Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hva er et menneske?

2021 4 anmeldelser

Hva er det som skiller oss, homo sapiens, fra menneskeartene som har levd før oss? Hvorfor overlevde vi? Hvorfor forsvant de andre? Og hvordan har forskerne klart å finne ut av alt dette? Arkeolog Vibeke Maria Viestad formidler menneskehetens historie på en Vis hele forlagsteksten

Hva er det som skiller oss, homo sapiens, fra menneskeartene som har levd før oss? Hvorfor overlevde vi? Hvorfor forsvant de andre? Og hvordan har forskerne klart å finne ut av alt dette?

Arkeolog Vibeke Maria Viestad formidler menneskehetens historie på en morsom og underholdende måte.

Tips til å skrive anmeldelse

Erik

Erik

Skrevet 17. mars 2022 av Erik på Ambjørnrød skole

Det er en faktabok om mennekser. Fra apekatter til det moderne mennesket. Fra Steinredskaper til nyere Smartelefoner. I denne boken så lærer du om arkeologiske funn om mennesker som har levd for oss. Faktisk så har det moderne mennesket vandret ut av Afrika for 300.000 år siden,Og kom til Norge for 12.000 år siden. Det moderne mennesket kom også til månen i1969. Det er også en type menneske som levde nesten ti ganger så lenge som det moderne mennesket. Selv om det har vært mange arkeologiske funn, er menneskene som har levd for oss fortsatt et mysterium. Grunnen til at mennesker er så smarte er ett ord: hjerneføde. Hvis du spiser 4 pølser til middag, går en av dem rett til hjerneføde. Faktisk, uten brann hadde vi ikke hatt alt denne nye teknologien. Som vi har akkurat nå.

Jeg synes denne boken bør være for folk som liker å lese og for de som vil lære om mennesker. Denne boken synes jeg var OK fordi jeg liker å lese store tekster, og den som har skrevet denne er faktisk arkeolog.


Alexander

Alexander

Skrevet 18. februar 2022 av Alexander på Høknes barneskole

Hva er et menneske
Boka handler om menneske fakta. Det er en fakta bok jeg synes ikke at det er lett å leve seg i. Jeg synes teksten var lett å legge ifra seg, fordi jeg synes boka var kjedelig og for det var masse fakta og mye tekst. Hvis du liker fakta bøker så er det en bok du bør lese.


Julian

Julian

Skrevet 18. februar 2022 av Julian på Høknes barneskole

Hva er et menneske?

Sjangeren til denne boken er fakta for barn og den handler om menneskenes utvikling igjennom årene. Boken starter med å bygge seg gradvis opp, men jeg synes den slutter litt brått.
Boken var litt tung å lese på grunn av at teksten var tettpakket og full av innhold.
Det beste med teksten var kapittel to, jeg synes kapittelet var veldig gripende og intresant.
Tekstens svakhet må være at teksten var tettpakket og litt tung å lese. Alle som liker fakta og har lyst til å lese om menneskenes utvikling burde lese denne boken. Boken anbefales til alle over 6 klassen.


Sara

Sara

Skrevet 11. februar 2022 av Sara på Høknes barneskole

Har du noen gang lurt på hvordan de første menneskene i verden ble til og levde? Da burde du lese hva er et menneske. En fakta- bok om de første menneskene på jorda og utviklingen.

Denne boken var vanskelig å leve seg inn i pga det var mye fakta og tettpakket med skrift.
Det var mye i boken jeg har lært på skolen, men det jeg ikke visste var at det var så mange menneskearter.
Bildene i boken så jeg ikke så mye til og noen av der passet ikke til teksten, men ting i boken var også morsomt . Jeg likte kapittel 2 best fordi der var det mer historier enn i de andre kapitlene.
Boken sin forside gjør at boken ser veldig morsom ut, men etter å ha lest den føler jeg meg litt lurt.
Noen kan jo selvfølgelig like denne boken, men det er nok de som synes fakta om menneskene før oss er morsomt, som liker boken.
Det er ikke så mye ting som skjer i boken og jeg vet at for min del og mange av vennene mine sine må det skje handlinger hvis det skal være morsomt.

Jeg tror også en grunn til at jeg ikke liker boken så godt er de vanskelige ordene.
Ingen på vårt trinn har lært hva ord som radookarbondatering, stratigrafi osv betyr.
Jeg synes at boken ikke passer så bra til barneskolen, men kanskje boken passer bedre når du begynner på ungdomsskolen.
Jeg hadde anbefalt boken fra 13-15 år. Og jeg synes dessverre at denne boken ikke passer godt i boksluker.
Så det var min mening, men som sagt kan jo du like den.
Hvis du liker menneske fakta og vil kanskje jobbe med det når du blir stor er absolutt denne boken for deg.

Til toppen