Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Keeperen og havet

Maria Parr Samlaget 2018 9 anmeldelser

Trille og Lena frå Vaffelhjarte er tilbake, til glede for gamle og nye lesarar! Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han kan gjere inntrykk på den nye jenta Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Jente 11 år

Jente 11 år

Skrevet 8. mai 2018 av Jente 11 år på ila (tronheim)

Boka er bra


M

M

Skrevet 16. april 2018 av M på Røyslimoen

HANDLING
Denne boka handler om tre venner som bor på et sted som heter Knert-Mathilde. Disse tre vennene finner på masse gøyale og lit skumle ting. Etter vert legger det seg en mørk sky over keeper livet til Lena Lid, mens med de andre på Knert-Mathilde skjer det mange andre rare og veldig morsomme ting.
Hoved personene heter: Trille som kan være lit redd og engstelig for mange ting. Så er det: Lena lid, som er keeper og helt det motsatte av Trille. Og til slutt er det: Birgitte som kommer fra Nederland og etter vert lærer seg norsk, og som kan minne lit om Trille.
VURDERING
Jeg likte denne boka skikkelig godt, og det er faktisk en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Jeg likte veldig godt den ene hoved-personen Lena Lid som er veldig tøff på de fleste ting. Det var også veldig kult at den ene hovedpersonen flytta ‘’inn’’ i boka etter vert. Og at det var flere hoved personer enn bare en. Jeg likte veldig godt handlingen i boka, og jeg forstod boka. Jeg syns denne boka var super bra, så jeg vil veldig gjerne ha den med i bokslukerprisen.
Denne boka passer barn fra 9-14 år. Jeg gir terningkast 6


Elev

Elev

Skrevet 16. april 2018 av Elev på Røyslimoen

Boka handler om Lena som er keeper på guttelaget. En dag kommer det en ny trener og gjør det vanskelig for Lena. Samtidig kommer det en ny jente på Knert-Mathilde. Og farfar er på vannet selv om pappa har sagt at han har blitt for gammel. Hvordan kan dette gå?
Boka var veldig morsom og innimellom ganske spennende. Den var litt kjedelig i starten, men ble bedre etter vært. Jeg vil anbefale boka for dem som er 9-12. Det kan være litt mye tekst for noen, men jeg vil anbefale den. Detter er drama og humor. Det viser at det kan skje mye på et år. Den handler også litt om vennskap.
Jeg synes denne boka burde være med i Bokslukerprisen 2018.
Terningkast 4


Oliver

Oliver

Skrevet 16. april 2018 av Oliver på Sagvåg skule

Boka handla om hovudpersonen Trille, Lena og Birgitte. Her er ein liten bit av boka: Trille skulle bære ein saltstein som veg minst 10 KILO! Den sleit han med, særleg i oppoverbakkar. Eg synest at boka er grei å ha med i Bokslukarprisen neste år, dersom eg slepp å lese den meir. Eg synest at den var litt kjedeleg, men eg synest at den ikkje var så ille. Eg likte ikkje at boka ikkje var så spennande, eg levde meg ikkje inn i den og så var den ikkje så morosam.


T

T

Skrevet 16. april 2018 av T på Røyslimoen

Boka handler om: Lena og Trille bor i Knert Matilde. Det flytter inn en ny jente i en hyttte oppå fjelllet. Samtidig som Lena og Trille skal ha Astrid Lingrens prosjekt på skolen og Krølla blir testkanin. Når jula normer seg er det melt orkan. Hva skjer med julebokken da?
Hva jeg mener og hvorfor: Jeg likte denne boka veldig godt. Starten var litt kjedelig. Men slutten var skikkelig bra. Den er på nynorsk. Det er ganske mye tekst på hver side. Dene boka passer for de fra 4. trinn og oppover.

Vis flere anmeldelser

Til toppen