Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen sover trygt i natt

Mari Moen Holsve Cappelen Damm 2018 10 anmeldelser

En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død. Det brå dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Etter skolen tar de en omvei hjem, forbi Jon Michael hus. Der er det sykebil og politi, Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Sivert

Sivert

Skrevet 5. mars 2019 av Sivert på Andebu skole

Boka jeg leste var "Ingen sover trygt i natt" den er skevet av Mari Moen Holsve.
Den handler om noen som dreper folk på et sted som heter Skymdal og politiet hører ikke på Marie, Hares og Håkon de tre ungdommene og tar saken i egne hender, og forsøker selv å løse drapene gjennom og følge ulike spor.
ingen sover trygt i natt er en krim bok, skrevet for ungdommer. den kunne også bli laget som film.
Handlingen er lett å leve seg inn i fordi jeg ser enkelt for meg hva som skjer.
Teksten starter rolig og blir mer og mer spennende.
Den bygger seg gradvis opp ved at det alltid skjer nye ting. Jeg ser opp til Hares ossen han oppfører seg (selv om han ikke oppfører seg bra)
teksten er vansklig å legge fra seg så endte opp med og lese seint på kvelden.
Boka endte som jeg trodde (og håpet)
Den var bra og skummel fordi den var så skummel at jeg ikke trengte og legge fra meg boka.
Jeg tror boka passer for aldersgruppen 10-13 år.
Fordi de som er eldre vil sikkert syns den er barnslig eller noe sånt.


Ina

Ina

Skrevet 4. mars 2019 av Ina på Andebu skole 6trinn

Denne boken handler om en gutt som heter Håkon med sine to venner Hares og Marie.En dag når de kommer på skolen for de vite at klassekameraten Jon Michael er dø.Da blir Marie,Hares og Håkon veldig nysgjerrige og bekymret får hva som kan ha skjedd. Jeg vil gi denne boken terningkast 6 fordi det er alltid noe spennende som skjer og man kan glede seg og lure på hva som skjer videre.Jeg syns denne boken kan være til folk fra 9 og oppover siden den har litt røft språk og det er en grøsser bok.


Imilie

Imilie

Skrevet 9. november 2018 av Imilie på Vesterdalen Skole

Jeg likte denne boken veldig godt siden den var en god grøsser. Det jeg likte best var da Hånda prøvde å ta Hares. Jeg liker også forfatteren Mari Moen Holsve og har lest noen av hennes bøker . Det jeg syntes var bra for meg da var at det ikke var bilder og at teksten var så bra at jeg ble dratt inn i boken og så bilder i hode mitt av boken. Forfatteren har virkelig greid å skrive en god tekst og at hun burde vinne bokslukerprisen med denne boken. Hun greide å skrive den skummel men ikke så mye at jeg ikke greide å lese mer. Jeg syntes at denne boken er plassene for barn fra 10-14 år jeg gjir denne boken terningkast 6😊😊


Diden

Diden

Skrevet 4. oktober 2018 av Diden på Åsveien skole

Jeg synes at boka var veldig bra fordi at det skjedde så mye spennende og skumle ting. Det men det var veldig bra men jeg kunne tenkt å lese den flere ganger så jeg gir terningkast 5 🙂


Diden othman

Diden othman

Skrevet 2. oktober 2018 av Diden othman på Åsveien skole

Jeg synes at boks var super fordi at det skjedde så mye spennende og jeg anbefaler at barn på 11-12 år leser boka. Jeg gir terningkast 6😊

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Teksten i Ingen sover trygt i natt er en bok som handler om Håkon som bor med pappaen sin og lillesøsteren. Vennene til Håkon heter Marie og Hares.
Men på Halloween skal Marie og Hares overnatte hos Håkon, i tv-kjelleren men det kommer hen rar hånd som prøver å kvele Hares.
Det er et nedlagt sykehus i bygda og det var der pappaen til Håkon jobba. Marie, Håkon og Hares går en snarvei etter noen de kommer fram til sykehuset. Håkon kjenner seg igjen når de går in i sykehuset de hører en lyd. De går nærmere lyden det er en dør som åpner seg det er en dame som kommer ut fra den døra med en ting i hånda.
Denne boka er grøss og lit fantasy bok.
Jeg synes at teksten er bra fordi du trenger ikke å lese så mange sider før det
blir spennene. Det var når det kom en svart menneske ut fra en dør å tok opp en hjerte putta det i bagen
Jeg likte den hendelsen fordi jeg greide nesten ikke å legge fra meg boka og jeg liker litt son drap og lit krim. Det var ganske lette og forståelige ord derfor er det mange som kan lese den boka men ikke på senga.
Jeg tror det er veldig let og leve seg inn i denne boka, jeg levde meg veldig inn i teksten fordi jeg så liksom for meg hvordan rommet til Jon Michael så ut og hvordan bygda så ut.
Tekste begynner rett inn men den har litt beskrivelse om det som kjede i fjor i den boka, når du leser boka tar den deg med en gang du har bare lyst til å få høre bare enda mer, det bygger seg bare oppover med spenning. Spenningen går ut over i helle boka men det var ekstra spennene på slutten. Ja jeg viste ikke at mammaen til Jon Michael
egentlig het Beate Berge. Personene i teksten virker onklige Marie virker som en flink skoleelev og en ordentlig jente. Håkon virker som en ordentlig gutt men noen ganger er han litt tullete. Hares virker som en tullete og litt redd gutt.
Nei boka tar egentlig ikke et viktig emne men man lærer litt at man skal stole på
små barn for det er noen ganger de har rett. Det er son at selvom man mister
noen skal man ikke bli så tullete at man går å dreper andre.
Boka slutter ganske brått men du får med deg slutten allikavel og jeg får lyst til å fortsette å lese mer. Noen ganger var det litt vanskelig å legge fra seg teksten og det er ikke lurt å lese på senga. For jeg tenkte og drømte hva jeg hadde lest. Den er lett å lese fordi det er ganske lette ord som står i teksten men det står ganske mye på hver side. Det var noen ganger det var en son stjerne prikk og vis man ikke vet hva den betyr kan det være litt vanskelig å lese.
Denne boka bør andre lese, den er kjempe bra
Jeg ville ha tatt denne boka med i bokslukerprisen.no

Til toppen