Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jeg drømte at du drømte om meg

2021 12 anmeldelser

Jentene i klassen til Ada er idioter, moren hennes skjønner aldri helt hva hun mener, og storesøsteren snakker plutselig veldig mye om feminisme. Læreren foreslår at Ada skal prøve å ikke la seg irritere av alle rundt seg, men det Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elisabeth Lervåg

Elisabeth Lervåg

Skrevet 16. april 2021 av Elisabeth Lervåg på Strand oppvekstsenter

Tittel: Jeg drømte at du drømte om meg

Denne boka handler om Ada som går i 6.klasse. Hun liker ikke jentene i klassen sin, og er forelska i Victor. Hjemme bor hun med mor og storesøster. De to krangler ganske mye, så Ada er ofte til sin farmor. Farmor og Ada får etter hvert et veldig godt forhold i boka. I starten synes vi ikke de hadde så godt forhold. Ada er litt bekymret for forskjellige ting, og hun snakker om dette med farmoren sin. Vi vil ikke røpe mer her, for det kan ødelegge for deg som selv vil lese boka.

Vi synes at historien i seg selv er ganske god, men det blir skrevet så veldig detaljert om ting som ikke har betydning. Hovedpoengene i historien kommer liksom ikke frem. Vi mister litt poengene i boka fordi det blir så mye utenomsnakk. Vi ønsker ikke at denne boka skal komme videre i bokslukerprisen.

Terningkast : 2


Mari

Mari

Skrevet 15. april 2021 av Mari på Eikeli skole

Jeg drømte at du drømte om meg

Tittel: Jeg drømte at du drømte om meg
Forfatter: Fanny Vaager
Terningkast: 5
Sidetall: 182
Sjanger: Drama/kjærlighet

Boken handler om en jente som heter Ada. Hun begynner i sjetteklasse med de teiteste jentene. Hun har bare en venn, og det er Ina. Ada har en søster som begynner på videregående. Hun heter Frida. Frida pleide å være barnslig, men nå skal hun bare være sur hele tiden og tøffe seg for de nye vennene hennes. Ada har en litt annerledes farmor. Hun skiller seg liksom bare ut fra andre bestemødre, på en litt rar måte. En dag kommer Ada hjem til en stor krangel mellom Frida og moren. Frida har gjort noe veldig dumt. Moren bestemmer derfor at hun og Frida skal dra til London. Ada får ikke lov til å være med og må derfor være hos farmoren mens de andre er i London. En dag legger Ada merke til noe hun ikke har lagt merke til før. Det begynner å kile i magen hver gang hun tenker på det. Hun har nemlig blitt forelska i en gutt som heter Victor. Etter litt blir de sammen, men det ender ikke så bra mellom de.

Jeg syntes boka var veldig spennende. Det jeg likte best var nok hvordan selvtilliten til Ada var. Hun var modig og tøff, men viste også følelsene sine. Jeg syntes ikke øyeblikkene varte så lenge. Det var kanskje en side og så var øyeblikket over. Forfatteren bør øve litt på å da utvide øyeblikkene. Jeg syntes det var ganske enkelt å leve seg inn i boka. Fordi forfatteren var flink til å krydre setningene med adjektiv. Boka var veldig realistisk fordi alt som sto i boka kan liksom skje på ekte. Jeg syntes denne boka fortjener å være med i bokslukerprisen.

Av: Mari 5C


Tone

Tone

Skrevet 12. april 2021 av Tone på Skranevatnet

Bokanmeldelse av
Jeg drømte at du drømte om meg

Denne boken handler om Ada som går 7. klasse. Etter Adas mening går de verste jentene i klassen hennes. De bryr seg bare om og se på guttene spille fotball, sminke og å være de mest jålete jentene. Samtidig er det en gutt i klassen som heter Victor, som kanskje ikke er en gutt i klassen lenger.

Denne boken handler om kjærlighet, vennskap, familie, forelskelse og litt drama. Det er ikke vanskelig og leve seg inn i karakteren, når det er gode beskrivelser og handlingene er lette og forstå med gode beskrivelser.

Det er mange forskjellige karakterer med forskjellige personligheter. Noen av de syns jeg er litt frekke i blant, mens noen er veldig snille. Det var enkle beskrivelser på hvem de var og hvordan de så ut. En viktig person for Ada i denne boken er bestemoren som ikke bor langt unna.

Jeg merket at jeg kunne bli litt lei i blant. Dette var fordi jeg opplevde at handlingene var litt trege og kjedelig noen ganger. Det var også mange gode handlinger hvor jeg ikke kunne legge vekk boka. Jeg tror det er mange som kunne likt denne veldig godt, det er bare at jeg som er ganske kresen på hva jeg liker å lese. Og dette var ikke helt det jeg likte.

Boken tar opp at det er ikke sånn at du må være lik som alle andre. Denne boken er en god bok for alle aldre. Det er en spesiell god bok for de som går i 4-7 klasse.

Slutten på boken hadde en litt annen vri enn jeg tenkte, selv om jeg hadde en liten misstanke om det. Teksten har en fin slutt og alt gir mening. Det kunne kommet en oppfølger, med nye handlinger og kanskje noen nye personer.

Boken var veldig bra, men jeg er ikke 100% sikker på at den burde gå videre.


Elida

Elida

Skrevet 12. april 2021 av Elida på Hareid

Eg gir dine boka terningkast 6/6 fordi den har masse drama og romantikk. Dei to hovud personane er Ada og Viktor. Ada er forelska i Viktor og Viktor er forelska i Ada. Systera til Ada er sur og lagar drama. Jentene i klassa til Ada har blitt kulare i løpet av sommaren og Ada er den same Ada. Ada klarer ikkje å konsentrere seg med leksene so farmora må hjelpe ho med dei. Dei får ein vikar som heiter Erik fordi læraren skal få baby.


Celinah

Celinah

Skrevet 25. mars 2021 av Celinah på Skranevatnet skole

Jeg drømte at du drømte om meg handler om en jente som heter Ada som en dag blir forelsket i en gutt som heter Victor. Ada prøver å gjøre alt for å være sammen med han. Plutselig er Victor og Ada sammen og. Victor begynner å miste interessen for Ada og Ada tror at Victor liker Rebekka. Ada sin klasse får ny lærer som prøver å være kul, men Ada blir dårligere i matte så hun må til mormoren sin hver uke for å lære matte, men mormoren til Ada er litt rar.

Jeg vil gi denne boken terningkast 5, fordi jeg syntes boken var bra. Jeg likte at Ada fortalte om personene i hvert kapittel. Jeg kunne leve meg godt inn i boken. Forfatteren beskrev alle tingene veldig bra. Jeg synes dramabøker er helt passe, men denne var veldig bra.

Sjangeren på denne boken er drama. De som liker drama og kjærlighet bør lese denne boken.

Jeg vil at denne boken skal være med i Bokslukerprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen