Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Klokkemakar Alfreds mysterium

2021 19 anmeldelser

Søskenbarna Tobias og Rosie er på vinterferie hos tanta si. Ein dag oppdagar dei eit gammalt, falleferdig hus i skogen. Den gamle mannen som bur i huset heiter Alfred og er klokkemakar. Han har huset fullt av gamle klokker, kvar Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Elisabeth Lervåg

Elisabeth Lervåg

Skrevet 15. mars 2021 av Elisabeth Lervåg på Strand oppvekstsenter

7. trinn på Strand oppvekstsenter har lest "Klokkemaker Alfreds mysterium" som høytlesningsbok. Dette er ei bok som fungerer godt som høytlesningsbok for elever på 5.-7. trinn. Den handler om Klokkemaker Alfred som bor i et hus for seg selv i skogen. Han blir kjent med to søskenbarn, Tobias og Thea. Alfred har en spennende historie knyttet til to klokker, men han vet ikke hvor disse klokkene er. Tobias og Thea tar på seg oppdraget med å finne disse klokkene. Vi vil ikke røpe så mye mer, men vi kan si at det er med historiske fakta, innbruddstyver og uærlige folk også i boken. En bok med et mysterium og med spennende historiske fakta. Vi gir den terningkast 4.


Leander

Leander

Skrevet 12. mars 2021 av Leander på Mathopen skole

Tittel på boken: Klokkemakar alfreds mysterium
Forfatter: Olla Rypdal Tarjei Rypdal Eide
Antall sider: 84
Terningkast: 1

Boken handler om en gutt og en jente som er på vinterferie. De går tur i skogen og finner et falleferdig hus. Alfred bor i dette huset. Han er en klokkemaker og forteller spennende historier om klokkene. Alfred blir plutselig kidnappet, og alle klokkene ble stjålet. Sjangeren er en spenning og historie.

Jeg synes denne boken er vanskelig å forstå. Den er skrevet på nynorsk og har mange vanskelig ord. Derfor var den vanskelig å leve seg inn i. Jeg husker lite fra boken. Den hopper også i tid og det var forvirrende. Denne boken synes jeg ikke burde være med i bokslukerprisen 2021. Den er for vanskelig å lese.


Birgitte

Birgitte

Skrevet 11. mars 2021 av Birgitte på Mathopen skole

Tittel på boken: klokkemakar alfreds mysterium.
Forfatter: Olla Rypedal
Antall sider: 84
Terningkast: 2

Teksten handler om Tobias og Rosie gikk på ferie hos tante Lea. Der går de en tur i skogen og møter Alfred. Alfred forteller historien om klokkene sine og spesielt to klokker, som er like og som har forsvunnet. Denne sjangeren er krim og spenning.

Teksten er ikke så lett å huske fordi det er ikke noe spenning som skjer. Handlingen er ikke lett å leve seg inn i fordi det var ikke noe spenning. Teksten griper ikke tak i meg. Det som overrasker meg er at helt plutselig er klokkene vekke og Alfred er vekke. Personene er veldig interessante.

Det beste med teksten er når klokkene forsvinner. Svakheten med teksten er at det ikke er noe spenning i teksten. Jeg syns andre ikke burde lese den fordi den var kjedelig. Denne boken fortjener ikke å være med i årets bokslukerpris


Marius

Marius

Skrevet 11. mars 2021 av Marius på Mathopen skole

Sidetall: 84
Forfatter: olla rypdal og Terje Rypdal eide
Tittelen på boken: Klokkemakar alfreds mysterium
Terningkast: en svart 3/6

Denne boken handler om en Rosie og Tobias. De er på sommerferie hos tante Lea. Der går de på tur i skogen. Der faller Tobias og da går de til nærmeste hus. Boken er krim og spenning.

Denne teksten var litt vanskelig og forstå i starten. Boken var litt vanskelig og leve seg inn i, men spenningen bygget seg oppover etter hvert. Teksten var ikke helt min type tekst men jeg syntes at personene i boken var godt skrevet.

Det beste med denne teksten var att den hadde spenningen. Det jeg likte minst med boken var att den var skrevet på nynorsk. Jeg synes ikke denne boken burde være med i neste bokslukerprisen.


Astrid

Astrid

Skrevet 11. mars 2021 av Astrid på Mathopen skole

Tittel: Klokkemakeren Alfred mysterium
Forfatter: Olla Rypdal og Tarjei Rypdal Eide
Sidetall: 84
Terningkast: sterk 4

Den handler om en som heter Rosie og Tobias. Rosie liker og male en edderkopp i ansikte og liker punk, mens Tobias derimot liker å gjemme seg bak luggen og går med hettegenser. De skal på besøk til tanten Lea. Hun jobber på eldrehjem.
En dag ville Rosie og Tobias bli kjent i området så. De gikk inn i skogen. Der var det et gammelt hus. De banket på i døren og en gammel mann åpnet døren.

Sangeren på boka var mysterium og spenning, og jeg levde meg inn i boka. Boka minner meg ikke om noen andre bøker jeg har lest for man fikk en helt annen følelse når man leste. Boka er på nynorsk. Jeg likte den pga den var godt forklart og derfor ble den lett og lese.

Boka fortjener og være med på bokslukerprisen pga den var godt forklart for meg.
Det jeg kunne ønske at den går litt fortere midt i boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen