Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Inn i munnen

2021 23 anmeldelser

I dyreriket finnes det hundrevis av ulike munner. Noen dyr har nebb, andre har snabel, noen har uendelig med tenner inni munnen, andre har noen få store utenpå. Noen har giftig spytt som kan drepe, mens andre har lommer som Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Trygve

Trygve

Skrevet 16. april 2021 av Trygve på Eikeli

Tittel: inn i munnen

Forfatter: Malin Hellebø

Sjanger: saktekst

Terningkast: 2

Boka handler om forskjellige dyremunner og masse fakta om sykt mange dyr å hva slags egenskaper de har. Jeg synes denne boken var ganske dårlig fordi den var kjedelig og den handlet bare om dyr å sånt, som jeg synes er kjedelig, jeg tror boka kan passe for andre som liker fakta om dyr.

Anmeldt av: Trygve, 5A Eikeli Skole


Oda

Oda

Skrevet 14. april 2021 av Oda på Skranevatnet Skole

Inn i munnen er en faktabok og handler om munnen til forskjellige dyrearter. Den forteller og hva som er unikt med de enkelte dyrene. I boken kan du lese hva dyrene spiser, lever av, hvordan de bor og hvordan de bruker munnene sine. Den inneholder masse fakta, noen litt rare og skremmende, mens andre morsomme. Det handler ikke bare om de dyrene som er på land, men og om de som er i vann. Boken har noen lange sider med store bilder av enkelte dyr, mens andre sider har litt tekst om det enkelte dyret, det gjør det gøy og lese.

Boken er en faktabok. Den minner litt om andre faktabøker, men denne har om mange forskjellige dyr som kanskje er litt uvanlig å skrive om.

Jeg synes denne boken er morsom og lærerik fordi den tar med ting med dyret man kanskje ikke visste. Eller så har man kanskje ikke hørt om dyret eller dyrene. Jeg synes og at det er en veldig bra bok fordi den inneholder ikke bare et dyr, men så mange. Det gjør at en også kan bruke den som oppslagsverk. Det synes jeg er veldig unikt med den boken, fordi hvis du kanskje synes det dyret er kjedeligt så kommer det et nytt dyr straks du har lest ferdig det avsnittet. Jeg liker og veldig godt bildene i boken, de viser og forklarer mye av det de skriver. Det gjør og at du kan tenke hvordan dyret ser ut og hvordan det for eksempel angriper bytte sitt. Jeg har selv lært masse av og lese den boken, jeg skjønte og hvordan de enkelte skapningene fungerte og hva de trenger for og leve.

Jeg gir boken terningkast 4. Det er fordi jeg har lært masse av den, den har mange flotte bilder, og mange flotte ting, men den kunne hatt noen andre dyr i seg. Selv om jeg har sagt mye bra, synes jeg ikke den verdig til og bli en finalist til bokslukerprisen.

Av: Oda


oliver

oliver

Skrevet 12. april 2021 av oliver på setermoen skole

Jeg synes at boken er en spennende faktabok og sånn passe lett lest bok.

Boken handler om dyre munnen og hva som er spesielt med den.

Boken har flere tusen fakta sider om flere hundre forskjellige dyr med egne evner om tenner, gjeller, munnposer osv.

Det handler litt om hvert dyr og jeg syntes at de for fram de morsomme og rare faktaene.

Terningkast 4, og boksjanger fakta.


Jenny Sofie

Jenny Sofie

Skrevet 23. mars 2021 av Jenny Sofie på Otterøy oppvekstsenter

Inn i munnen
av Malin Hellebø
Terningkast 4
Boka passer for alle aldere, spesielt for de som ønsker å skrive en fakta tekst om dyr.

«Inn i munnen» handler om verdens mest spesielle dyre munner. Boka får med seg alt fra hamsternes kinnposer, til blåhvalen’s barder. Forfatteren går ikke glipp av noen artige tema, og blir dermed en perfekt kilde til å skrive en fakta takst! Ordene er lette å forstå, og anbefales for alle.

Jeg synes boka er veldig bra i forhold til å være en faktatekst, siden de vanligvis er veldig vanskelig å ordlegge på en artig måte. Teksten var bygd opp på en flott måte, for forfatteren valgte å skrive først mye om et dyr med noe spesielt ved seg selv, og så skrive kort om et par dyr med den samme funksjonen. For eksempel kunne Malin skrive om haier som mister tenner, og på neste side skrev hun om flere dyr som mister tennene sine. Det ble liksom litt lettere å finne godt materiale til en eventuell tekst, pga at sidene i boka var skrevet på samme måte for vært kapittel.

En annen god grunn til at denne boka er så bra, er at den er på nynorsk. Så da kan denne teksten bli et av mange viktige midler i å lære seg språket, men også en artig fortelling å lese for moro skyld. Jeg tror nemlig at et av de beste verktøyene man kan bruke for å lære seg en ny ting, er å gjøre jobben moro. Dette gjør deg ikke bare mer oppkvikket, men får deg også til å virkelig ha lyst til å arbeide videre. Så denne boka vil jeg nok anbefale.

Jeg har av flere grunne valgt å gi teksten terningkastet fire, og ikke seks. En av dem er at jeg for min del ikke synes boka var altfor god. Dette er nok fordi jeg allerede har et bedre forhold til sjangrene spenning og fantasy, men jeg ville ikke at dette skulle legge en stopper for bokas konkurranse sjangser. For det er nemlig en veldig bra bok i forhold til at alt er sant, men en dårlig bok i forhold til de andre bøkene. Så jeg blir derfor ikke overrasket hvis denne boka vinner bokslukerprisen, men jeg heier likevel ikke på den.


William

William

Skrevet 23. mars 2021 av William på Ottrøya

Bok tittel: Inn i munnen
Forfatter: Malin Hellebø og Bård Torkildsen
Utgitt: Oslo i 2020
Antall sider: 54

Hva handler boka om: boka er en faktabok og handler om ulike dyremunner.

Min menig: jeg synes boka var bra fordi den gir mye fakta om dyremunner som jeg synes er ganske bra. Det jeg ikke likte med boka, var at den var på nynorsk. Jeg synes at boka passer til 9- 10-åringer og jeg vil at den skal bli med på bokslukerprisen.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen