Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen andre enn oss

2021 15 anmeldelser

En løs oppfølger til Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna. Det er to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen. Hvem er det som tente på skolen – Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Linas

Linas

Skrevet 16. april 2021 av Linas på Setermoen skole

Boken handler om fem barn som prøver og fine ut hvem som herjer i Skymdal. De heter Håkon, Hares, Marie, Thale og Calmeyer. Sjangeren er krim.

Et sitat fra boka. -Jeg kunne lukte røyk. Som når noe brenner. Jeg så meg rundt i klasserommet. Var det noen andre som merket det? Jeg fikk en ekkel følelse i magen, samtidig som jeg tenkte at det kan jo umulig være brann. Hvor ofte skjer egentlig det? Alle i klassen min satt med nesa i bøkene. Det var ingen som reagerte, og jeg følte meg lit dust, litt sånn som folk som overreagerer på alt for å få oppmerksomhet.

Det er mye som skjer og mye action. Det jeg ikke likte med boka var at det ikke var så mye forklaringer på hva hovedpersonen heter, ellers er den bra. Jeg anbefaler denne boka på det varmeste. Terning kast seks.


Ante Issat

Ante Issat

Skrevet 14. april 2021 av Ante Issat på Setermoen skole

Ingen andre enn oss

Boka handler om ei bygd som heter Skymdal hvor en person går og tenner på hus. Hovedpersonene heter Håkon, Thale, Marie, Hares og Calmeyer. Thale og Calmeyer finner en avkappet finger i en boks sammen med en lapp der det står:“gjør som Bauer sier.”

Sjangeren er krim, boka har ingen bilder, men har ganske gode beskrivelser.

Sitat: det er to år siden en seriemorder herjet i Skymdal, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet.

Jeg synes boka var ganske bra og spennende med gode forklaringer.

Terningkast 5/6


Julie

Julie

Skrevet 12. april 2021 av Julie på skotfoss oppveksenter

Boken handler om en skole i skymdal (som blir kalt for en skerekk by) begyner og brenne, skolen begyner og brenne en gang til og flere steder i skymdal. Håkond og vennende hans prøver og finne ut hvem som driver å tenne epå flere steder i skymdal.
De finner noen koder som hjelper dem med å finne ut ting.

Jeg vil si at boken er en grøsser eller thriller.

Jeg har ikke lest ferdig boka enda, men jeg synes den er veldig bra så langt jeg har kommet. Boka er bra fordi man vet ikke va som kommer til å skje og ting skjer veldig ofte på tidsponkt som du ikke tror det kommer det til å skje noe. Den er også i min stil.

Jeg gir boken terningkast 6 etter så langt jeg har kommet.


Marcus

Marcus

Skrevet 6. april 2021 av Marcus på Høgås

Tittel: (ingen andre enn oss)
Forfatter: (Mari Moen Holsve)
Forlag: (Cappelen Damm)
Sider: (136)

Terningkast (5)

Hovedpersonen
Hovedpersonen i boka er Håkon og Thale. Han er en gutt på ca min alder. Håkon er modig, han er nyskjerrig. Han er spennende, og en gutt du vill bli kjent med.

Min mening
Jeg syntes boka er veldig spennende selvom jeg ikke har lest så mye. Det er ganske mye prating men jeg lever meg inn i det og på en måte lever i samme historie som den gutten. Jeg liker veldig godt og lese krim eller grøssere, så jeg liker veldig godt denne. Boka er veldig lett å forstå for meg, fordi det er lett skrevet osv. boka er vanskelig å legge fra seg, fordi boka er en bok som er akkurat for meg. Hoved personen er kul og modig fordi, han vil utforske hvordan skolen begynte å brenne. Og han ofrer alt for å finne det ut.
Boka er veldig mystisk fordi når de skulle gå ut av skolen når det brant så overhørte Håkon to lærere snakke, de snakket om en avkuttet finger som lå i en boks på lærerværelset. Og det var det Håkon ville finne ut av. Boka fikk meg til å tenke at det faktisk er mange som har det som Håkon, og at dette faktisk skjer enkelte plasser i verden. Jeg syntes ikke det var så skummelt men det er litt skremmende.
Jeg kan se for meg at det liksom skjer med meg når jeg leser det. Jeg skjente meg igjen på måten de gokk ut på når det brant, fordi det er akkurat sånn som vi gjør det her på skolen.
Jeg liker å etterforske ting hvis jeg har muligheten, så jeg er litt lik som han på en måte.


Charlotte

Charlotte

Skrevet 25. mars 2021 av Charlotte på sandnes og bjørnevatn skole

Tittel på boka: Ingen Andre En Oss
Side tall: 136
Terningkast: 6
Forfatter: Mari Moen Holsve

Anbefales for de som liker skumle/spennende bøker
Boken handler om en gutt som heter Håkon og en jente som heter Thale(hovedpersonene/ ¨jeg¨ personene ) det er to år siden på hallowen det var en seriemorder i Skymdal og ett år siden på hallowen noe skremte bygdas ungdommer til taushet nå skjer det igjen, det er noen som prøver og tenne på skolen og låse håkon og klassen inne mens brannen har startet dette er et oppdrag for Håkon og Thale.
jeg syns denne boken FORTJENER og være med i bokslukerprisen fordi jeg liker sånne her bøker og med mye spenning og MASSE skumle ting.

Vis flere anmeldelser

Til toppen