Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hva skjedde egentlig med deg?

2020 38 anmeldelser

Hva skjedde egentlig med deg? er en tankevekkende tegneserie om vennskap, utenforskap og å leve med spiseforstyrrelser. Janne er ikke som de andre i familien sin. Det sier bestemor. De andre er slanke, mens Janne er stor. Hva skjedde egentlig med Vis hele forlagsteksten

Hva skjedde egentlig med deg? er en tankevekkende tegneserie om vennskap, utenforskap og å leve med spiseforstyrrelser.

Janne er ikke som de andre i familien sin. Det sier bestemor. De andre er slanke, mens Janne er stor. Hva skjedde egentlig med henne?

Tips til å skrive anmeldelse

Adina

Adina

Skrevet 14. april 2021 av Adina på Godlia skole

Hva skjedde egentlig med deg

Adina, 6c

Denne boken handler om en som heter Janne. De andre i familien til Janne er slanke, men Janne er stor. Derfor blir hun mobbet av noen på skolen. Foreldrene foreslår at hun kan få hundre kroner for hver kilo hun går ned, men bare hvis hun vil. Boka er en tegneserie. Handlingen i «Hva skjedde egentlig med deg» foregår litt på skolen til Janne og litt hjemme hos henne.

Boka er veldig fin, men trist. Janne blir mobbet på grunn av størrelsen. Det er ikke greit. Det var veldig lærerikt å lese denne boken. Når man leser boken skjønner man at det er ingen størrelser på kroppen som er riktig eller feil. Denne boken fanget meg. Boka er ganske lettlest, men jeg tror at folk som er både eldre og yngre kan lese boken. Det tror jeg fordi den er lærerik. Boka er veldig fin å lese hvis man også har spiseforstyrrelser som Janne. I boka liker jeg godt Janne og mammaen. Janne er snill og er aldri slem. Mammaen til Janne støtter Janne når hun blir mobba.

Jeg synes styrken til boken er at man skjønner at det er ingen størrelse på kroppen som er feil eller riktig. Denne boka var kjempebra. Jeg synes boka fortjener en plass i bokslukerprisen.


aurora

aurora

Skrevet 12. april 2021 av aurora på kirkenes skole

forfatter og illustartør: Jenny Jordal

Tegneserie roman

Janne er ikke som alle andre i familien sin de er slanke mens Janne synes hun er for stor. Hun la ikke merke til det før en dame på stranden sa –Hva skjedde egentlig med deg?

Janne vil prøve å slanke seg fordi hun føler seg for stor. Men når man slanke seg må man ikke spise for lite det kan være farlig.

Jeg levde meg inn i boka fordi den var godt tegnet/skrevet som man forsto hvordan Janne følte det.

Janne er en jente som liker og spille Zelda og se på anime og hun er snill og litt sjenert og godt beskrevet i boka.

Boka var veldig forståelig med lette ord og godt beskrevet.

Jeg likte boka veldig godt 5/6

Anbefaler den til folk mellom 9-12 år


Tomine

Tomine

Skrevet 7. april 2021 av Tomine på Kirkenes skole

Hva skjedde egentlig med deg?

Hva skjedde egentlig med deg er skrevet av Jenny Jordalh og hun har også illustrert den.

Sjangeren er drama/realisme.

Tittelen er Hva skjedde egentlig med deg?

Forsiden er kanskje litt skummel med den skyggen.

Boka handler om Janne som er litt overvektig å spiser veldig mye, men når mamma kommer opp med en plan blir Janne litt for ivrig. Janne er forskjellig den de andre i familien hun er stor de er slanke.

Janne vil være usynlig ,men alle ser henne. Spesielt plageåndene på skolen.

Vurdering

Jeg synes boka er betydningsfull eller alvorlig.

Den kan være trist får noen.

Den er lærerik

Boka er veldig tankevekkende og annerledes

Slutten var bra alt var liksom supert

Jeg synes det var en veldig bra og lærerik bok så jeg gir

Terning kast 6/6


Michael

Michael

Skrevet 7. april 2021 av Michael på Godlia skole

Hva skjedde egentlig med deg?

Skrevet av Michael Godlia skole 6c

Boka handler om en jente som heter Janne og hvordan hun blir mobbet av jentene på skolen, og av tankene hennes. Det jeg syntes er mest trist er at hun blir betalt for å gå ned i vekt av foreldrene hennes, det var ikke så smart av dem, fordi hun stoppet og spise mat. Boka er en realistisk tegneserie med masse humor, spennende og triste øyeblikk.

Boka er veldig enkel og leve seg inn i, men den kan være litt rar på forskjellige måter. Det jeg likte best med boka var at hun fikk noen ordentlig venner som var snille med henne og ikke slemme med henne fordi hun var litt stor. Jeg gir boka terningkast 5 fordi den hadde et viktig budskap og fordi jeg syntes at bildene passet godt inn med teksten.

Boka kan være vanskelig og følge med på hvem som snakker p.g.a alle bildene og sånt. Jeg anbelfaler boka fra 3. klasse til 6. klasse fordi det var mange sider som bare var bilder uten tekst. Jeg syntes at boka fortjener en plass i bokslukerprisen fordi den er enkel å lese og passer for alle.


Yasmine

Yasmine

Skrevet 7. april 2021 av Yasmine på Godlia skole

Hva skjedde egentlig med deg?
Skrevet av: Yasmine Jorskogen Groenhof
Denne boken handler om en litt overvektig jente som ikke har så veldig mange venner og hun blir mobba på grunn av at hun er overvektig. Moren og faren hennes gir henne 100kr for hver kilo hun går ned i vekt og det ender opp med at noe forferdelig skjer. Dette er en veldig fin bok som jeg syntes er viktig fordi jeg tror dette skjer med mange mennesker hver dag og det er ikke greit. Det er trist å tenke på at folk ikke respekterer overvektige personer og sier at det bare er tynne folk som er perfekte. Det er en bok som beviser at vi må passe på hverandre. Den har en veldig fin tegnestil og er ganske annerledes. Boken er en veldig fin og utfyllende. Tegningene er veldig fargerike og er tegnet veldig fint. Boken er skrevet godt og er veldig vanskelig å legge fra seg med det første. Jeg anbefaler denne boken for folk fra 4 klasse og oppover. Jeg syntes at denne boken fortjener og være med i bokslukerprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen