Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen sover trygt i natt

Mari Moen Holsve Cappelen Damm 2018 8 anmeldelser

En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død. Det brå dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Etter skolen tar de en omvei hjem, forbi Jon Michael hus. Der er det sykebil og politi, Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Boka handler om drap på folk som går i klassen til Håkon, Marie og Hares, en dag på skolen får de vite at Jon Michail har dødd, Håkon og Hares går og ser gjennom vinduet til Jon Michail sitt soverom og det Håkon ser er ekkelt, hvis du vil vite hva han så må du lese boka. Boken er en grøsser bok.
Jeg syntes teksten er lett å komme inn i, boka kommer inn i handlingene med en gang, og den er ganske lett å lese. Boken minte meg ikke om noe jeg har lest eller sett.
Jeg syntes boka var ganske bra, jeg likte starten og slutten, fordi det var spennende, det som var spennende var at mange ting skjedde og det gikk ganske fort.
Jeg syntes det var litt teit når noen ble drept, fordi det var ca. det samme som skjedde.
Boka var noen ganger veldig overraskende, og den var litt vanskelig å legge fra seg.
Jeg likte personene fordi de prøvde og stoppe det som skjedde. Teksten sluttet som jeg trodde den kom til. Jeg tenkte ikke mye på teksten og syntes det var det som jeg leste som var viktig.
Boken var ganske lett å lese, den har mye tekst og ingen bilder, den er ganske kort og den blir ganske fort morsom når du begynner å komme lengere inn i boka.
Jeg anbefaler boken for personer som er 10-13 år.
Jeg syntes boken fortjener og komme på bokslukerprisen.


N

N

Skrevet 16. april 2018 av N på Røyslimoen

Ingen sover trygt i natt er en krimbok skrevet av Mari Moen Holsve.
På skolen får Håkon Marie og Hares beskjed om at Jon Michael har blitt drept. De blir nysgjerrige og går til huset hans. Håkon prøver å se inn på soverommet, han ser Jon Michael og han har mistet noe.
To dager etterpå skjer det enda et drap! Det er en seriemorder i bygda til Håkon, de prøver å finne ut hvem det er men etterhvert blir det vanskeligere og vanskeligere å finne morderen.
Hvis du vil vite mer om hva som skjer i boka må du lese den.
Jeg syns boka var veldig spennende fordi det var ganske mye ekkelt som drap og hjerter og fordi det skjedde noe hele tiden og man kom fort inn i handlingen.
Det var lett å leve seg inn i boken fordi det var skummelt og man så for seg hva som skjedde. Når det er krim så skal det være noe de skal løse og det var det i denne boken.
Boken startet ikke så veldig brått, men man kom fort inn i handlingen.
Jeg syns Håkon Marie og Hares var snille mot hverandre fordi de hørte på hverandre og trodde på hverandre.
Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg fordi det var noe spennende som skjedde hele tiden.
Boka sluttet ikke veldig brått, men det skjedde veldig mye på slutten.
Jeg fikk lyst til å lese mer og jeg håper det kommer en bok til.
Den er litt vanskelig å lese fordi det er liten tekst og masse tekst, men når man har lest to til tre kapitler så greier man nesten ikke å slutte.
Det beste med teksten var at det skjedde så mye, det var på en måte ikke en stopp på det spennende.
Jeg syns boken passer til barn fra 4 til 7 klasse
Jeg syns boken var veldig bra så jeg syns den skal være med i Bokslukerprisen.


Ruben

Ruben

Skrevet 3. april 2018 av Ruben på ila

"Ingen sover trygt i natt" er en krimbok av Mari Moen Holsve. Den handler om en gutt som heter Håkon. En dag får han vite at en tidligere venn av han, Jon Michael har blitt drept. Etter skolen den dagen, går han og vennene sine, så nysgjerrige som de er, til huset til Jon Michael. Eller nå, bare foreldrene hans. Men når Håkon ser inn soveromsvinduet til Jon Michael, ser han at han ligger der, død, med revet opp brystkasse, og manglende hjerte.

Jeg vil ikke anbefale boken, mest fordi jeg ikke er så glad i krimbøker. Hvert kapittel har en pangstart, som får hjertet til å hamre. Den skremmer vettet av leseren, med ting fra krypende hender, til gale mordere. En etter En dør klassekameratene til Håkon, noe som får deg til, – etter hvert kapittel – til å bli nysgjerrig på hvem morderen er. Forfatteren prøver å få leseren til å tro at det er en person, men så leder hun sporet til en annen, så en annen O.S.V.
Terning kast 5, selv om jeg ikke likte den, tror jeg mange krimlesere kan det.

Til toppen