansi hadde en venn som het Mavin, men nå er de ikke så særlig gode venner lenger.

Nansi har en drøm om å bli Norges største rapper. En ny gutt starter i klassen. Han heter Ask. Nansi og han blir venner etter hvert, men til å begynne med går det ikke så bra mellom dem.

Boka minner meg ikke om en bok eller en film\serie jeg har lest\sett.

Jeg synes boka burde være med i bokslukerprisen, fordi i boka er det noen viktige temaer jeg synes er på å de teamene er mobbing og vennskap.

HILSEN MARIAMA PÅ GODLIA SKOLE.


Sofie

Sofie

Skrevet 17. mars 2021 av Sofie på Midtbygda

Hørà dagbok
Forfatter og illustratør: Amina Sewali
Sidetall: 238
Utgitt: 2020
Terningkast: 5
Hør`a dag bok handler om en 12 år gammel jente som heter Anansiwa, men ingen klarer å si det. Derfor kaller alle henne bare Nansi. Nansi drømmer om å bli rapstjerne.
Nansi er ikke en av de populære, hun har faktisk ingen venner. Eller hun hadde faktisk en venn "Marvin", helt til han ble en av de kule. Når det begynner en ny gutt i klassen synes Nansi han er helt "døll". Han snakker til henne på en måte som virker som at alt henne gjør er feil. En dag finner Nansi ut at Ask, den nye gutten blir mobbet av Marvin og "gutta hans". Nansi gjør alt hun kan for å bli venn med Ask og for å stoppe det. Egentlig er det bare for å misunne Marvin, men Ask er egentlig ganske kul. Nansi er skikkelig usikker, noen ganger er Ask sykt overlegen, men han er skikkelig flink på piano. For å stoppe mobbingen bestemmer Ask og Nansi seg for å lage musikk sammen. De inviterer til Battle.

Jeg synes boka var skikkelig bra. Den handler om vennskap og mobbing og har ett veldig viktig budskap. Jeg liker at det skjer noe nesten hele tiden og når du minst ventet det. Handlingen er realistisk og jeg ble litt overrasket over noen ting som skjedde.
I denne boka handler det om en jente som er fra ett annet land, hun snakker derfor ikke like bra norsk som dem som er oppvokst her. Boka er skrevet slik som hun snakker, så om du ikke er så flink til å lese er ikke dette boka for deg. Det kan være litt vanskelig å skjønne hva hun mener, men jeg klarte å skjønne det meste. Jeg anbefaler denne boka til barn fra 10-14 og du burde lese den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen