Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen sover trygt i natt

Mari Moen Holsve Cappelen Damm 2018 10 anmeldelser

En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død. Det brå dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Etter skolen tar de en omvei hjem, forbi Jon Michael hus. Der er det sykebil og politi, Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Teksten i Ingen sover trygt i natt er en bok som handler om Håkon som bor med pappaen sin og lillesøsteren. Vennene til Håkon heter Marie og Hares.
Men på Halloween skal Marie og Hares overnatte hos Håkon, i tv-kjelleren men det kommer hen rar hånd som prøver å kvele Hares.
Det er et nedlagt sykehus i bygda og det var der pappaen til Håkon jobba. Marie, Håkon og Hares går en snarvei etter noen de kommer fram til sykehuset. Håkon kjenner seg igjen når de går in i sykehuset de hører en lyd. De går nærmere lyden det er en dør som åpner seg det er en dame som kommer ut fra den døra med en ting i hånda.
Denne boka er grøss og lit fantasy bok.
Jeg synes at teksten er bra fordi du trenger ikke å lese så mange sider før det
blir spennene. Det var når det kom en svart menneske ut fra en dør å tok opp en hjerte putta det i bagen
Jeg likte den hendelsen fordi jeg greide nesten ikke å legge fra meg boka og jeg liker litt son drap og lit krim. Det var ganske lette og forståelige ord derfor er det mange som kan lese den boka men ikke på senga.
Jeg tror det er veldig let og leve seg inn i denne boka, jeg levde meg veldig inn i teksten fordi jeg så liksom for meg hvordan rommet til Jon Michael så ut og hvordan bygda så ut.
Tekste begynner rett inn men den har litt beskrivelse om det som kjede i fjor i den boka, når du leser boka tar den deg med en gang du har bare lyst til å få høre bare enda mer, det bygger seg bare oppover med spenning. Spenningen går ut over i helle boka men det var ekstra spennene på slutten. Ja jeg viste ikke at mammaen til Jon Michael
egentlig het Beate Berge. Personene i teksten virker onklige Marie virker som en flink skoleelev og en ordentlig jente. Håkon virker som en ordentlig gutt men noen ganger er han litt tullete. Hares virker som en tullete og litt redd gutt.
Nei boka tar egentlig ikke et viktig emne men man lærer litt at man skal stole på
små barn for det er noen ganger de har rett. Det er son at selvom man mister
noen skal man ikke bli så tullete at man går å dreper andre.
Boka slutter ganske brått men du får med deg slutten allikavel og jeg får lyst til å fortsette å lese mer. Noen ganger var det litt vanskelig å legge fra seg teksten og det er ikke lurt å lese på senga. For jeg tenkte og drømte hva jeg hadde lest. Den er lett å lese fordi det er ganske lette ord som står i teksten men det står ganske mye på hver side. Det var noen ganger det var en son stjerne prikk og vis man ikke vet hva den betyr kan det være litt vanskelig å lese.
Denne boka bør andre lese, den er kjempe bra
Jeg ville ha tatt denne boka med i bokslukerprisen.no


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død. Når flere klassekamerater blir drept og politiet ikke vil høre på de tre vennene, bestemmer de seg for å ta saken i egne hender, men de tar store sjanser når de beveger seg rundt i Skymdal nattetider.
Det skjede noe med en gang i starten. Sluten var ikke så bra fordi man fikk ikke vite hva som skjede videre og jeg skulle ønske at man fikk vite hva som sjede videre.
Jeg sytes Ingen sover trygt i natt burde vere med i bokkslukkerprisen 2018 fordi boka var spennende fordi det nesten helle tiden skjede noe men det skjede mye av det samme om og om igjen.
Jeg sytes dene boka er for de som går i 5 klasse – 7 klasse.


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Boka handler om drap på folk som går i klassen til Håkon, Marie og Hares, en dag på skolen får de vite at Jon Michail har dødd, Håkon og Hares går og ser gjennom vinduet til Jon Michail sitt soverom og det Håkon ser er ekkelt, hvis du vil vite hva han så må du lese boka. Boken er en grøsser bok.
Jeg syntes teksten er lett å komme inn i, boka kommer inn i handlingene med en gang, og den er ganske lett å lese. Boken minte meg ikke om noe jeg har lest eller sett.
Jeg syntes boka var ganske bra, jeg likte starten og slutten, fordi det var spennende, det som var spennende var at mange ting skjedde og det gikk ganske fort.
Jeg syntes det var litt teit når noen ble drept, fordi det var ca. det samme som skjedde.
Boka var noen ganger veldig overraskende, og den var litt vanskelig å legge fra seg.
Jeg likte personene fordi de prøvde og stoppe det som skjedde. Teksten sluttet som jeg trodde den kom til. Jeg tenkte ikke mye på teksten og syntes det var det som jeg leste som var viktig.
Boken var ganske lett å lese, den har mye tekst og ingen bilder, den er ganske kort og den blir ganske fort morsom når du begynner å komme lengere inn i boka.
Jeg anbefaler boken for personer som er 10-13 år.
Jeg syntes boken fortjener og komme på bokslukerprisen.


N

N

Skrevet 16. april 2018 av N på Røyslimoen

Ingen sover trygt i natt er en krimbok skrevet av Mari Moen Holsve.
På skolen får Håkon Marie og Hares beskjed om at Jon Michael har blitt drept. De blir nysgjerrige og går til huset hans. Håkon prøver å se inn på soverommet, han ser Jon Michael og han har mistet noe.
To dager etterpå skjer det enda et drap! Det er en seriemorder i bygda til Håkon, de prøver å finne ut hvem det er men etterhvert blir det vanskeligere og vanskeligere å finne morderen.
Hvis du vil vite mer om hva som skjer i boka må du lese den.
Jeg syns boka var veldig spennende fordi det var ganske mye ekkelt som drap og hjerter og fordi det skjedde noe hele tiden og man kom fort inn i handlingen.
Det var lett å leve seg inn i boken fordi det var skummelt og man så for seg hva som skjedde. Når det er krim så skal det være noe de skal løse og det var det i denne boken.
Boken startet ikke så veldig brått, men man kom fort inn i handlingen.
Jeg syns Håkon Marie og Hares var snille mot hverandre fordi de hørte på hverandre og trodde på hverandre.
Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg fordi det var noe spennende som skjedde hele tiden.
Boka sluttet ikke veldig brått, men det skjedde veldig mye på slutten.
Jeg fikk lyst til å lese mer og jeg håper det kommer en bok til.
Den er litt vanskelig å lese fordi det er liten tekst og masse tekst, men når man har lest to til tre kapitler så greier man nesten ikke å slutte.
Det beste med teksten var at det skjedde så mye, det var på en måte ikke en stopp på det spennende.
Jeg syns boken passer til barn fra 4 til 7 klasse
Jeg syns boken var veldig bra så jeg syns den skal være med i Bokslukerprisen.


Ruben

Ruben

Skrevet 3. april 2018 av Ruben på ila

"Ingen sover trygt i natt" er en krimbok av Mari Moen Holsve. Den handler om en gutt som heter Håkon. En dag får han vite at en tidligere venn av han, Jon Michael har blitt drept. Etter skolen den dagen, går han og vennene sine, så nysgjerrige som de er, til huset til Jon Michael. Eller nå, bare foreldrene hans. Men når Håkon ser inn soveromsvinduet til Jon Michael, ser han at han ligger der, død, med revet opp brystkasse, og manglende hjerte.

Jeg vil ikke anbefale boken, mest fordi jeg ikke er så glad i krimbøker. Hvert kapittel har en pangstart, som får hjertet til å hamre. Den skremmer vettet av leseren, med ting fra krypende hender, til gale mordere. En etter En dør klassekameratene til Håkon, noe som får deg til, – etter hvert kapittel – til å bli nysgjerrig på hvem morderen er. Forfatteren prøver å få leseren til å tro at det er en person, men så leder hun sporet til en annen, så en annen O.S.V.
Terning kast 5, selv om jeg ikke likte den, tror jeg mange krimlesere kan det.

Til toppen