Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jeg er Leona

2021 31 anmeldelser

Å begynne på ungdomsskolen kan være vanskelig, men Leona har en ekstra utfordring. Hun er født med guttekropp og føler seg ofte stemplet som annerledes. Heldigvis har hun bestevenninnen Malin, og bandet «De fire løvene» sammen med Malin, Amina og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Mia

Mia

Skrevet 16. april 2021 av Mia på Fredheim skole

Jeg er Leona

Forfatter: Line Baugstø
Sider: 191
Hovedperson: Leona
Sjanger: Drama

Handling: Leona er født i feil kropp. Hun blir forelsket i Emil, som bestevennen Malin også liker. Og når Malin og Emil blir sammen, blir det enda vanskeligere for Leona å skjule følelsene sine. Hvem er det som sender stygge meldinger og ekle bilder?

Det jeg synes om boka: Jeg gir boka 4/6✨ jeg synes boka var bra. Litt uvanlig tema men den var bedre enn forventet. Den var bra fordi den var gøy og på hver side skjedde det noe. Enten noe drama eller at noen sendte ting til Leona eller noe med Emil. Det overrasket meg når Thea sa til Leona at hun var pen, det synes jeg var fint. Jeg ble litt sur når Leona fikk de stygge meldingene liksom hvem gjør sånt? Jeg synes boka var bra og fortjener en plass i Bokslukerprisen 2021/2022.


Sofia

Sofia

Skrevet 16. april 2021 av Sofia på Fredheim

JEG ER LEONA

Boka handler om en jente som er født i feil kropp. Leona ble født gutt, men følte at hun var jente, så hun endret kroppen og utseende, og hun ble en jente. Bestevenninna hennes Malin er forelsket i Emil, men Leona liker han også. Leona får stygge meldinger, blikk og kommentarer.
Jeg er Leona er bok nummer 2 i serien om Leona. Jeg likte boka fordi det er et viktig tema at noen som er født i feil kropp blir mobbet. Boka er en drama og litt selvbiografi bok. Den har ganske mange sider og mye tekst. Boka var vanskelig å legge fra seg og jeg likte den veldig godt fordi jeg liker drama bøker. Jeg tror boka passer best til jenter men noen gutter liker den sikkert også. Jeg likte slutten på boken fordi den sluttet som forventet og jeg syntes Emil og Leona passet sammen.


Maja Alvilde

Maja Alvilde

Skrevet 16. april 2021 av Maja Alvilde på Fredheim skole

Jeg er leona

Forfatter: Line Baugstø
Sider: 190
Hovedperson: Leona

Handling: Leona er en jente som er født i feil kropp.
Hun og bestevennen Malin er med i ett band sammen med Emil og Amina, bandet heter de «4 løver». Sarah er den mest populære i klassen og hun har noe mot Leona………..

Jeg syntes denne boka fortjener en plass i bokslukerprisen 2021/2022
Fordi: Den har ett viktig budskap, og det er viktig at man respekterer
andre for dem de er. Jeg likte veldig godt da Emil sang yndlingssangen til Leona. Terningkast 5/6


Louisa

Louisa

Skrevet 16. april 2021 av Louisa på Byskogenskole

Jeg er Leona
Jeg har lest «Jeg er Leona» av Line Baugstø. Dette er en dramabok på 190 sider og det er ikke en del av en serie. Leona skal begynne på ungdom skolen med bestevennen de er begge med i et band med noen venner. Problemet er at hun blir forelsket og en av de tidligere jentene som gikk i klassen hennes er tilbake. Hun prøver og komme seg gjennom Ungdomskolen uten og miste alt, jeg personlig liker denne boken utrolig godt og passer godt for de som er på ungdomskolen eller 10+. Jeg gir denne boka en 5/6!


Sasha

Sasha

Skrevet 14. april 2021 av Sasha på kirkenes skole

Boka handler om en jente som heter Leona. Leona er født I feil kropp å har lyst å bli til en jente. Det menes at hun er en jente med en guttekropp. Når Leona starter på ungdom skolen blir det mye drama. Noen redigerte Leona sitt ansikt på et nakenbilde av en mann. Hun er forelsket I en gutt som heter Emil.

Jeg gir boka terning kast 3 fordi jeg likte ikke boka så mye. Den var veldig kjedelig.

Forfater: Line Baugstø

Sjanger: drama

Vis flere anmeldelser

Til toppen