Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kodemysteriet (Blålysserien)

2021 28 anmeldelser

Astrid skal på juleferie til farmors hjemby Brønnøysund i Nord-Norge. Der farmor egentlig bor når hun ikke flytter inn på Nordberg for å holde Astrids pappa litt i ørene. Selveste julenatten forsvinner et kors fra kirken i byen. En dyrebar Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Eva

Eva

Skrevet 21. april 2022 av Eva på Skranevatnet skole

Denne boken er kjempe gøy og spennende, og og jeg anbefaler denne boken for folk som liker mysterier


Julie

Julie

Skrevet 7. april 2022 av Julie på Bø skule

Boka handler om Astrid som er på juleferie hos farmorens heimby, på lille julaften så skjedde det noko , Astrid tar med seg søskenbarna og dei begynner å undersøke….
Eg synast at boka var veligt spennanes, pga det skjedde altid noko så det rakk aldri
å bli kjedeleg.
Denne boka passer godt til dei som liker mysterier og spenning, dette er ei bok som er lett å lese og lett og forstå. Så eg vil ambefale boka.
Eg synast boka fortjener ein plass i bokslukerprisen i 2022


Marthe

Marthe

Skrevet 7. april 2022 av Marthe på Bø Skule

Bokanmeldelse – Kode mysteriet

Teksten handler om nokon unger som prøver å løyse ett mysteriet. Hovudpersonane er Astrid, Emma, Egil, Yusuf, farmor, farfar og far.

Det var spennande når dei var oppe på lofte og prøvde å løyse mysteriet.

I begynnelsen synts eg den var god, men etterkvar blei den litt kjedelig, eg musta på ein måte gleden av å lese den. Eg følte eg skjønte boka og korleis den skulle forsette i starten.

Det er enkelt å få eit bilete i hovudet av hovudpersonen og korleis det ser ut der.

Det beste med teksten er at dei greier å få det spennande i situasjoner som eigentleg ikkje virker så spennande. Svakheten til boka må nok være at den ikkje er så lang, men virker lang når man begynner å lese.

Viss du liker mysterier så kan det ver man liker den, men viss du ikkje liker så godt å lese sånne bøker så føles lange ut å lese, så trur eg ikkje det er lurt å lese den.

Eg har ganske forskjellige meininger, men eg trur ikkje eg hadde lest den på nytt.

Eg synst ikkje denne boka fortjener plass i bokslukerprisen 2022.


Ina

Ina

Skrevet 7. april 2022 av Ina på Bø skule nærbø

Eg likte syntest at den var spennande fordi det var kult at ho ikkje budde der men var på ferie, så det var liksom minde tid på å finne det ut.

Det handla om nokon unger som løyser mysterier om jul og om det er ein kode i alle mysteria.

Eg syntest at det som laga boka spennandes og god var at det var noko mystisk med Emma i tileg, sånn at du liksom ville lese for å finne ut kven som har stjålet tinga og kva som skjer med Emma.

Eg syntest at folk burde lese boka (kanskje i juletida sidan handlinga var på jul.) fordi det var veldeg jilt og spennande og lese kva som skjedde, det var også noko med mora så det laga det mer spennande igjen!

Ja, boka var kanskje ikkje den beste for meg men er sikker på at det er andre som hadde likt den bedre. Så den fortjener ein plass


Tord

Tord

Skrevet 7. april 2022 av Tord på Bø skule

Eg synest at denne boken var veldig gild i starten av boken så synest eg at boken bare blei gildare utover i boken. Eg syns at den var velidg spennende når han hadde tenkt å tulle litt med tiden. Boka var veldig kul og veldig morosam på mange måter. Eg syns at denne boken var veldig god på mange måter, fordi at han hadde så mye spesielt i fortellingen. Så eg vil anbefale denne boken til alle, eg trur den kommer til å passe guttar og jentar.
Men eg synast at det var litt kjedeleg med at det ikkje var bilder fordi eg kjønte ikkje heilt slutten, men ellers så hadde eg gjidd terningkast 5 men eg synast at selve boka var veldig bra.

Vis flere anmeldelser

Til toppen