Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kass og Tycho: De forbudte solsystemene

2020 2 anmeldelser

Det er ikke mange dager som starter med en klinkekule og ender på den andre siden av universet, men for tvillingene Kass og Tycho er det nettopp en sånn dag. Skjult under et pyramideformet fjell i skogen, finner de en Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Olav, William, Nikoline og Lykke

Olav, William, Nikoline og Lykke

Skrevet 10. mars 2020 av Olav, William, Nikoline og Lykke på Roverud

De forbudte solsystemene
Forfatter: Christopher Pahle
Utgitt: Aschehoug 2019
«Vi er født i stjernens flamme
Og alt det vi var, er og gjør
Vil en gang gi liv til det samme
Når vi atter blir stjerneglør»

Christopher Pahle (1982) er kjent som journalist i Dagbladet. Han har skrevet manuset til jul i blodfjell. De forbudte solsystemene er hans første bok.

I boka møter vi de to tvillingene den eventyr lystne Kassiopeia og smarte Tycho. De er foreldreløse og bodde hos bestemoren sin, men ble flyttet til en fosterfamilie da bestemoren ble for syk Handlingen foregår i verdensrommet og på andre planeter. Det hele starter med at de fant et romskip. Det fører til at de havner på den andre siden av galaksen. Ekstra dramatisk er det når de finer ut at de er ikke de eneste som leter de forbudte solsystemene.

Vi synes at det var en spennende bok. Handlingen var veldig spennende da de ikke var på jorda. Vi lo godt da Tycho var tett i nesa og professoren snakket rart. Særlig spennende synes jeg det var da de kom til de forbudte solsystemene. Kanskje kunne han forklart romvesene bedre. Vi er heller ikke helt fornøyd med at starten var kjedelig.

Denne boka passer bra for barn fra 9 til 13 år. Vi vil absolutt anbefale denne boka til folk som liker lange og spennende bøker. Vi skulle ønske at det var bedre forklaringer. Alt i alt, vil vi si at den får terningkast 4.
Hilsen Olav, lykke, William og Nikoline 6. klasse Roverud skole


Henrik

Henrik

Skrevet 14. februar 2020 av Henrik på venstøp

De forbudte solsystemene
Forfatter Christopher Pahles
Kass og Tycho er på vei til sin syke bestemor. Hun har en viktig beskjed. På veien møter de en tiendeklassing som er ute etter dem. De sklir ned en sølete skråning og havner i et romskip. De havner hundre lysår ute i verdensrommet, Men de er ikke helt alene der i romskipet.

Jeg syntes boka var helt middel bra. Jeg syntes boka var litt for lang. De kom veldig sent til høydepunktet i boka. Boka var litt kjedelig i starten. Jeg syntes boka kunne ha noen bilder fordi det var litt vanskelig å tenke seg hvordan de så ut. Boka ble litt spennende når de så en stor rom kanin i enden av rommet i romskipet. Det var ganske mange vanskelige ord fordi det var z og g på starten av alle ordene.

Til toppen