Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Katarina den store

Linn T. Sunne Gyldendal Illustratør: Jenny Jordahl 2018 13 anmeldelser

Om tsarinaen som ville ha makten selv. Da Katarina den store kom til verden i 1729, var det ingenting som tydet på at hun skulle bli en stor hersker. Hun var ikke russisk, og hun het ikke engang Katarina! Les Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Ròza

Ròza

Skrevet 11. april 2019 av Ròza på Fjerdingby

`Katarina den store er en faktabok. Den forteller om en jente som heter Sofie og livet hennes. Sofie Friederike Auguste av Anhalt-Zerbst ble født i Stettin 2.mai 1729. Hun hadde flere søsken, en av de ble født når Sofie var ett og et halvt år. Hans navn var Willhelm. Hun fikk også to søstre som døde veldig tidlig. Når hun var 14 år måtte hun dra til Russland for å gifte seg med gutten Peter.

Det som var dårlig var at noen av bildene var litt skumle.

Det som var bra var at det er en faktabok og jeg lærer noe.

Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den var interessant.


Arvinn

Arvinn

Skrevet 5. april 2019 av Arvinn på Fjerdingby

Hva som var bra?
At Katarina var flink at hun ble dronning.

Hva som var dårlig?
At den var kjedelig. Boka hadde bare fakta. Den var ikke spennende eller morsom.

Terningkast 3.


Julie

Julie

Skrevet 5. april 2019 av Julie på Fjerdingby

Boken er en spennende faktabok om Sofie. Da Sofie kom til verden 2.mai i 1729, var det ingen som visste at hun kom til å bli en stor hersker. sofie hadde ikke så godt forhold til moren sin, og hun hadde en tøff ungdomstid. En dag fikk Sofie en invitasjon fra den russise tsarinen. Der stod det at Katarina ble invitert til russisk hoff. Boken handler om livet til Sofie og da hun ble til Katarina.

Siden det er en faktabok, likte jeg at det ikke bare var tegninger fra 1700-tallet, men litt mer moderne sånn at det ble mer spennende å lese.

Jeg likte ikke forsiden så godt, men den var helt ok.

Jeg anbefaler boken til de som liker å lese fakta om ting som skjedde på 1700-tallet. jeg tror boken passer for alle aldre. Jeg gir boken terningkast 4.


Serine

Serine

Skrevet 5. april 2019 av Serine på Vegårshei

Den type bok elsker jeg . Jeg elsker fakta bøker om gamle dronninger . Og jeg har lest de andre bøken og jeg digger de så mye . Jeg synes at disse bøkene er så spennende . Og bildene er så morsomme :):) . Den handler om en jente kalt Sofia som bor i Stettin .Og moren hennes syns hun er kjempe stygg . En dag da Sofia er 16 år skal hun plutselig gifte seg med en man på hennes alder . Men hun synes han er en barnslig liten drittunge som leker med tinn soldater .Og alltid hvil ha viljen sinn . Les boka om du hvil vite resten . Jeg gir boka 6/6 . Og anbefaler boka fra 8-12år


Rojena

Rojena

Skrevet 3. april 2019 av Rojena på Fjerdingby

Boka handler om en russisk hersker som ble kalt for Katarina den store, men det ekte navnet hennes var Sofie. Hun ble født i 1729, og hun kom ikke fra Russland egentlig…

Det som var bra var at det ikke var for små eller for stor skrift. Og at det var mange bilder slik at en kunne se hvordan de så ut og sånt.
Jeg syntes det også var fint at de skrev alderen til de som var på bildene.

Det som er dårlig med boka er at det er et par ord som er lange og ikke så enkle å lese og kanskje vanskelig å forstå hva betyr.

Jeg synes boka fortjener terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen