Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Klure

Atle Hansen Samlaget 2018 47 anmeldelser

Lettlesen og spennande bok for mellomtrinnet! «Kva er ei klure?» spør eg. «Ein som klurer til alt mogleg. Ein som ikkje får til noko med hendene. Ei kløne, ein slik som deg, Jensemann», seier pappa og ler. Jens er ei Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Guro

Guro

Skrevet 27. mai 2019 av Guro på Ringshaug

Den handler om at en som heter Jens blir mobbet. Magnus som mobber han er en av de kule. Egentlig synes jeg boka var ganske kjedelig. Det har ingenting med at den er på nynorsk. Jeg synes den hadde vært like kjedelig hvis den var på bokmål. Det skjedde ikke så mye mer utenom at han ble mobbet. Jeg gir terningkast 2.


Angelica og Sofie

Angelica og Sofie

Skrevet 9. april 2019 av Angelica og Sofie på Tu skule

I boka møter me hovudpersonen Jens. Sjangeren er mobbing og drama. Jens bli kalla Kluremann av Magnus og kompisen, Egil. Jens er ikkje så god til å springa og han blir mobba av Magnus. Den einaste tingen Jens er gode til er å syngja. Egil, vennen til Magnus, gjer alt han seier og alt han skal gjera.

Då me las, la me merke til at Jens likte å syngja. Dette var ein av tinga Jens var god på.
Me synest det var dumt at det nesten bare var gutar på idrettsdagen. Me hadde ønska det var fleire jenter også som deltok. Me hadde iallfall stilt opp!
Me likte godt Jens var med på kappløpet sjølv om han ikkje var så god til å springa fort. Me blei irriterte på Magnus som mobba Jens. Magnus lo av Jens og kom med frekke kommentarar til Jens.
Det gjorde inntrykk på oss at Helge og Rita var venner med Jens. Dei hadde vore venner heilt sidan barnehagen. Det var bra at Magnus ikkje klarte å ødeleggja dette vennskapet.
Viss me var Magnus, ville me ikkje sagt til Rita og Helge at dei var barnslege. Det var dei som viste mot og oppførte seg rett.
Me vart litt overraska over at temaet I boka var mobbing for framsida sa oss ikkje det.
Me blei skuffa over at Jens gjekk og henta sekken sin og sprang ut av musikkrommet.
Læraren kunne kanskje gjort meir for at dette ikkje skulle skje.
Jens bygde flotte modellfly. Det var bra at han var god på noko som dei andre ikkje klarte.
Me blei overraska over at Jens ikkje hadde sagt til mora si at Magnus plaga han. Det burde han gjort. Mora ville garantert hjelpt Jens på ein god måte.
Slutten var god fordi Magnus endra seg. Jens og Rita skulle ha ein konsert I gymsalen. Jens heldt på å trekkja seg, men Rita klarte å få han til å ombestemma seg. Jens fekk skryt etter konserten.
Denne boka minner om ei anna Atle Hansen har skrive om mobbing. Ho heiter Apetryne.
Me anbefaler denne boka for dei som likar å lesa om mobbing og kossen folk har det når dei blir mobba.
Boka er lettlest og passar for 3. og oppover.
Me gjev terningkast 4.
Det blir nok ikkje plass til denne boka i bokslukerprisen 2019/2020:(

Angelica og Sofie


Synne

Synne

Skrevet 4. april 2019 av Synne på Ringshaug

Boka handlet om en gutt som ble ertet/mobbet av en annen gutt, men han hadde også to venner som alltid støttet han. Boka var på nynorsk så jeg syntes ikke det var så gøy å lese den. Jeg følte at den var kjedelig i starten, men den ble litt mer spennende når jeg hadde kommet lengre. Jeg gir den terningkast 3, den hadde sikkert hvert bedre hvis jeg hadde forstått alt.


Therese

Therese

Skrevet 3. april 2019 av Therese på Vegårshei skule

Forfatter : Atle Hansen.
Jeg skjønte veldig fort at boka handler om mobbing. Den handler om Jens som blir mobbet av en annen gutt som er større enn han. Det var bra at Jens hadde noen venner som kunne hjelpe han. Det er andre barn som ler av Jens. Jeg likte boka, men det er dumt at det er barn som blir mobbet sånn som Jens. Det var bra at Jens ikke var slem tilbake men han burde snakket med en voksen å si det.
Jeg likte boka å gir den terningkast : 4


Lars

Lars

Skrevet 3. april 2019 av Lars på Vegårshei

de skal trene til ett løp også skal dei vise samlinga si eller fortelle noe om hobbyen sin men klure har ikke noe han har bare seg selv. men så sa Rita at klure kunne synge men det ville ikke klure at noen skulle få vite at han kunne synge. men så fikk Asbjørn klure med på en konsert. men på den konserten var Magnus og Egil og da ble klure litt nervøs. for alt det slemme som Magnus hadde gjort. men da Magnus var på senen så det ut som om han var veldig nervøs. men klure trodde han var mer nervøs. men så begynte Magnus og Egil og synge og det var kjempe fint syntes klure. men så var det klure sin tur. og han var så nervøs. han grøsset men han måte nesten synge. og så begynte han det var kjempe fint synes rita. og så tror jeg ikke klure var så redd lenger. og snipp snapp snute så var klure boka ute. jeg gir terningkast 5\6 veldig bra bok

Vis flere anmeldelser

Til toppen