Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ikke lov å le

2021 11 anmeldelser

Kaja flytter fra byen til en liten bygd. Snart har hun bursdag, og mens moren lurer på hva slags fest hun vil ha, så lurer Kaja bare på én ting: hvordan man får en ekte venn. Svaret finner hun på Vis hele forlagsteksten

Kaja flytter fra byen til en liten bygd. Snart har hun bursdag, og mens moren lurer på hva slags fest hun vil ha, så lurer Kaja bare på én ting: hvordan man får en ekte venn.
Svaret finner hun på en måte hun aldri kunne forutsett.

Tips til å skrive anmeldelse

Helmine

Helmine

Skrevet 20. januar 2022 av Helmine på Raufoss

Det er en jente fra en by som flytter til en liten bygd. Hun begynner på en ny skole og har snart bursdag, men vil ikke fortelle noen i klassen hennes om at hun snart har bursdag. Moren hennes spør om hun vil feire bursdagen sin, men egentlig så vil hun ikke. Hun har lest masse og er veldig glad i hunder. Hun blir etter hvert kjent med læreren og kommer på besøk for å lufte hundene til læreren sin. Etter vært for hun en venn. Jeg synes boka er spennende og jeg håper at den blir med i boksluker prisen.


Alexandra

Alexandra

Skrevet 14. januar 2022 av Alexandra på Raufoss Skole

Denne boka handler om en jente som heter Kaja som flytter fra byen og inn på landet. Hun er veldig glad i musikk som roer henne ned. men Naboen hennes er litt gal….

Hun driver å lufte hundene til læreren sin.

Jeg liker denne boka fordi den var veldig spennende og viser sånne valg barn kan gjøre med uhell. Hovedpersonen Kaja har gjort noen gale valg som har gjort meg litt irritert.
Hvis du skal lese denne boka må du ha mye tålmodighet fordi det er ganske mye tekst og ingen bilder. Denne boka var overraskende og mye mer spennende enn det jeg trodde.

Det skjedde litt mye på en gang syntes jeg da.
Jeg liker denne boka fordi man kan sammenligne med seg selv, og viser ikke at hvis man gjør en feil så går det ikke ann å rette det opp.

Denne boka er vanskelig å putte i ett sjanger så hvis du vet ikke hva du vil lese så kan du jo lese dette!

Kjempebra skrevet!! 8/10


Alexa

Alexa

Skrevet 13. januar 2022 av Alexa på Raufoss skole

denne boken er egenklig ikke min smak men den er fin og hoved personen heter kaja . Kaja sier roggbif når henne er stresset og redd . boken passer til barn fra 9-13. på slutten boken går sånn… rød , oransj , gul , grønn , blå , indigo og fiolett roggbif


Bernice

Bernice

Skrevet 4. januar 2022 av Bernice på Einedalen skule

Eg leste noen av anmeldelsene og synest boka hørtes bra ut.


Astrid

Astrid

Skrevet 6. mai 2021 av Astrid på Byskogen skole

Jeg har lest «Ikke lov å le» av Kine Janette Solberg. Det er en dramabok på 158 sider. Hovedkarakteren heter Kaja og hun er en jente som elsker å finne fun facts på nettet om dyr og andre ting. Hun og moren hennes måtte flytte fordi på den gamle skolen til Kaja så fikk hun ingen venner der. Kaja har en tidenes til å si ting som gjør andre folk lei seg. Kaja har mange dumme episoder på skolen og en av de er verst. Hun tar slim i håret på en jente fordi hun har sakt noe til en gutt som var en hemmelighet. Hun tar med seg en dame som heter Grete. Hun og Grete går ut i skogen og de tar med seg hundene til læreren til Kaja. Den ene hunden stikker av og moren til Kaja blir bekymret. Til slutt kommer læreren til Kaja med Kari (Det er hunden som stakk av). De drar hjem og Kaja gir moren sin en mega super duper klem. Kaja har ønsket seg en trampoline til bursdag og gjett hva hun fikk: en TRAMPOLINE! Jeg synes boka var bra fordi det var alltid drama og det skjedde alltid noe. Jeg synes ikke forfatteren trenger å gjøre noe annerledes. Jeg anbefaler denne boken til jenter og gutter i alderen 8-12 år. En leende 5er!!

Vis flere anmeldelser

Til toppen