Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Johnny 777. Mission 1: Rio de Janeiro

2021 26 anmeldelser

- SIER DU JA, ELLER SIER DU JA TIL Å BLI HEMMELIG AGENT I EHO? Jon bor i Indre Gnurtedal, et kjipt sted uten internett, der det aldri skjer noen ting. Men en dag dukker det opp en svær, svart Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Maren

Maren

Skrevet 14. april 2021 av Maren på Godlia skole

JONNY 777
Forfatter: Bjørn Sortland
Sider: 159
Utgitt: 2020
Terningkast: 4
Anbefales for: 3 trinn til 7 trinn!

Boka handler om Jonny. Jonny er en hekt vanlig gutt som går på skole og bor hjemme med foreldrene sine. En dag kommer den en svart vare bil kjørende etter Jonny. Den svinger brott og Jonny faller av sykkelen. Jonny sine foreldre jobber dag og natt. Han ser dem neste aldri. Han har heller ikke så mange venner på skolen. Men det er en som han synes er veldig søt og fin. Han vil veldig at hun skal bli med han hjem, men hver gang Jonny spør om henne vil finne på noe så har hun alltid planer! En dag skjer det noe veldig rart og skummelt!!!

Jeg gir boken en 4’er fordi jeg likte handlingen og at det var gode beskrivelser, men boken kunne vært litt lengre og med litt fler beskrivelser.
Jeg synes at boken ikke burde få en plass i bokslukerprisen fordi det er mange fler bøker jeg har lest som er mye bedre enn denne. Men jeg anbefaler boken høyt til de som liker litt korte bøker med mange bilder.
Hilsen Maren 6B. Godlia skole


Vinit

Vinit

Skrevet 14. april 2021 av Vinit på Godlia skole

Bokas navn: Johnny777.
Sidetall: 161
Forfatter: Bjørn Sortland
Illustratør: Ketil Selnes
Terningkast: 4,5

Johnny bor i en helt vanlig, kjedelig by. Det er ikke noe wifi i byen. Det er bare wifi på jobben til moren og faren. På natta går Johnny ut og hopper fra hus til hus, til klokka ringer på midnatt. Moren og faren til Johnny var alltid på jobben til klokken 02:00, så han var veldig mye alene. En natt var annerledes. Det sto en svart bil rett ved huset til Johnny. Bilen startet å kjøre etter Johnny, og han løp sitt raskeste. Han rakk akkurat å komme seg inn i huset. Han ringte moren og faren sin med en gang. Når moren og faren var hjemme, fortalte Johnny om det som hadde skjedd. De sa at det var lite sannsynlig at dette hadde skjedd, og spurte om han hadde sett på en film. Det hadde han. «Og jeg er sliten så jeg går for å legge meg nå», sa Johnny. Dagen etter så han den svarte bilen igjen, men han kom seg så vidt unna. Etter skolen kunne han ikke se den svarte bilen og var lettet. Men plutselig ble alt svart.
Jeg levde meg ganske bra inn i boka, fordi boka var spennende og litt skummel. Kul bok! Jeg gir den terningkast 4,5. Boka passer for de som liker spenning. Den passer for barn mellom 8 og 13 år.


Delia

Delia

Skrevet 26. mars 2021 av Delia på godlia skole

JOHNNY 777

Terningkast: 5

Illustratør:

Forfatter:

Teksten handler om en gutt (Johnny) han er en helt vanlig gutt, som nettopp har flyttet til et nytt hus. Foreldrene hans er aldri hjemme og I landsbyen er det ingen ting som skjer. Alt er skjedelig helt til en dag da han blir kidnappet av denne advarte bilen som har fulgt etter han flere dager.

Personene legger igjen lapper inni huset og overvåker han, det er nesten som om de har kjent han hele livet.

Hvem er disse personene og hva vil de av ham?

Dette er en humor og spenning bok.

Handlingen er ikke så lett å leve seg inn I, fordi det tar kort tid før hovedpersonen finner ut av hva som foregår og hva som skal skje.

Tekstens styrke er at det alltid skjer noe I boka, men tekstens svakhet er at den slutter for fort jeg hadde likt om det tok lengre tid å bli ferdig med den.

Jeg anbefaler andre å lese den, fordi den er utrolig spennende.

Til slutt er min mening at denne boka fortjener en plass I bokslukerprisens utvalgte bøker, fordi bra tema og god humor.

Hilsen Delia Godlia skole 6b.:)


Theodor

Theodor

Skrevet 25. mars 2021 av Theodor på Høgås skole

Tittel: JOHNNY777

Forfatter: Bjørn Sortland

Forlag: piggsvin

Sider: 158

Terningkast: 5

Boka jeg leser er en spenningsbok for ungdom; «en gjennomillustrert serie full av humor, action og spenning» som det står bak på boka.

Hovedpersonen i boka heter Jon. Han bor i Gnurtedal som er en liten kjedelig by uten wifi , og han har ett problem som han ikke kan fikse. Han har blitt kidnappet av en hemmelig organisasjon som heter EHO for at han skal bli HEMMELIG AGENT.

Jon er kanskje litt sprelsk og ganske tøff, han driver blant annet med parkour på hustakene om nettene.

Når Jon er blitt agent 777, får han et oppdrag. Han må fange en katt. Katten heter Fidel Castrate, og er eid av diktatoren Manico Diablo. Jonny 777 stjeler katten og sånn løser han oppdraget.

Jeg synes boka er lett å lese, det er noen kule tegninger. Det er en bok med masse referanser, for eksempel er det litt morsomt at det er flere ting som spiller på kjente filmer og personer, som James Bond Agent 007, og diktatoren på Cuba som heter Fidel Castro i virkeligheten.
Det er litt for lite variasjon, litt det samme hele tiden så det kan også bli litt kjedelig i lengden. Men boka er ganske bra og jeg liker den.


Amanda

Amanda

Skrevet 18. mars 2021 av Amanda på Godlia skole

Jonny 777

Laget av: Amanda Brill, 6c Godlia skole

Jonny blir kidnappet i en stor, svart bil. Han får vite om EHO, som står for «En hemmelig organisasjon». De får livsfarlige oppdrag hver dag. Jon blir trent opp til å bli en agent, og får dekknavnet: Jonny 777. Kun et par dager senere får han sitt første oppdrag, han blir fløyet til Rio De Janeiro. Har Jon det som trengs? Og klarer han det uten å bli forelsket i ninja- prinsessen. Dette er en action og spenningsroman, som inneholder kjærlighet. Det er en tegneserie.

Denne var ikke så lett å leve seg inn i og tar litt tid å venne seg til. Den startet ikke så brått, men jeg skjønte ikke helt starten. Den bygger seg ikke opp til noe høydepunkt, jeg syntes alt lå litt flatt. Den tar ikke opp et viktig tema, ikke for meg i hvert fall. Den sluttet som forventet, men det var klart at det kom en bok til. Den var ikke så veldig vanskelig å legge fra seg, og var veldig lettlest.

Jeg likte boken veldig godt, men jeg syntes ikke den burde være med i bokslukerprisen, fordi den var litt for lettlest og ikke helt min type bok.

Vis flere anmeldelser

Til toppen